Чт, 2024-04-18, 18:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 18 » "Репортери без кордонів" закликають Коломойського дотримуватися принципів свободи слова
08:37
"Репортери без кордонів" закликають Коломойського дотримуватися принципів свободи слова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" стурбована ситуацією, що склалась в "Газеті по-київські". Про це йдеться в листі генерального секретаря "Репортерів без кордонів" Жана-Франсуа Жульяра до президента "Главред медіа-холдингу" Ігоря Коломойського, повідомляє Українська правда.

"Газета по-київськи" не має можливості друкуватись уже протягом тижня, а її журналістам вже два місяці не виплачують зарплату, оскільки "Главред" заблокував її банківські рахунки", - зазначили в організації.

"Ваш холдинг послався лише на фінансові причини таких дій, але ми дуже стурбовані тим фактом, що колектив у своїх зверненнях і публічних заявах заявив про цензуру", - йдеться в листі.

"Репортери" зазначають, що газета "працювала без бюджету протягом 15 місяців, і її фінансовий стан не сильно змінився останнім часом". Крім того, "на її рахунках заблоковано близько 1,5 мільйона гривень".

"Рішення припинити вихід газети було прийнято без будь-яких пояснень, коли "Главред" просто наказав видавництву, яке йому належить, припинити публікацію. Найшвидшим результатом цього рішення буде лише погіршення фінансового стану "Газети по-київськи", оскільки її позбавлено прибутку", - заявили в організації.

"Незалежність ЗМІ означає, що не повинно бути ніякого зовнішнього втручання у щоденну політику новинного ЗМІ, навіть зі сторони власника", - нагадують "Репортери". "Буде дуже шкода, якщо внутрішні чвари закінчаться тим, що читачі будуть позбавлені цієї важливої газети. Якщо є конфлікт, його потрібно вирішити прозоро і з колективом", - зазначається в листі.

В правозахисній організації, звертаючись до Коломойського, зазначають, що "хотіли б отримати від вас запевнення в тому, що "Главред" сповнений рішучості дотримуватись свободи слова у ЗМІ, які входять до цього холдингу, і що "Газета по-київські" не буде зазнавати ніякого тиску".

"Звинувачення у цензурі потрібно спростувати конкретними вчинками. Газета повинна поновити свою публікацію, і дуже важливо, щоб журналісти газети отримали свою зарплатню без затримки", - заявили в організації.

Раніше журналістський рух "Стоп цензурі!" висловив занепокоєння щодо ситуації, яка склалася у холдингу "Главред-медіа", і, зокрема, в "Газете по-киевски". "Ми висловлюємо підтримку своїм колегам-журналістам та звертаємося до власника холдингу Ігоря Коломойського і топ-менеджерів холдингу з пропозицією якнайшвидше розв'язати внутрішні конфлікти в рамках правового поля, виплатити заборговану зарплатню журналістам та відновити стабільний вихід видання", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що 15 березня співробітники "Газеты по-киевски" оприлюднили заяву, в якій стверджують, що видання вже три дні не виходить друком через політичний тиск. Крім того, редакційний колектив стверджує, що готовий до страйку. Як підкреслюють працівники газети, тиск почався задовго до проблем з виходом видання.

А 16 березня "Газета по-киевски" вийшла лише в електронному вигляді у "самвидаві". Редакція помістила електронну версію номера на сайті видання.

Також стало відомо, що холдинг "Главред-медіа", до якого входять, зокрема, "Газета по-киевски", телеканал "Сіті" і агентство УНІАН, в понеділок, 14 березня, припинив своє існування. Тепер друковані й інтернет-активи Коломойського переходять в пряме підпорядкування Олександру Ткаченку.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 877 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ