Пт, 2024-04-19, 08:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Березень » 6 » Російські війська посилили блокаду і риють окопи
13:38
Російські війська посилили блокаду і риють окопи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
11:40. На сайті Білого дому зареєстровано низку петицій щодо захисту України від військової агресії Росії.

10:25. Турецька влада дала дозвіл авіаносцю ВМС США "Джордж Буш" на проходження протоки Босфор.

10:00. "Правий сектор" обіцяє в разі відкритого вторгнення російських військ на територію Криму перенести частково свою діяльність у Москву.

9:20. Російські військові затопили раніше списаний великий протичовновий корабель "Очаков" (належить РФ) біля входу в озеро Донузлав, перегородивши вихід у море кораблям Південної військово-морської бази Військово-морських сил Збройних сил України.

7.50. Російські війська посилили блокування українських військових частин у Криму. Сьогодні вночі на деякий час блокування було ослаблене - поруч з військовими частинами залишалися тільки представники так званої "самооборони Криму". Але згодом озброєні особи в камуфляжі без розпізнавальних знаків повернулися і стали готуватися до більш ретельної облоги українських військових, зокрема рити окопи.

4.00. У Службі безпеки України стверджують, що колишній співробітник відомства впізнав у сюжеті з Криму, що вийшов в ефір у "Надзвичайних новинах" Костянтина Стогнія 4 березня, співробітника Федеральної служби безпеки Росії.

"У сюжеті, який стосується окупації росіянами Кримського півострова, впізнали одного із "російських чекістів", з яким перетинались у 2007–2008 роках у Придністров’ї", – повідомило джерело в СБУ Радіо "Свобода".

За словами джерела, йдеться про Андрія Юрійовича Чечеля, який є громадянином Росії, а у Придністров’ї перебував як військовий спостерігач при російській групі військ. Тоді, як стверджує джерело, Чечель був "особістом у надзвичайних обставинах", тобто співробітником ФСБ Росії при війську, яке перебуває на іноземній території.

На думку СБУ, ця людина тепер у Криму виконує ту саму місію, а саме контролює, розвідує і проводить спецоперації на території України під прикриттям військовиків.

1.30. У Севастополі представники "народної самооборони", що блокують штаб Військово-морських сил Збройних сил України, не пустили на територію штабу послів Латвії та Литви Аргіта Даудзе і Пятраса Вайтекунаса.

Це сталося, коли дипломати разом з журналістами мали намір проїхати через контрольно-пропускний пункт штабу українського флоту з метою проведення зустрічі з виконувачем обов`язків командувача ВМС ЗС України контр-адміралом Сергієм Гайдуком для ознайомлення з ситуацією, у зв`язку з останніми подіями в Криму і Севастополі.

1.00. Техніка та російські солдати, які в середу ввечері залишили територію поряд з 36-ю бригадою в селі Перевальне поблизу Сімферополя, повернулися. Про це повідомили відразу кілька джерел, інформацію підтвердили також у Міністерстві оборони України.

5 березня ввечері начальник кримського медіа-центру Міноборони Владислав Селезньов повідомив, що 35 одиниць техніки з російськими солдатами залишили територію. "Поїхали всі. Куди? Питання поки що відкрите", - зазначив він.

Також 5 березня керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, посилаючись на оперативну інформацію групи "Інформаційний опір", повідомив, що російські військові знімають блокаду з українських військових частин по всьому Криму. Зокрема, в Перевальному, Феодосії та Бахчисараї.

"Проте на місці залишаються "туристи Путіна". У Феодосії вони лякають українських морпіхів тим, що знайдуть і фізично знищать їхні сім`ї. Не виключений штурм. За деякими даними, від`їзд може бути викликаний ротацією підрозділів російських окупантів (тобто на їхнє місце прибудуть нові).

00.20. Підприємці Житомира разом з "народниками" відправили військовим у Крим вантажівку з продуктами. Про це повідомила представниця прес-служби Житомирської обласної організації Народної партії, оскільки саме в облосередку займалися організацією та збором продуктів для військових Криму, пише УНІАН.

За її словами, житомиряни на центральному ринку Житомира зібрали для військовослужбовців Криму сало, масло, яйця, чай та інші продукти - добровольну гуманітарну допомогу військовим Криму від підприємців Житомира.

"Нам стало відомо, що в деяких військових частинах закінчилися харчі для солдат, для особового складу. Ці продукти для того, щоб військові організували собі харчування", - зазначила представник прес-служби.

Передані продукти зібрали пересічні житомиряни на підтримку військових.

Також учора на позачерговій сесії Житомирської облради депутати облради від Народної партії запропонували переказати житомирським курсантам, які наразі перебувають у Криму, 2 млн грн. коштів з бюджету області, які виділяються депутатам облради для здійснення їхніх депутатських повноважень. Цю пропозицію на сесії підтримала більшість депутатів.

Також на Житомирщині відкрито окремий рахунок, де акумулюються кошти для допомоги військовослужбовцям Криму, повідомив голова Житомирської обласної ради Віталій Француз.

5 березня, 21.00. Близько 3,6 тис. військових РФ незаконно перебувають на території АР Крим. Про це заявив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

"Близько 3,6 тис. військовослужбовців РФ залишаються на території АРК незаконно", - зазначив Перебийніс.

МЗС констатувало, що з боку РФ далі провадиться цілеспрямована політика з дестабілізації ситуації в Криму: "Ми бачимо, що залишається загроза безпеки для місцевого населення, зберігається ймовірність провокацій стосовно громадян і військових української сторони".

Перебийніс додав, що російські військові далі спростовують свою належність до РФ, вони маскуються, зокрема, щоб представити себе підрозділами самооборони перед місією ОБСЄ.

"Це частина політики дезінформації з боку російських ЗМІ", - підкреслив Перебийніс.

Довідка. Кримський конфлікт

Вночі 27 лютого будівлю Верховної Ради Криму в захопили невідомі озброєні люди. Незважаючи на це, в ній відбулася позачергова сесія парламенту, причому озброєні люди відбирали у всіх депутатів засоби зв'язку.

На засіданні парламент Криму прийняв постанову про проведення республіканського референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень Автономної Республіки Крим, на підтримку якого проголосували 61 з 64 депутатів, і рішення про недовіру Раді міністрів Криму і припинення її повноважень, за що проголосували 55 з 64 кримських парламентарів. Всього до складу Верховної Ради Криму входить 100 депутатів. Про такі рішення повідомляла журналістам у телефонному режимі з приймальні голови Верховної Ради Криму начальник інформаційно-аналітичного управління секретаріату Верховної ради Криму Ольга Сульнікова.

Нікого з працівників секретаріату кримського парламенту в приміщенні не було. Також неможливо перевірити, чи були присутні фізично всі депутати в залі засідань парламенту при голосуванні, або ж використовувалися їхні електронні картки для голосування без їхньої участі.

Референдум відбудеться 30 березня.

У той же день парламент Криму відсторонив від посади прем'єра Анатолія Могильова і обрав новим головою Ради міністрів АРК депутата Верховної Ради Криму, лідера партії "Русское единство" Сергія Аксьонова.

1 березня Аксьонов звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням про "наданні сприяння в забезпеченні миру і спокою на території Автономної Республіки Крим".

Путін попрохав Раду Федерації дозволити використовувати збройні сили РФ на території України (зокрема, в Криму).

Пізніше комітет Ради Федерації з оборони та безпеки, а також комітет з міжнародних справ рекомендували Раді Федерації дозволити використовувати Збройні сили РФ на території України до нормалізації обстановки.

В.о. президента України Олександр Турчинов заявив, що Збройні сили України приведено в повну бойову готовність, а МЗС України передало звернення до НАТО з проханням розглянути використання усіх можливостей для захисту територіальної цілісності України.

2 березня парламент України на закритому засіданні проголосував за підтримку постанови "Про підтримку Збройних Сил України, інших військових формувань України". У тексті проекту, опублікованому на сайті Верховної Ради, зазначається, що "в умовах небезпеки територіальної цілісності України, загрози її державному суверенітету, провокування силового сценарію й дестабілізації ситуації в країні, порушення її миру й спокою, Верховна Рада України від імені народу України декларує повну солідарність і всебічну підтримку Збройним Силам України, які готові стати на захист нашої Вітчизни, всьому особовому складу - від міністра до рядового".

3 березня четвертий президент Віктор Янукович, який ховається від переслідування українських правоохоронців у Росії, попросив Путіна застосувати свої війська для "відновлення законності" в Україні.

4 березня Путін заявив, що напруженій ситуації на території Криму вдалося запобігти, але Росія використає всі наявні засоби, якщо "бєспрєдєл", який відбувався у Києві та Західній Україні, пошириться на Схід та Південь України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1155 | Додав: adminA | Теги: блокаду, російські війська, риють окопи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ