Ср, 2024-04-17, 00:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Березень » 4 » Росія готує вторгнення на Схід України. ВІДЕО
12:56
Росія готує вторгнення на Схід України. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

4 березня, 01:00. У Міністерстві закордонних справ України з посиланням на дані Держприкордонслужби повідомили про накопичення військової техніки поблизу державного кордону з боку Росії.

"Держприкордонслужба України повідомляє, що станом на 3 березня, спостерігається накопичення військової техніки на території РФ поблизу держкордону в межах Харківської, Луганської та Донецької областей", - цитує прес-служба МЗС дані прикордонного відомства в понеділок ввечері.

Крім того, прикордонники констатують накопичення військової техніки і персоналу ЗС РФ перед переправою "Кубань-Кавказ". Там прикордонники помітили 15 танків, 10 БТР, а також готуються понтони для їхнього переміщення.

21:30. У Державній прикордонній службі України повідомляють про прорив двох мікроавтобусів і трьох вантажівок з озброєними особами через пункт пропуску поромного сполучення "Крим-Кубань" у Керчі.

"О 19.15 в пункт пропуску поромного сполучення "Крим- Кубань" на в'їзд до України прибув паром "Єйськ". Під час здійснення прикордонного контролю двох мікроавтобусів (що знаходяться на поромі) було виявлено 7 озброєних автоматичною зброєю і пістолетами осіб", - повідомили в прес-службі відомства.

Крім того, пізніше на наступному поромі "Микола Аксененко" у цьому ж пункті пропуску прибули три вантажівки КамАЗ теж з озброєними людьми. Всі ці транспортні засоби прорвалися під прикриттям військовослужбовців ЧФ РФ у бік України.

"З прибуттям цих транспортних засобів у пункт пропуску з боку України увірвалися 10 озброєних автоматами і кулеметами військовослужбовців ЧФ РФ, які зайняли вогневі позиції по периметру території пункту пропуску", - розповіли в прес-службі.

Згідно з інформацією, вимоги українських прикордонників з приводу заборони на ввезення зброї були проігноровані, однак, незважаючи на опір, мікроавтобуси та вантажівки КАМАЗ прорвалися через пункт пропуску в Україну.

"Надалі група озброєних осіб на мікроавтобусах і Камазах із застосуванням фізичної сили захопили місце дислокації відділу прикордонної служби "Керч" Держприкордонслужби України", - додали у відомстві.

19:15. Бойові ґвинтокрили і літаки 10-ї Сакської морської авіабригади Військово-Морських сил України (с.Новофедоровка, Крим) перелетіли на континент, щоб не допустити захоплення російськими військовими, повідомляє співробітник Кримського медіацентру Міноборони України Владислав Селезньов .

"Сьогодні поки росіяни після чергового словесного пресингу і морального наїзду та бодання відпочивали, розпиваючи чай, авіаційна техніка бригади була піднята в небо: на запасний аеродром відлетіли літаки транспортної авіації, флотські ґвинтокрили і літаючі човни Бе-12", - написав він у своєму блозі в Facebook, передає "Інтерфакс-Україна".

Селезньов додав, що авіатехніка вже прибула до місця тимчасової дислокації.

Співробітник Міноборони зазначив, що з початку конфлікту авіабригаду блокували три десятки автоматників РФ, а з неділі до них додалося близько півсотні військовослужбовців Псковської дивізії ВДВ РФ. За його словами, російські військові всіляко провокують на загострення діалогу, вимагаючи здатися, скласти зброю і перейти на бік нової кримської влади, проте флотський колектив під керівництвом підполковника Ігоря Гедзая залишився вірний присязі і народові України.

Крім того живим щитом стали місцеві жителі: дружини, рідні, близькі та знайомі, повідомив Селезньов.

Згідно з даними "Кримської газети" станом на травень 2013 року, створена в 2008 році 10-а Сакська морська авіабригада складається з морської авіаційної і морської вертолітної. На озброєнні - сім транспортних і протичовнових літаків і десять ґвинтокрилів різних типів.

19:10. Військовослужбовці Збройних сил РФ в понеділок продовжують утримувати та блокувати деякі прикордонні загони в Криму.

Так, за інформацією прес-служби Державної прикордонної служби України, близько 300 російських військовослужбовців блокують будівлю Азово-Чорноморського регіонального управління, до 30 - керування Сімферопольського прикордонного загону, до 100 - Севастопольського та до 100 - Керченської загонів морської охорони.

Крім того, близько 30 військовослужбовців блокують відділ прикордонної служби "Керч" і до 40 - пункт пропуску для поромного сполучення "Крим- Кавказ" Сімферопольського прикордонного загону.

17:00. У Бельбеку, біля КПП Севастопольської бригади тактичної авіації близькі українським військовим льотчикам і небайдужі люди змогли відстояти частину від російських автоматників.

Про це повідомив глава медіа-центру Міноборони України в Криму Владислав Селезньов, передає "Українська правда".

"Разом ми сила! У ці хвилини, а також протягом минулих декількох годин живим щитом у КПП Севастопольської бригади тактичної авіації (це в селищі Любимівка під Севастополем) стоять рідні, близькі й просто небайдужі люди на підтримку військових льотчиків", - розповів він.

"Тут багато журналістів. 1,5 години тому приїхала вантажівка з російськими автоматниками, які приїхали поцікавилися, яке рішення прийняли авіатори й коли вони здадуться на милість нової кримської влади", - додав Селезньов.

"Авіатори відмовилися прийняти умови незваних "гостей", і ті з криками "ну ми вам ще дамо й покажемо" вийшли", - додав він.

16:55. Командувач Чорноморським флотом РФ Олександр Витко поставив ультиматум українським військовослужбовцям.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Міністерство оборони.

"Якщо до 5 годин ранку завтрашнього дня вони не здадуться, почнеться справжній штурм підрозділів і частин ЗС України по всьому Криму", - розповіли у відомстві.

Такий ультиматум командувача ЧФ РФ доводять до відома російські військовослужбовці особовому складу українських військових частин.

16:30. Ракетний катер Чорноморського флоту Російської Федерації заблокував вихід з озера Донузлав, а російські військовослужбовці заблокували військову частину поблизу селища Новоозерне.

Про це повідомив "Центру журналістських розслідувань" в понеділок 3 березня заступник начальника частини А2506 капітан другого рангу Віталій Шмигаковский.

"Катер прийшов 2 дні тому, стояли на рейді біля озера. А сьогодні увійшли в озеро і стали так, що тепер нікому не можна вийти", - сказав Шмигаковский.

Крім того, за його словами, неподалік від військової частини в селищі Новоозерне розташовуються 4 машини "УРАЛ", а також близько 80 військовослужбовців армії РФ, які самовільно зайняли приватну чотириповерхову будівлю без згоди його власника і нині там розмістилися.

"Два рази до нас приходили: у перший раз з наміром - все будемо вас охороняти. Ми запитали від кого? Ми в принципі і самі здатні себе захистити. Навіщо, якщо ніхто на нас не нападає. Вони сказали, щоб не було ніяких спроб захоплення. Хлопці сказали, що як буде наказ від нашого начальства, то ми зробимо це. А зараз ми служимо Україні і нашу зброю вам не віддамо. Ті розвернулися і пішли. Потім знову прийшли, ми їм теж саме сказали", - зазначив заступник начальника військової частини.

15.05. У Держдумі Росії зареєстрований законопроект про анексію Криму.

14.40. Міністр палива і енергетики України Юрій Продан заявляє, що Росія веде переговори щодо від'єднання Криму від енергосистеми України.

14.25. Озброєні особи заблокували відділ кадрів Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України, де зберігаються особисті справи військовослужбовців.

"Як повідомляють військовослужбовці Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби, тільки що озброєні представники спецслужб, які раніше блокували регіональне управління, взяли під озброєну варту відділ кадрів. У сейфі відділу зберігаються особисті справи персоналу Азово-Чорноморського регіонального управління", - повідомили в прес-службі прикордонного відомства.

Згідно з інформацією, погрожуючи зброєю, нападники забороняють забрати особисті справи офіцерам-прикордонникам, які залишилися вірними присязі на вірність українському народові і не сприймають інших пропозицій щодо визнання кримської влади.

14.00. Мобільний зв'язок в Автономній Республіці Крим працює у штатному режимі, втручань у роботу мережі не спостерігалося, повідомили в "Київстарі" та "Астеліті".

"Мережа "Київстар" працює у звичайному режимі та надає клієнтам послуги мобільного та фіксованого зв'язку і передачі даних у повному обсязі, зокрема і на території АРК. Пошкоджень чи спроб зовнішнього втручання в роботу мережі не виявлено, також не надходили скарги чи інформація від абонентів в АРК на якісь складнощі з доступом до послуг нашої мережі", - повідомили в "Київстарі".

Мобільний оператор "Астеліт" також не зафіксував порушень у роботі мережі на півострові, при цьому технічні фахівці оператора відзначили перевищення трафіка в Криму на 20%, ніж зазвичай у цей час.

"На сьогодні мережа life:) у Криму працює у звичайному режимі, без ексцесів, зі збільшенням голосового трафіка на 20% порівняно з середніми показниками типового для Криму цієї пори року. Змін у роботі мережі ми не прогнозуємо і в майбутньому", - повідомили в "Астеліті".

13.50. У ході засідання президії Верховної ради Автономної Республіки Крим, яке відбулося 3 березня, віце-спікер кримського парламенту Сергій Цеков запропонував розглянути питання про перехід Криму на час, що збігається з московським.

13.35. Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв розпорядився створити компанію для будівництва моста через Керченську протоку.

13.30. У військовій частині у Бельбеку склади зі зброєю залишаються під контролем України, Росія вимагає, щоб військові перейшли на її бік і поставила ультиматум до 16.00 понеділка.

13.15. При спробі захоплення озброєними особами складу зі зброєю на території Севастопольської бригади тактичної авіації Збройних сил України постраждав офіцер ЗСУ, повідомляє Міністерство оборони України.

"Близько 19.15 2 березня українські офіцери помітили пересування невідомих у напрямку складів. Для запобігання нападу на військовий об'єкт, в суворій відповідності до статуту ЗСУ, командир бригади і заступник начальника Штабу попередили нападників голосом, зробили попереджувальні постріли вгору. В цей же час поруч з ними вибухнули дві світло-шумові гранати", - повідомили в прес-службі Міноборони України.

Згідно з інформацією, внаслідок події замначальника Штабу бригади отримав контузію і знепритомнів. "Офіцер був негайно доставлений у медпункт. На даний час його стан медики характеризують як задовільний", - повідомили в Міноборони України.

12.55. У Севастополі військовослужбовці української військової частини в районі мису Фіолент заявили про вірність присязі і не дали себе роззброїти, повідомило "Інтерфакс-Україна" військове джерело.

За його словами, спроба переговірників з боку російських військовослужбовців, які оточили військову частину, роззброїти українських офіцерів і солдатів не вдалася. Зараз військовослужбовці частини почали зміцнювати пости оборони мішками з піском і заявили, що не допустять проникнення на територію.

12.20. На поромній переправі "Крим-Кавказ" відбувається накопичення російської бронетехніки. Про це повідомили у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ Адміністрації Державної прикордонної служби України, передає УНІАН.

Несення служби в пункті пропуску "Крим" продовжується в оточенні близько 100 російських військових. При цьому, під час оформлення прикордонники не пропускають в Україну осіб, яким заборонено в’їзд на територію нашої держави, і тих, хто не має необхідних документів.

Триває активне переміщення кораблів російських ВМС в акваторії Чорного моря на вхід та вихід з порту Севастополь, при цьому як Чорноморського флоту, так і Балтійського та Північного флотів Росії, що є порушенням вимог Угоди між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту на території України, йдеться у повідомленні.

11.50. Проросійські війська взяли під контроль Керченську поромну переправу, повідомляє "Українська правда" з посиланням на АР.

Російські війська взяли під контроль поромний термінал на сході Криму, недалеко від Росії, посилюючи побоювання, що Москва планує кинути ще більше військ у цій стратегічній точці Чорноморського регіону.

Зранку в понеділок на терміналі діяли солдати. Чоловіки відмовлялися представитися, але вони говорили російською, і транспортні засоби, які їх перевозять, мають російські номерні знаки.

11.20. Озброєні люди у камуфляжі і без розпізнавальних знаків блокують роботу військових частин A3835 (Центр оперативного забезпечення Військово-морських сил) в Бахчисараї і A4368 (Центр розвідки ВМС) - на мисі Фіолент.

Як повідомили очевидці, у Бахчисараї зараз перебуває близько 50 військових з автоматами і гвинтівками, на Фіоленті - 25.

Українські військові здаватися не збираються.

Вони просять приїхати до них телевізійників, вважаючи, що озброєні люди бояться гласності, і журналісти зможуть допомогти українцям захистити військові об`єкти.

Довідка. Кримський конфлікт

Вночі 27 лютого будівлю Верховної Ради Криму в захопили невідомі озброєні люди. Незважаючи на це, в ній відбулася позачергова сесія парламенту, причому озброєні люди відбирали у всіх депутатів засоби зв'язку.

На засіданні парламент Криму прийняв постанову про проведення республіканського референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень Автономної Республіки Крим, на підтримку якого проголосували 61 з 64 депутатів, і рішення про недовіру Раді міністрів Криму і припинення її повноважень, за що проголосували 55 з 64 кримських парламентарів. Всього до складу Верховної Ради Криму входить 100 депутатів. Про такі рішення повідомляла журналістам у телефонному режимі з приймальні голови Верховної Ради Криму начальник інформаційно-аналітичного управління секретаріату Верховної ради Криму Ольга Сульнікова.

Нікого з працівників секретаріату кримського парламенту в приміщенні не було. Також неможливо перевірити, чи були присутні фізично всі депутати в залі засідань парламенту при голосуванні, або ж використовувалися їхні електронні картки для голосування без їхньої участі.

Референдум відбудеться 30 березня.

У той же день парламент Криму відсторонив від посади прем'єра Анатолія Могильова і обрав новим головою Ради міністрів АРК депутата Верховної Ради Криму, лідера партії "Русское единство" Сергія Аксьонова.

1 березня Аксьонов звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням про "наданні сприяння в забезпеченні миру і спокою на території Автономної Республіки Крим".

Путін попрохав Раду Федерації дозволити використовувати збройні сили РФ на території України (зокрема, в Криму).

Пізніше комітет Ради Федерації з оборони та безпеки, а також комітет з міжнародних справ рекомендували Раді Федерації дозволити використовувати Збройні сили РФ на території України до нормалізації обстановки.

В.о. президента України Олександр Турчинов заявив, що Збройні сили України приведено в повну бойову готовність, а МЗС України передало звернення до НАТО з проханням розглянути використання усіх можливостей для захисту територіальної цілісності України.

2 березня парламент України на закритому засіданні проголосував за підтримку постанови "Про підтримку Збройних Сил України, інших військових формувань України". У тексті проекту, опублікованому на сайті Верховної Ради, зазначається, що "в умовах небезпеки територіальної цілісності України, загрози її державному суверенітету, провокування силового сценарію й дестабілізації ситуації в країні, порушення її миру й спокою, Верховна Рада України від імені народу України декларує повну солідарність і всебічну підтримку Збройним Силам України, які готові стати на захист нашої Вітчизни, всьому особовому складу - від міністра до рядового".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1151 | Додав: adminA | Теги: Схід України. ВІДЕО, Росія, Вторгнення
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ