Пт, 2024-03-29, 08:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Березень » 2 » Росія захопила українську зброю і повністю контролює Крим
11:24
Росія захопила українську зброю і повністю контролює Крим
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
9.00. Групи невідомих озброєних осіб проникли в прикордонні з Україною російські регіони, робляться спроби перекрити дороги, що ведуть до Криму, заявив губернатор Бєлгородської області Євген Савченко.

"По області тиняються натовпи озброєних людей, які невідомо звідки взялися, чинять різні провокації", - сказав глава регіону в інтерв'ю телеканалу "Росія-24".

За його словами, напередодні "була спроба перекрити дорогу Москва - Крим". "Все це нас дуже турбує", - підкреслив губернатор.

8.30. У Криму російські військовослужбовці, погрожуючи застосувати зброю, вивозять з військових частин Збройних Сил України автомати, пістолети та набої, а невідомі "перемовники" пропонують українським військовим скласти зброю і перейти на бік "законної влади Криму". Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в Міноборони.

"Близько 21.20 1 березня 2014 року військовослужбовці Збройних Сил Російської Федерації вивезли зброю і боєприпаси з розташування 727-ї окремої радіолокаційної роти тактичної групи "Крим" Повітряного командування "Південь" Повітряних Сил Збройних Сил України, дислокованої в місті Судак", - повідомив співрозмовник агентства.

"Попередньо встановлено, що о 9.00 1 березня 2014 року 30 озброєних осіб, ідентифікованих як військовослужбовців ЗС РФ, проникли на територію військової частини. Агресію не виявляли, здійснювали патрулювання, не перешкоджали повсякденній діяльності. Однак, близько 20.30 того ж таки дня, російські військові оголосили вимогу командуванню військової частини щодо здачі зброї та боєприпасів, погрожуючи в разі відмови застосувати зброю. О 21.20 зброю завантажили на автомобіль і вивезли з військової частини", - розповіло джерело.

Крім того, вночі проти 2 березня 2014 року військовослужбовці ЗС Росії захопили навчальний центр ВМС ЗС України в Севастополі.

8.00. КПП "Турецький вал" на в'їзді в Крим контролюють військові, українських журналістів не пропускають, обшукують всі машини.

7.40. У Джанкої російські війська зайняли колишній аеродром.

Довідка. Кримський конфлікт

Уночі 27 лютого будівлю Верховної Ради Криму в було захоплено невідомими озброєними людьми. Незважаючи на це, в ній відбулася позачергова сесія парламенту, причому озброєні люди відбирали у всіх депутатів засоби зв'язку.

На засіданні парламент Криму прийняв постанову про проведення республіканського референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень Автономної Республіки Крим, на підтримку якого проголосували 61 з 64 депутатів, і рішення про недовіру Раді міністрів Криму і припинення його повноважень, за що проголосували 55 з 64 кримських парламентарів. Всього до складу Верховної Ради Криму входить 100 депутатів. Про такі рішення повідомляла журналістам у телефонному режимі з приймальні голови Верховної Ради Криму начальник інформаційно-аналітичного управління секретаріату Верховної ради Криму Ольга Сульнікова.

Нікого з працівників секретаріату кримського парламенту в приміщенні не було. Також неможливо перевірити, чи були присутні фізично всі депутати в залі засідань парламенту при голосуванні, або ж використовувалися їхні електронні картки для голосування без їхньої участі.

Референдум відбудеться 30 березня.

У той же день парламент Криму відсторонив від посади прем'єра Анатолія Могильова і обрав новим головою Ради міністрів АРК депутата Верховної Ради Криму, лідера партії "Русское единство" Сергія Аксьонова.

1 березня Аксьонов звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням про "наданні сприяння в забезпеченні миру і спокою на території Автономної Республіки Крим".

Путін попрохав Раду Федерації дозволити використовувати збройні сили РФ на території України (зокрема, в Криму).

Пізніше комітет Ради Федерації з оборони та безпеки, а також комітет з міжнародних справ рекомендували Ради Федерації дозволити використовувати Збройні сили РФ на території України до нормалізації обстановки.

В.о. президента України Олександр Турчинов заявив, що Збройні сили України приведено в повну бойову готовність, а МЗС України передало звернення до НАТО з проханням розглянути використання усіх можливостей для захисту територіальної цілісності України.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1062 | Додав: adminA | Теги: Росія захопила українську зброю і п
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ