Пт, 2024-04-26, 17:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 17 » РФ та Абхазія уклали 10 угод про військову співпрацю
22:42
РФ та Абхазія уклали 10 угод про військову співпрацю
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Росія і Абхазія уклали 10 угод про співпрацю, зокрема, про об'єднану російську військову базу на території Абхазії.
Церемонія підписання відбулася після переговорів президентів двох країн Дмитра Медведєва і Сергія Багапша. При цьому президент РФ зазначив, що "це тільки початок роботи". Серед напрямків взаємодії двох країн він назвав "транспорт, зв'язок, великі енергетичні проекти і військово-технічну співпрацю".

Угоду "про об'єднану російську військову базу на території Республіки Абхазія" у присутності президентів підписали міністри оборони двох країн Анатолій Сердюков і Міраб Кішмарія. Угоду укладено строком на 49 років з можливістю його автоматичного продовження на 15-річні періоди, передає NEWSru.com.

Документ також визначає статус особового складу і членів їх сімей, порядок використання і функціонування бази, умови використання земельних ділянок. Угода регламентує і порядок використання бази спільно зі збройними силами Абхазії для захисту суверенітету і безпеки республіки, включаючи протидію міжнародним терористичним формуванням.

У вересні минулого року за розпорядженням президента Росії міністр оборони РФ Анатолій Сердюков підписав з главами військових відомств Абхазії і Південної Осетії угоди щодо співпраці у військовій сфері. Відповідно до угоди, Росії надається можливість будівництва, використання і вдосконалення інфраструктури військової бази на території Абхазії, а також створення спільного угрупування військ, як в мирний, так і у військовий час.

Штаб 7-ої російської військової бази дислокується в Гудауті. Зазначимо, що це місто розташоване приблизно в 400 км від столиці Грузії - Тбілісі.

Чисельність особового складу бази складає 1,7 тис військовослужбовців. На озброєнні російських військовослужбовців перебувають бойові машини піхоти і бронетранспортери. З важкої бронетехніки - незначна кількість танків Т-62. Для прикриття штабу військової бази і аеродрому в Гудауті на ньому планувалося розвернути зенітну ракетну систему С-300 і дивізіон зенітних гарматно-ракетних комплексів "Тунгус".

У разі загострення обстановки чисельність контингенту Міноборони Росії в Абхазії може бути оперативно збільшено більш ніж у двічі. Посилення може бути проведене за рахунок особового складу, приписаного до дислокованої в Абхазії російської військової бази і розміщеного в Майкопі.

Раніше вже повідомлялось, що російські військові бази розташовуватимуться в Абхазії протягом 49 років. Про це сказав лідер невизнаної республіки Абхазія Багапш.

Зокрема, він заявив, що всі заплановані російсько-абхазькі проекти, незважаючи на кризу, залишаються в силі. Так, в Абхазії, як і оголошувалося раніше, буде одна військова база в Гудауті з серйозним авіаційним компонентом. За його словами, особливих витрат не передбачається, оскільки з радянських часів існує необхідна інфраструктура, й її потрібно тільки підремонтувати.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1137 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ