Пт, 2024-04-26, 00:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Липень » 25 » Результати розшифровки самописців - літак МАУ був збитий в Ірані ракетою
08:11
Результати розшифровки самописців - літак МАУ був збитий в Ірані ракетою
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Літак МАУ був збитий в Ірані ракетою - результати розшифровки самописців

Boeing авіакомпанії МАУ, що зазнав катастрофи в Ірані, був справний, пілоти все робили правильно. Літак був збитий ракетою, підтвердили результати розшифровки чорних скриньок з літака, повідомило МЗС України.

Розшифровка чорних скриньок збитого в Ірані літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) підтвердила, що лайнер упав унаслідок влучення в нього ракети. Про це в п'ятницю, 24 липня, повідомило міністерство закордонних справ України, передає агенція "Інтерфакс-Україна".

"Обидві скриньки були успішно розшифровані, попри те, що в них були ознаки серйозного зовнішнього ушкодження. Важливо те, що розшифровка підтвердила, що літак був справний, пілоти все робили правильно. Водночас чорні скриньки підтвердили, що літак впав унаслідок акту незаконного зовнішнього втручання, а саме був збитий ракетою", - повідомили в МЗС.

Де-юре розшифровку бортових самописців здійснювали органи з розслідування авіакатастроф Ірану, проте де-факто вона відбувалася у французькій лабораторії за участю експертів із США, Канади, Великобританії та України, додали в МЗС. "Розшифровка чорних скриньок є лише одним етапів для проведення технічного розслідування. Сподіваємося, що Іран усе ж проведе і завершить технічне розслідування відповідно до найкращих світових стандартів", - зазначили у відомстві.

Наступного тижня очікується прибуття делегації Ірану в Україну для переговорів щодо компенсації. "Позиція України на переговори дуже проста і давно відома, як Ірану, так і всім: визнати свою міжнародно-правову відповідальність, вибачитися і дати запевнення в неповторенні, здійснити технічне розслідування відповідно до вимог Чиказької конвенції, здійснити неупереджене та незалежне кримінальне розслідування і притягнути всіх винних до відповідальності, виплатити належну компенсацію", - зазначили в МЗС. Там наголосили, що Іран має чітко пояснити, що саме сталося в ранок, коли був збитий літак, а також покарати всіх винних.

Нагадаємо, літак Boeing 737-800 МАУ, який прямував з Тегерана до Києва, розбився вранці 8 січня незабаром після вильоту з іранської столиці. Жертвами катастрофи стали 176 осіб - усі, хто перебував на борту. Тегеран офіційно визнав, що Boeing був збитий іранською стороною "ненавмисно".

Пізніше іранська влада повідомила, що причиною авіакатастрофи стала людська помилка під час налаштування радарної системи в підрозділі протиповітряної оборони. Президент Ірану Хасан Роухані пообіцяв, що усі причетні до збиття літака МАУ будуть покарані.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 394 | Додав: adminA | Теги: Іран, Ракета, розшифровки самописців, літак МАУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ