Чт, 2024-04-25, 18:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 2 » РНБО розширює санкції. У новій воєнній доктрині тепер Росія - противник
22:32
РНБО розширює санкції. У новій воєнній доктрині тепер Росія - противник
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На засіданні Ради національної безпеки і оборони було схвалено і запропоновано для затвердження президенту Петру Порошенку проект нової редакції Воєнної доктрини, яка, серед іншого, визначає Російську Федерацію воєнним противником України та умови звільнення тимчасово окупованих територій країни.

Крім того, РНБО підтримала пропозиції Кабміну і СБУ та вирішила розширити перелік юридичних та фізичних осіб РФ та інших країн, стосовно яких застосовуються санкції, передали у прес-службі Ради національної безпеки і оборони України.

Так, в ході засідання було схвалено і запропоновано для затвердження президенту України проект нової редакції Воєнної доктрини України.

Воєнна доктрина України є концептуальним документом, що аналізує сутність і характер сучасних воєнних конфліктів, визначає принципи і шляхи запобігання їх виникненню, підготовку держави до загрози воєнного конфлікту, застосування воєнної сили для захисту державного суверенітету, територіальної цілісності, інших життєво важливих національних інтересів.

Воєнна доктрина України базується на Стратегії національної безпеки України та є базовим документом оборонного планування і основою для розроблення концепцій та державних програм реформування та розвитку Збройних Сил, інших військових формувань, озброєння та військової техніки, оборонно-промислового комплексу.

Проект пройшов громадське обговорення із залученням як представників органів державної влади України, так і експертів недержавних організацій, а також іноземних радників, акредитованих при Офісі НАТО в Україні.

Нова Воєнна доктрина України:

визначає Російську Федерацію воєнним противником України та умови звільнення тимчасово окупованих територій України;

виходить із високої імовірності великомасштабного застосування проти України воєнної сили як головної загрози національній безпеці України у воєнній сфері;

підтверджує відмову від політики позаблоковості та відновлення стратегічного курсу на євроатлантичну інтеграцію;

визначає ознаки виникнення збройного конфлікту всередині України, у тому числі інспірованого іноземними державами;

враховує збільшення ролі інформаційно-психологічних операцій;

наголошує на потребі удосконалення системи мобілізаційної підготовки і мобілізації та суттєвого збільшення професійної складової у Збройних Силах України та в інших військових формуваннях;

формулює заходи з підготовки держави до оборони, необхідні для відновлення державного суверенітету та територіальної цілісності держави, а також завдання розвитку оборонного та безпекового потенціалу України як необхідної умови відсічі збройної агресії тощо.

РНБО підтримала пропозиції Кабміну і СБУ та вирішила розширити перелік юридичних та фізичних осіб РФ та інших країн, стосовно яких застосовуються санкції. Ці особи здійснюють терористичну діяльність, беруть участь у фінансуванні тероризму чи іншій підтримці цієї злочинної діяльності, а також в порушення норм міжнародного права підтримують анексію Російською Федерацією частини території України.

"Це рішення обумовлено необхідністю ефективного реагування на триваючу збройну агресію Російської Федерації проти України, сприяння і фінансування нею терористичної діяльності, що призвело до порушення територіальної цілісності України, прав і свобод її громадян, тимчасової окупації частини території України, численних людських жертв, спричинило реальні і потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці і суверенітету України", - йдеться у прес-релізі за результатами засідання РНБО.

Кабміну спільно з СБУ, Нацбанком та Генпрокуратурою запропоновано забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності застосування санкцій.

Президент Порошенко на початку засідання РНБО заявив, що українська армія повинна до 2020 року досягти стандартів країн - членів НАТО, передає "Інтерфакс-Україна".

"Червоною ниткою через цей стратегічний документ (Воєнну доктрину) йде тема євроатлантичну інтеграцію, необхідність приведення всієї нашої оборонно-військової системи у відповідність зі стандартами НАТО, досягнення критеріїв членства", - заявив Порошенко.

"Саме це завдання до 2020 року – забезпечити повну сумісність Збройних сил України з відповідними силами країн - членів НАТО", - наголосив президент.

Також Порошенко заявив, що у новій воєнній доктрині буде відображено завдання передислокації військових частин і створення військової інфраструктури на сході та півдні України.

"Нова воєнна доктрина не тільки офіційно констатує, що військовим супротивником України є Російська Федерація, а й ставить завдання з передислокації військових частин і з'єднань, і створення належної військової інфраструктури в східних і південних областях", - сказав він.

Порошенко зазначив, що всі актуальні військові загрози та виклики для України, "на жаль, зараз пов'язані з Росією, і всі вони, також на жаль... носять тривалий характер".

За словами голови держави, зараз і Україна, і НАТО поки не готові до постановки питання про членство, але є рішення Бухарестського саміту 2008 року, в якому зазначається, що "двері відкриті".

"Наполягаю: при фінальному редагуванні чітко і без зайвої дипломатичності записати, що Воєнна доктрина передбачає досягнення не тільки критеріїв, а й повноцінного членства України в НАТО", - наголосив Порошенко.

Воєнна доктрина України розробляється Міністерством оборони і затверджується президентом. У Воєнній доктрині визначаються погляди, цілі, пріоритети і загальні принципи воєнної політики України, головні тенденції розвитку безпекового середовища на довгострокову перспективу, визначальні риси можливих збройних конфліктів, шляхи запобігання їхньому виникненню, підготовка сил оборони до збройного захисту України та її захист у разі збройного конфлікту.

Нагадаємо, 26 травня президент Петро Порошенко затвердив Стратегію національної безпеки України.

Як повідомлялося, 12 серпня Кабінет міністрів України схвалив новий пакет розширених санкцій проти Російської Федерації і відправив їх на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Переліки фізичних та юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції, визначені лише для службового використання, тобто, не оприлюднені. На розгляд РНБО виносяться питання встановлення терміну застосування санкцій, інформування осіб про застосування до них санкцій, а також щодо оприлюднення переліку таких осіб.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 864 | Додав: adminA | Теги: нова воєнна доктрина, санкції, противник, Росія, РНБО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ