Пт, 2024-04-26, 04:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 30 » Ще в 2005-му Volkswagen ухвалив рішення про маніпуляції з вихлопами. У Audi теж є проблеми
09:10
Ще в 2005-му Volkswagen ухвалив рішення про маніпуляції з вихлопами. У Audi теж є проблеми
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Керівництво німецького автоконцерну Volkswagen AG ухвалило рішення про встановлення на дизельні автомобілі програмного забезпечення (ПЗ), що дозволяє обходити екологічні норми, ще в 2005-2006 роках, повідомляє агентство dpa.

На тлі проблем на ринку США компанія захотіла отримати певну перевагу в сегменті дизельних автомобілів. План полягав у тому, щоб всупереч суворим нормам по викидах газів, все одно просувати свої автомобілі, відшкодовуючи витрати виробництва.

Однак відповідати нормам, хоча б на час випробувань, автомобілі могли тільки за допомогою "спеціального" ПЗ.

Менеджер марки Volkswagen Герберт Дісс проведе 1 жовтня в Брюсселі переговори з комісаром ЄС з промисловості Ельжбєтою Бьенковскою на тему скандалу навколо маніпуляцій з вихлопами, повідомляє Deutsche Welle.

Раніше Європейська комісія зажадала від німецьких федеральних відомств вичерпного з'ясування обставин події в Volkswagen.

На 30 вересня призначено ще одну кризову нараду наглядової ради Volkswagen. У ньому візьмуть участь голова ради Бертольд Хубер, прем'єр-міністр федеральної землі Нижня Саксонія Штефан Вайль, голова виробничої ради Бернд Остерло і голова наглядової ради Porsche Вольфганг Порше.

На засіданні буде представлено першу проміжну доповідь за результатами внутрішнього розслідування.

Також повідомляється, що влада Німеччини почала офіційне розслідування діяльності Мартіна Вінтеркорна на посту головного виконавчого директора автоконцерну Volkswagen AG, інформує "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Як повідомляється в заяві прокуратури міста Брауншвейг, кримінальне розслідування пов'язане зі звинуваченнями в шахрайстві при продажах автомобілів, при проведенні тестування яких на викиди шкідливих речовин було використано ПЗ, занижують показники. Брауншвейг знаходиться в землі Нижня Саксонія, адміністрація якої володіє 20% акцій Volkswagen.

Вінтеркорн пішов у відставку минулого тижня, при цьому в заяві виконкому наглядової ради повідомлялося, що гендиректор "не знав про маніпулювання даними про викиди".

Крім того, раніше джерело повідомило Bloomberg, що Європейський центральний банк тимчасово призупинив покупки забезпечених активами цінних паперів (ABS) компанії в рамках програми стимулювання європейської економіки.

Купівля ABS Volkswagen припинена на час проведення перевірки цих цінних паперів з боку ЄЦБ, яка може завершитися вже на цьому тижні, зазначило джерело.

У Audi визнали проблеми з дизельними двигунами в 2,1 млн автомобілях

Німецька автомобілебудівна компанія Audi, що входить в концерн Volkswagen (VW), визнала, що в 2,1 млн її автомобілів з дизельними двигунами встановлено програмне забезпечення, що спотворює дані про шкідливі викиди в атмосферу.

Як повідомляє BBC, у Західній Європі в цілому таких машин налічується 1,42 млн, у тому числі в Німеччині - 577 тис., у США їх майже 13 тис., решта експлуатуються в інших країнах світу.

У прес-службі Audi в понеділок заявили, що проблема зачіпає лінійки A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 і Q5 з дизельними двигунами по екологічному стандарту Євро-5. У більш нових двигунах, що відповідають стандарту Євро-6, проблема відсутня.

Скандал навколо дизельних двигунів Volkswagen вибухнув 21 вересня, коли стало відомо, що Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) США виявило в автомобілях Audi A3, а також Volkswagen Jetta, Beetle, Golf і Passat пристрій, який включає фільтри під час проходження тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах і вимикає їх при звичайній експлуатації.

У результаті реальні шкідливі викиди автомобілів Volkswagen з дизельними двигунами опинилися в десятки разів вище як результатів випробувань, так і нормативів у США і Європі.

Акції Volkswagen за минулий час подешевшали майже на третину, у тому числі 28 вересня - на 7%. Голова компанії через скандал пішов у відставку, кілька країн вже почали розслідування щодо компанії, а ряд німецьких політиків заявив, що під загрозою репутація не тільки концерну, а й усієї Німеччини.

У понеділок стало відомо, що від виконання своїх обов'язків тимчасово усунені топ-менеджер Audi Ульріх Хакенберг, відповідальний за технічний розвиток компанії, голова підрозділу з розвитку бренду VW Pkv Хайнц-Якоб Нойссер і голова відділу R & D в Porsche Вольфган Хатц.

За даними інформованих джерел, ці топ-менеджери відправлені у відпустку до з'ясування всіх обставин, пов'язаних з можливими махінаціями VW.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 816 | Додав: adminA | Теги: 2005, вихлопи, Audi, проблеми, маніпуляції, volkswagen
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ