Вт, 2024-04-23, 17:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Березень » 16 » Росія заблокувала резолюцію Радбезу ООН щодо Криму
10:10
Росія заблокувала резолюцію Радбезу ООН щодо Криму
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У суботу, 15 березня, під час голосування в РБ ООН, "за" висловилися 13 країн, проти - Росія і одна країна утрималася - Китай, повідомляє "Інтерфакс-Україна" в суботу, 15 березня.

Проект резолюції включав ключові елементи. "Це - підтримка територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України; констатація нелегітимності референдуму в Криму, проводиться без згоди України; заклик до світової спільноти не визнавати результати цього незаконного референдуму", - повідомила раніше журналістам постійний представник США при цій організації Саманта Пауер.

Проект резолюції підготували Албанія, Німеччина, Австралія, Австрія, Бельгія, Болгарія, Канада, Кіпр, Хорватія, Данія, Іспанія, Естонія, США, Фінляндія, Франція, Грузія, Греція, Угорщина, Ісландія, Італія, Японія, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Мальта, Чорногорія, Норвегія, Нова Зеландія, Нідерланди, Польща, Португалія, Молдова, Чехія, Румунія, Великобританія, Словаччина, Словенія, Швеція, Туреччина, Україна.

Незадовго до голосування постпред РФ при ООН Віталій Чуркін попередив, що буде голосувати проти проекту резолюції.

"Ні для кого не секрет, що Російська Федерація проголосує проти запропонованого проекту", - сказав він.

"Ми не можемо погодитися з його основним посилом - оголосити, що не мають юридичної сили запланований на 16 березня референдум, в ході якого самі жителі Республіки Крим повинні визначити своє майбутнє", - пояснив Чуркін.

За словами дипломата, "подібна філософія авторів тексту йде врозріз з одним з базових принципів міжнародного права - принципу рівноправності і самовизначення народів, закріпленого у статті 1 Статуту ООН".

Чуркін зазначив також, що цей принцип підтверджений у Декларації ООН про принципи міжнародного права 1970 року і цілому ряді інших рішень Генасамблеї ООН, а також у Гельсінському заключному акті 1975 року.

Право народів на самовизначення - неординарна міра, яка, як правило, здійснюється без згоди центральної влади країни, зазначив постпред РФ при ООН.

"Реалізація права на самовизначення у вигляді відділення від існуючої держави - це неординарна міра, застосовувана тоді, коли подальше спільне існування в межах однієї держави стає неможливим. Причому, як показує практика, реалізація права народів на самовизначення в більшості випадків здійснювалося без згоди центральної влади держави", - заявив він.

"Стосовно до Криму такий випадок, очевидно, виник у результаті правового вакууму, що з'явився в результаті неконституційного збройного державного перевороту, здійсненого в Києві націонал-радикалами в лютому 2014 року, як і прямих погроз з боку останніх навести свій порядок на всій території України", - продовжив дипломат.

Разом з тим, він підкреслив: "Ми не оскаржуємо принцип територіальної цілісності держав. Він, безумовно, дуже важливий".

Раніше повідомлялося, що держсекретар США Джон Керрі наполягає на тому, що референдум в Криму нелегітимний.

За різними даними Україна також планує наступного тижня винести питання про окупацію Росією Криму на розгляд Генеральної асамблеї ООН. Її резолюції не обов'язкові для виконання, на відміну від резолюцій Ради безпеки, але в Генасамблеї ніхто не має права вето.

Як відомо, на 16 березня в Криму призначено референдум, в результаті якого АРК може виявити бажання стати членом РФ. США, європейські країни, офіційний ЄС, міжнародні інститути, ОБСЄ та інші міжнародні організації, чинна влада України не визнають референдум законним і легітимним, а Конституційний суд України визнав неконституційним рішення ВР АРК про проведення референдуму.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 909 | Додав: adminA | Теги: резолюцію Радбезу ООН, Росія, криму
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ