Ср, 2024-04-24, 16:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 16 » Родичів загиблих на "Титаніку" відправлять у круїз за тим же маршрутом
15:20
Родичів загиблих на "Титаніку" відправлять у круїз за тим же маршрутом
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


До 100-х роковин катастрофи для родичів загиблих пасажирів "Титаніка" у квітні 2012 році організують круїз, котрий у точності повторить маршрут легендарного лайнера, повідомляє Бі-Бі-Сі.
Круїзний лайнер Balmoral достеменно скопіює маршрут "Титаніка", який мав пропливти від англійського порту Саутгемптон до Нью-Йорка. 15 квітня, в день загибелі "Титаніка", на Balmoral (на той час лайнер досягне місця загибелі "Титаніка") буде проведена меса в пам'ять про загиблих пасажирів.

Під час подорожі пасажирам Balmoral будуть подавати страви, приготовані згідно з меню, розробленому для тих, хто плив на "Титаніку." У подорожі, яка почнеться 8 квітня 2012 року, пасажири будуть розповідати один одному про своїх родичів, загиблих в результаті катастрофи "Титаніка", і ділитися сімейними історіями. За задумом організаторів плавання, на Balmoral має бути відтворена атмосфера, що панувала на "Титаніку".

"Титанік", найбільший пасажирський лайнер свого часу, затонув 15 квітня 1912 року в результаті зіткнення з айсбергом в Атлантичному океані. Жертвами аварії лайнера стали більш ніж 1500 людей. Врятувалися лише 708 пасажирів. Остання людина з тих, що вижили, Міллвіна Дін, померла у Великій Британії в 2009 році.

Круїзний лайнер Balmoral був побудований в 1988 році в Німеччині. Спочатку судно могло прийняти 1230 пасажирів, але в 2007 році характеристики лайнера були покращені, і тепер на ньому одночасно можуть перебувати 1778 пасажирів і понад 400 членів екіпажу.

Про плани відправити Balmoral за маршрутом "Титаніка" стало відомо ще в 2009 році, проте про запрошення в це плавання родичів загиблих пасажирів офіційно оголосили лише тепер.

Продавати квитки на теплохід Balmoral у Великій Британії почали ще в квітні 2009 року. Замовлення на історичний круїз стартували в день 97-х роковин загибелі корабля. А у квітні 2008 року на аукціоні був проданий справжній квиток на нещасливий рейс корабля "Титанік", що належав останньому з тих, хто вижив у трагедії. Унікальний лот було продано колекціонерові з США за 33 тисяч фунтів стерлінгів (65,8 тисяч дол).

Тим часом група вчених має намір здійснити віртуальний підйом "Титаніка". 18 серпня судно "Жан Шарко" з групою вчених на борту вирушить у чергову експедицію до місця загибелі легендарного пасажирського лайнера. Науковці хочуть оцінити, в якому стані перебувають уламки судна і створити їхнє тривимірне зображення, яке уможливить, так би мовити, віртуальний підйом лайнера на поверхню. Рештки судна лежать на дні Атлантичного океану, на глибині близько чотирьох кілометрів.

А 14 серпня американський суд ухвалив, що компанія RMS Titanic Inc, яка організувала виставку піднятих з океанського дна речей і предметів, що перебували на борту "Титаніка", повинна отримати їхню повну ринкову вартість. Експонати виставки оцінені в 110 млн доларів. Суд має вирішити, чи віддати експонати у власність компанії, чи ж продати їх, виплативши фірмі отриману суму.

RMS Titanic Inc, дочірня компанія Premier Exhibitions Inc організувала сім експедицій з пошуку вцілілих об'єктів, що знаходилися на океанському лайнері "Титанік", який затонув у квітні 1912 року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 992 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ