Пт, 2024-03-29, 07:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Липень » 9 » Штаб ООС - на Донбасі загинув український військовослужбовець, ще трьох поранено
07:46
Штаб ООС - на Донбасі загинув український військовослужбовець, ще трьох поранено
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

На Донбасі загинув український військовослужбовець, ще трьох поранено - штаб ООС

На Донбасі загинув український військовослужбовець, ще троє дістали поранення внаслідок 14 обстрілів із боку російських найманців, повідомили у прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу, на жаль, один військовослужбовець Збройних сил України загинув, ще троє українських військових дістали поранення", - йдеться у ранковому зведенні штабу на сторінці у Facebook у четвер.

За середу, 8 липня, російські найманці 14 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 120 мм і 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю та безпілотні літальні апарати.

У зведенні наголошується, що заходи щодо відсічі та стримування збройної агресії здійснювалися в умовах, коли частина армійських резервів зі складу ООС задіяна в ліквідації пожежі у Луганській області. "Основні ж бойові підрозділи ЗСУ впевнено стримували ворожу агресію, повністю контролюючи ситуацію під час виконання завдання на лінії розмежування сторін", - йдеться у повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", поблизу Мар'їнки, противник двічі відкривав вогонь по українських захисниках із гранатометів різних систем. Неподалік Авдіївки застосовували міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також кулемети та стрілецьку зброю. Біля Старогнатівки та Опитного російські найманці обстрілювали українські позиції і з гранатометів різних систем, і з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", поблизу Хутора Вільного та Оріхового, в ранковий і особливо у вечірній час противник відкривав вогонь із мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. По захисниках Новолуганського та Новозванівки противник вів вогонь із мінометів калібру 82 мм, а по околицях останнього - ще і з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Противник також обстріляв із автоматичних станкових гранатометів позиції ООС поблизу Зайцевого і задіяв БПЛА для скидання гранатометного пострілу.

Крім того, зафіксовано обстріли з автоматичних станкових гранатометів житлових будинків місцевих жителів Зайцевого. "Унаслідок цього було пошкоджено шиферну покрівлю даху, розбито склопакети двох вікон та пошкоджено стелю та стіни коридору житлового будинку. Жертв та поранених серед цивільного населення, на щастя, немає", - уточнили у штабі.

За даними української розвідки, 8 липня було поранено двох російських найманців і знищено один автомобіль типу "Тигр".

"З початку цієї доби збройні формування РФ активності не проявляли. Втрат за поточну добу серед наших захисників немає. Ситуація в районі проведення Операції об'єднаних сил залишається контрольованою", - підсумували в штабі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 399 | Додав: adminA | Теги: донбас, штаб ООС, трьох поранено, загинув український військовослужбо
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ