Чт, 2024-03-28, 14:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 21 » Штрафмайданчики ДАІ продасть та відмовиться від "блималок"
13:50
Штрафмайданчики ДАІ продасть та відмовиться від "блималок"
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/
Згідно з новим розпорядженням МВС, ДАІ зможе використати приватні штрафмайданчики, "блималка" не застосовуватиметься для упередження порушень, а сертифікація технічних пристроїв буде необов'язковою.

Відповідні зміни до Інструкції з питань діяльності підрозділів патрульної служби ДАІ МВС України набули чинності, повідомляє Аuto.mail.ru.

В цілому, наказ №1009 від 05.11.2012 вносить три поправки в чинну інструкцію патрульної служби. Відтепер з інструкції вилучена згадка про державні штрафмайданчики ДАІ, що може означати швидку приватизацію усіх подібних установ. Згідно з пунктом 15.1.2 попередньої редакції інструкції, для тимчасового утримання транспортний засіб міг бути доставлений на спеціальний майданчик або стоянку Державтоінспекції МВС. У новій редакції слова "Державтоінспекції МВС" відсутні.

Також зміни торкнулися спеціальних світлових облаштувань автомобілів ДАІ - "блималок". У новій Інструкції відсутні рядки, що приписують використання світлових сигналів для профілактики і упередження порушень. Відповідні підпункти були вилучені з пункту 12.12 інструкції.

Крім того, тепер ДАІ може використати несертифіковані технічні пристрої у тому випадку, якщо вони не підлягають обов'язковій сертифікації. Питання сертифікації пристроїв на службі у ДАІ (радари TruCAM, "Візир", пристрої для визначення світлопроникності скла та інші "гаджети") регулюється пунктом 19.2. У нього було додано уточнення, що сертифікація потрібна тільки тим приладам, які зобов'язані пройти цю процедуру відповідно до українського законодавства.

Раніше повідомлялося, що на дорогах Київщини почав працювати новий лазерний визначник швидкості TruCAM. У ДАІ кажуть, що на відміну від "Візира" цей прилад практично не залишає порушникові шансу на виграш у суді.

Головна радість ДАІ - те, що " Візир" бачать антирадари, а TruCAM - ні. Тобто здогадатися про те, що вас знімають прихованою камерою, можна тільки завдяки "листу щастя" в поштовій скриньці і по знаку "ведеться відеоспостереження" на в'їзді до населеного пункту. Працювати TruCAM розпочав з суботи, але поки не закуплять достатньої кількості апаратів, "брати" водіїв будуть страхом штрафу.

Як повідомлялося, працівники Державтоінспекція мають право затримувати і доставляти на штрафмайданчик автомобілі боржників, що мають заборгованість за кредитами, компослугами тощо. Про це йшлося на нараді керівництва ДАІ та Державної виконавчої служби, повідомляє прес-служба ДАІ Києва.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1012 | Додав: adminA | Теги: штрафмайданчики, блималок, ДАІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ