Пт, 2024-04-26, 23:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Березень » 7 » Росія підтягує нові сили. Для провокацій скуповують українську форму
13:43
Росія підтягує нові сили. Для провокацій скуповують українську форму
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У Криму знаходиться близько 30 тис. російських військовослужбовців, стверджують у Державній прикордонній службі України.

10:20. Військовослужбовці Внутрішніх військ МВС України переконані, що подвиг їхніх військових побратимів у Криму увійде в історію як взірець сучасної незламності духу і правдивого служіння своїй державі. Про це йдеться у зверненні особового складу військовослужбовців Внутрішніх військ

9:40. У Криму триває блокада українських військових частин у Сімферополі, Керчі, Феодосії, Перевальному, Севастополі, Євпаторії та Новоозерному і не підтверджується блокада військових частин у Бахчисараї та Саках, повідомив глава Кримського медіацентру Міноборони Владислав Селезньов:

"Цієї ночі близько 30 одиниць техніки: Урали, Камази, автобуси, - з боку керченської переправи пройшли вглиб Криму. Техніка, що знаходиться на борту, - невідома, все щільно закрите, затентоване".

9:30. В українських в'язницях активізувалися російські кримінальні авторитети.

8.25. У розташованих у Криму українських військових частинах ніч минула напружено, але нападів, про можливість яких попереджали з різних джерел, не сталося, повідомляє Радіо "Свобода".

Найтривожніша ситуація зберігається поруч зі штабом Військово-морських сил України в Севастополі. Там значно зросла кількість представників так званої самооборони Криму і російських козаків, а також озброєних людей без розпізнавальних знаків.

Штаб берегової оборони в Сімферополі намагаються забарикадувати бетонними блоками. Заблоковано й інші українські військові гарнізони.

Росія продовжує нарощувати свою військову присутність на півострові.

7.10. Колишній перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, адмірал Ігор Кабаненко впевнений в організації провокацій російською владою в Криму, сказав він в інтерв'ю "Главкому".

За його словами, РФ спочатку розраховувала, що в Криму відбудуться провокації, які розв'яжуть їм руки.

"Для них було б добре, щоб постраждало місцеве населення - причому в лапках "місцеве", тому що це актори, представники сил спеціальних операцій, яких вони готували для цього, базували - як в Одесі, де знімали цілі будинки. І цих людей озброювали, щоб проти них або проти російських військових і був спровокований військовий конфлікт", - вважає експерт.

"Зараз у Севастополі скуповується форма одягу українських військових, щоб робити брудні провокації. Це такі цинічні речі, про які треба кричати", - наголосив адмірал.

Водночас Кабаненко сказав, що надії президента РФ Володимира Путіна на бліцкриг не виправдалися.

"З квітами ніхто не зустрічає, люди налякані, питають - що коїться? Подивіться в соціальні мережі: основна маса кримчан - 70-80% - кажуть, що їм це не потрібно. Але трансформуватися з держави в державу Росія військовим шляхом - такого люди не розуміють. Є фактична військова інтервенція Російської Федерації - абсолютно незаконна, яка порушує значну кількість законів", - заявив адмірал.

4.00. Кримські татари підтримали 1-й Феодосійський окремий батальйон морської піхоти. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова прес-служби Міністерства оборони України у Криму Владислав Селезньов.

"Близько 20 чоловіків і жінок із Судака і Феодосії на 5 машинах привезли продукти", - йдеться в повідомленні.

Активістам вдалося прорватися через кордони місцевої "самооборони". "Громадські діячі обіцяють проводити підтримку цієї та інших частин", - зазначив Селезньов.

1.20. У Криму зберігається тривожне становище. Джерело "Української правди" повідомляє про захоплення в Керчі поромної переправи російськими козаками, переміщення 4 +7 автобусів козаків та військової техніки.

"Очікується штурм військових частин", - зазначив співрозмовник.

Він також повідомив, що в четвер, 6 березня, пізно ввечері командир 1-го Феодосійського окремого батальйону морської піхоти підполковник Дмитро Делятицький зустрівся з командиром російських морпіхів.

Довідка. Кримський конфлікт

Вночі 27 лютого будівлю Верховної Ради Криму в захопили невідомі озброєні люди. Незважаючи на це, в ній відбулася позачергова сесія парламенту, причому озброєні люди відбирали у всіх депутатів засоби зв'язку.

На засіданні парламент Криму прийняв постанову про проведення республіканського референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень Автономної Республіки Крим, на підтримку якого проголосували 61 з 64 депутатів, і рішення про недовіру Раді міністрів Криму і припинення її повноважень, за що проголосували 55 з 64 кримських парламентарів. Всього до складу Верховної Ради Криму входить 100 депутатів. Про такі рішення повідомляла журналістам у телефонному режимі з приймальні голови Верховної Ради Криму начальник інформаційно-аналітичного управління секретаріату Верховної ради Криму Ольга Сульнікова.

Нікого з працівників секретаріату кримського парламенту в приміщенні не було. Також неможливо перевірити, чи були присутні фізично всі депутати в залі засідань парламенту при голосуванні, або ж використовувалися їхні електронні картки для голосування без їхньої участі.

Референдум відбудеться 30 березня.

У той же день парламент Криму відсторонив від посади прем'єра Анатолія Могильова і обрав новим головою Ради міністрів АРК депутата Верховної Ради Криму, лідера партії "Русское единство" Сергія Аксьонова.

1 березня Аксьонов звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням про "наданні сприяння в забезпеченні миру і спокою на території Автономної Республіки Крим".

Путін попрохав Раду Федерації дозволити використовувати збройні сили РФ на території України (зокрема, в Криму).

Пізніше комітет Ради Федерації з оборони та безпеки, а також комітет з міжнародних справ рекомендували Раді Федерації дозволити використовувати Збройні сили РФ на території України до нормалізації обстановки.

В.о. президента України Олександр Турчинов заявив, що Збройні сили України приведено в повну бойову готовність, а МЗС України передало звернення до НАТО з проханням розглянути використання усіх можливостей для захисту територіальної цілісності України.

2 березня парламент України на закритому засіданні проголосував за підтримку постанови "Про підтримку Збройних Сил України, інших військових формувань України". У тексті проекту, опублікованому на сайті Верховної Ради, зазначається, що "в умовах небезпеки територіальної цілісності України, загрози її державному суверенітету, провокування силового сценарію й дестабілізації ситуації в країні, порушення її миру й спокою, Верховна Рада України від імені народу України декларує повну солідарність і всебічну підтримку Збройним Силам України, які готові стати на захист нашої Вітчизни, всьому особовому складу - від міністра до рядового".

3 березня четвертий президент Віктор Янукович, який ховається від переслідування українських правоохоронців у Росії, попросив Путіна застосувати свої війська для "відновлення законності" в Україні.

4 березня Путін заявив, що напруженій ситуації на території Криму вдалося запобігти, але Росія використає всі наявні засоби, якщо "бєспрєдєл", який відбувався у Києві та Західній Україні, пошириться на Схід та Південь України.

6 березня кримська Рада проголосувала за входження до складу Росії і проведення референдуму 16 березня.

Меджліс кримськотатарського народу закликає жителів півострова бойкотувати референдум, а Турчинов зупинив рішення щодо проведення референдуму.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 968 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ