Чт, 2024-04-25, 22:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 22 » Росія пробачила Кубі 30 мільярдів боргу
11:54
Росія пробачила Кубі 30 мільярдів боргу
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Росія і Куба в п'ятницю, 22 лютого, парафували угоду про врегулювання заборгованості Куби перед РФ за кредитами, наданими в період СРСР.

Також представники двох країн уклали дві угоди про постачання російських літаків на Кубу на суму 650 млн доларів, повідомляє NEWSru.com.

Парафована угода "задає загальний напрямок для подальшої роботи", пояснило ИТАР-ТАСС високопоставлене джерело в російській делегації, яка перебуває з візитом на Острові Свободи. Підписи під цим документом поставили заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков та заступник голови Ради міністрів Республіки Куба Рікардо Кабрісас.

"Цей документ є свого роду декларацією політичної волі; тепер починається велика робота, яка буде складатися з трьох стадій", - зазначив виданню співрозмовник.

"Документ проходить внутрішньодержавні процедури, узгодження, потім буде знову підписано угоду з уточненням всіх технічних деталей, повинна буде пройти ратифікація", - пояснив він. Співрозмовник уточнив, що мова йде про дуже істотну суму боргу - 35 млрд доларів.

Фінальну угоду про списання заборгованостей Куби буде підготовлено протягом шести місяців. Про це глава Мінпромторгу РФ Денис Мантуров розповів журналістам за підсумками російсько-кубинських переговорів.

"Більш ніж 30 млрд доларів - загальний обсяг боргу, який частково буде списуватися, а частково рефінансуватися, - пояснив міністр. - Тому сьогодні говорити про точні пропорції ще рано, ми повинні узгодити всі процедури всередині держав, та після цього буде вже підписано фінальну угоду, яке набуде чинності і визначить обсяги та пропорції реструктуризації та списання цієї заборгованості".

Глава російського Мінпромторгу запевнив, що це відбудеться "до кінця року точно".

"Думаю, що ті терміни, які ми погодили, - це шість місяців. До вересня цього року ми повинні остаточно узгодити всі формальності", - додав він.

Загальний обсяг двох угод про постачання російських літаків на Кубу становить 650 млн доларів, заявив глава Мінпромторгу РФ.

"Всього загальний обсяг на постачання літаків близько 650 млн доларів, - сказав він. - Це обидві угоди на три Ани (Ан-158), три Іли (Іл-96-400) і два Ту-204СМ".

За підсумками переговорів було підписано опціонну угоду про постачання трьох Ан-158. Мантуров пояснив, що це три літаки, які будуть поставлятися, крім тих, які Куба отримає вже в цьому році.

"Перший з них у березні, в червні - другий і третій буде поставляти в серпні", - додав глава Мінпромторгу.

Згідно з другою угодою на Кубу буде поставлено три Іл-96-400, які будуть перероблятися з вантажної версії на пасажирську, та два Ту-204СМ, котрі Куба отримає після завершення випробувань і сертифікації.

Крім того, угоди, за словами Мантурова, припускають постачання комплектів запасних частин для підтримки в експлуатації тих літаків, які вже є на Кубі. Мантуров додав, що всі літаки передаються у фінансовий лізинг.

Російська делегація на чолі з прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим прибула з робочим візитом на Кубу з Бразилії, де глава російського кабінету міністрів провів переговори з керівництвом республіки, а також брав участь у засіданні двосторонньої комісії високого рівня зі співробітництва.

За підсумками зустрічей Медведєва на Кубі з вищим керівництвом країни очікується підписання низки спільних документів.

Раніше повідомлялося, що Росія відновлює військово-технічну співпрацю з Кубою. Країни провели переговори щодо постачання виробничої лінії патронів калібру 7,62 міліметра зразка 1943 року для автоматів Калашникова і 7,62-міліметрових гвинтівкових патронів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 927 | Додав: adminA | Теги: 30 мільярдів боргу, Куба, Росія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ