Сб, 2024-04-27, 04:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 19 » Сили АТО готуються до другого етапу відведення озброєнь. ВІДЕО
12:11
Сили АТО готуються до другого етапу відведення озброєнь. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українські військові, відповідно до Мінських домовленостей, завершують підготовку озброєння, передбаченого до відведення від лінії зіткнення на відстань не менш ніж 15 кілометрів. Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Другий етап має розпочатися вже завтра, і відведення озброєння обидві сторони повинні проводити синхронно. То ж залишається дочекатися готовності до таких самих дій нашого противника.

Минула доба у зоні проведення АТО пройшла спокійно.

Як повідомлялося, 3 жовтня в зоні проведення АТО почався процес відведення техніки і озброєння калібром до 100 мм. Підрозділи ЗС України, дислоковані на Луганщині, отримали 14 діб на виконання регламентованих доповненнями Мінських угод дій. 7 жовтня українські війська завершили перший етап відведення танків від лінії розмежування.

18 жовтня почалося відведення гармат калібру до 100 мм і мінометів калібру до 120 мм у Донецькій області.

У прес-центрі АТО вже повідомили про завершення першого етапу відведення озброєння, передбаченого мінськими домовленостями.

Натомість бойовики з угруповання "ДНР", які тимчасово контролюють окремі райони Донецької області (ОРДО), перенесли початок нового етапу відводу озброєння калібром менш як 100 мм на 21 жовтня.

Звіт ІС: бойовики продовжують збройні провокації, задіюючи ЗМІ РФ

Протягом минулих вихідних (17-18.10.2015) підрозділи російсько-терористичних військ неодноразово намагалися спровокувати сили АТО на відкриття вогню. Зокрема, в районі н.п. Піски зафіксовано відкриття вогню бойовиками з автоматичної стрілецької зброї, також терористами був застосований автоматичний гранатомет АГС-17, свідчать оперативні дані групи "Інформаційний Опір".

Також провокації з боку бойовиків зафіксовані в районі н.п. Шуми, Широкіно і східніше н.п. Зайцево. Провокації здійснювалися за однією схемою: проникнення в "зеленку" на нейтральній смузі піхотних груп бойовиків і відкриття неприцільного вогню або в бік позицій сил АТО, або вздовж лінії фронту. У всіх епізодах, на випадок відкриття вогню у відповідь українськими військами, в зоні провокацій були присутні представники ЗМІ Російської Федерації та / або місцеві "журналісти".

Маневри піхотних груп бойовиків (крім стрілецької зброї, часто мають у своєму складі АГС-17 і 82-мм міномети) на передньому краї зафіксовані в Петровському районі Донецька, в північній частині Горлівки, на ділянці між Широкиним і Саханкою, в районі н.п. Гольмівське і Розсадки, в районі Світлодарського плацдарму, на північний схід Первомайська, а також у районі н.п. Кримське, Щастя та Станиця Луганська.

Відзначається прибуття відразу в кілька "навчальних центрів" "1-го армійського корпусу ДНР" т.зв. "молодого поповнення" (місцевих жителів, "покликаних" в ряди "армії ДНР").

Прибувають групами по 30-40 осіб. Всього, за оцінками групи ІС, результатом всіх "мобілізаційних заходів" в "ДНР" в рамках "осінньої кампанії" (включаючи "заклик" і вербування) стало до 3500 чол. поповнення (як повідомляла група ІС, раніше в "ДНР" рапортували про "заклик" 5000 чол.).

Часткова "переорієнтація" РФ своєї військової агресії з Донбасу на Сирію, спричинила поширення серед керівництва бандформувань "ДНР" чуток про припинення російською стороною забезпечення терористів військовою технікою та озброєнням. У ході нарад керівництво "ДНР" стверджує, що, дійсно, перебої в постачаннях мають місце, однак вони носять лише тимчасовий характер.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 815 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, другий етап відведення озброєнь
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ