Пт, 2024-04-19, 09:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 8 » Розрив на виборах став нездоланним: Янукович перемагає Тимошенко
19:51
Розрив на виборах став нездоланним: Янукович перемагає Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


За результатами підрахунку 99.30% електронних протоколів дільничних виборчих комісій перше місце на виборах посідає лідер Партії регіонів Віктор Янукович із 48.77% голосів виборців. Не обробленими залишаються 0.70%, а різниця між кандидатами — 3.12%. Таким чином Тимошенко втратила змогу наздогнати Януковича.
В Україні відбувся другий тур президентських виборів. Кандидати, які пройшли в другий тур, – прем'єр-міністр Юлія Тимошенко та лідер опозиції Віктор Янукович, голосуючи на своїх дільницях, заявили, що бажають покращити ситуацію в країні, зробити її багатою, сильною і щасливою. Віктор Ющенко налаштований не так оптимістично. Він упевнений, що за свій вибір українцям буде соромно.

Попередні результати виборів президента Центрвиборчком підрахує сьогодні, 8 лютого. Про це на брифінгу заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

За даними шести різних еxit polls, відрив лідера "регіоналів" від прем'єр-міністра становить від 2,8% до 6,06%.

Оперативні дані ЦВК щодо голосування в другому турі виборів президента України

Оброблено протоколів по Україні - 99.30%.

Кількість виборців, які проголосували - 25 308 213.

Визнано не дійсними - 1.19%.

Кандидати

% ЗА

Голосів ЗА

Янукович В.Ф.

48.77

12 344 988

Тимошенко Ю.В.

45.65

11 553 207

Не підтримали жодного

4.37

-

Симпатії виборців розділилися традиційно: Януковича підтримали Східні і Південні області, Тимошенко - Центр і Захід країни.

Янукович лідирує у 9 областях України: Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській і Одеській областях, Криму, а також у Севастополі.

Тимошенко підтримали в 16 областях: Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Волинській, Рівненській, Закарпатській, Хмельницькій, Чернівецькій, Житомирській, Вінницькій, Чернігівській, Сумській, Кіровоградській, Полтавській, Черкаській, Київській області, а також Києві та закордонному виборчому окрузі.

У штабах кандидатів представили відмінні одне від одного результати паралельних підрахунків голосів. Штаб БЮТ стверджує, що після обробки 85% протоколів Тимошенко набирає 46% голосів виборців, Янукович - також 46%. Але відповідно до паралельного підрахунку голосів Партії регіонів, Янукович випереджає свою опонентку Тимошенко на 4,4% за результатами підрахунку 93% протоколів.

У цілому підрахунок голосів комісіями йде швидше, ніж у першому турі. ЦВК планує оголосити попередній результат вже сьогодні. Але в ЦВК побоюються, що спроби затягування з поданням результатів по окремих дільницях пов'язані маніпуляціями даними голосування.

У списки для голосування, за даними окружних комісій, було внесено 36,4 млн виборців. Явка виборців в другому турі президентських виборів становить 69,07%. Такі дані надійшли зі всіх 225 окружкомів і оприлюднено в Центральній виборчій комісії. Це на 2,31% більше ніж явка в першому турі виборів, але на 8,25% нижче, ніж була явка в другому турі голосування на виборах президента в 2004 році.

Найвища явка в п'яти західних областях і двох східних. Зокрема, в Тернопільській області явка становить 77,75%, в Львівській - 75,32%, у Волинській 75,52%, в Івано-Франківській 74,65%, в Рівненській 73,80%. У Донецької області явка становить 76,97%, в Луганській області -74,41%. У Криму явка виборців становить 67,10%, в Києві – 67,16%.

Найнижчу явку виборців зафіксовано - в Закарпатській області - 56,37%, Чернівецькій - 61,38, Херсонській 60,30%, Одеській - 63,37%.

Центрвиборчком повинен оприлюднити результати голосування впродовж відведених законом 10 днів.

Новообраний президент не пізніше, ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів, повинен вступити на посаду.

Українські і російські політологи здивовані "фантастично успішним результатом" Тимошенко

Українські і російські політологи вважають вдалим результат кандидата на посаду президента, прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в другому турі президентських виборів.

Таку думку висловив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребінський в понеділок на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це фантастично успішний результат для прем'єра після кризи. Причому не просто кризи, а наша країна в такому важкому положенні, що жоден іншій країні не снилося. І хто ж повинен за це відповідати? Звичайно ж, прем'єр. І, проте, такий великий результат", - сказав експерт.

Його думку розділив, директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко додав, що "Тимошенко завжди додавала на фініші від 5% до 7% голосів в порівнянні з передвиборчими опитуваннями".

"Такий маленький розрив - це сенсація, і майже ніхто цього не чекав. В Тимошенко спрацювала мобілізаційна стратегія - прийти і проголосувати проти Януковича (кандидат на посаду президента Віктора Януковича - ред.), і це спрацювало, ті, хто не хотів бачити Януковича президентом, вони прийшли і проголосували. Це голосування не за Тимошенко, а проти Януковича", - наголосив політолог.

Також Фесенко зазначив, що Тимошенко удалося мобілізувати абсолютна більшість виборців чинного Президента України Віктора Ющенка, лідера партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка і лідера партії "Сильна Україна" Сергія Тігіпка. За оцінками експерта близько 80% виборців Ющенко і Яценюка і близько 50% прихильників Тігіпко в другому турі віддали свої голоси на підтримку Тимошенко.

"Це ще раз підтверджує, що тактика команди Януковича по відношенню до виборця Тігіпка не спрацювала, вони порахували, що автоматично більшість виборців Тігіпка проголосують за Януковича. Не вийшло - частина проголосувала за Тимошенко, а частина проти обох кандидатів", - резюмував він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1542 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ