Ср, 2024-04-24, 23:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 28 » Сили АТО починають відведення артилерії менш як 100 мм. ВІДЕО
10:49
Сили АТО починають відведення артилерії менш як 100 мм. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ситуація в зоні проведення АТО залишається стабільною.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО в Facebook.

"Військові докладають усіх зусиль задля відновлення інфраструктури Донбасу. Завершилося розмінування ліній електропередач на ділянці Вуглегірська ТЕС - Донецька 1-2. Ведуться роботи на ділянці Вуглегірська ТЕС - Михайлівка, а також Новотошківка - Кримське", - зазначили у штабі.

Крім того, військові сапери займаються розмінуванням двох залізничних перегонів Оленівка - Південно-Донбаське, Майорськ - Костянтинівка.

Також повідомляється, що сьогодні, 28 жовтня, в Донецькій області починається відведення артилерії калібром менш ніж 100 мм.

Тим часом українські ЗМІ повідомляють, що біля Авдіївки Донецької області бойовики обстріляли позиції сил антитерористичної операції із заборонених мінському домовленостями 120-мм мінометів.

Знімальна група ТСН зафіксувала, як у бік шахти Бутівка стріляла важка артилерія. Це був міномет 120-го калібру. Після того майже відразу почався стрілецький бій.

Військові стверджують, що закриті для журналістів штабом АТО позиції - шахту "Бутівка" і Зеніт - бойовики обстрілюють постійно.

Напередодні повідомлялося, що бойовики відкривали вогонь по українських позиціях з гранатометів і стрілецької зброї в районі населеного пункту Зайцеве в Донецькій області.

Крім того, за минулу добу в зоні АТО внаслідок обстрілу бойовиками українських позицій загинув один військовослужбовець. Терористи, які контролюють зруйнований Донецький аеропорт, відкривали вогонь по позиціях сил АТО в районі селищ Опитне і Піски.

Як заявив сьогодні міністр закордонних справ України Павло Клімкін, на Донбасі немає стабільного режиму припинення вогню і реального доступу місії ОБСЄ на територію окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО): "Незважаючи на певні кроки, ми маємо дуже складну ситуацію".

27 жовтня президент України Петро Порошенко зазначив, що силами АТО завершено відведення танків і починається відведення артилерії калібром до 100 мм.

У Донецьку фіксується скупчення важких озброєнь бойовиків, окупанти ведуть розвідку і обладнують позиції

Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують здійснювати збройні провокації з метою спровокувати сили АТО на відкриття вогню у відповідь, т.м. бойовики ведуть розвідку переднього краю і тактичних тилів українських військ, здійснюють інженерне обладнання своїх позицій і мінування місцевості - як на передньому краї, так і в другому ешелоні.

У районі на захід н.п. Гладосове терористи прицільно обстріляли зі стрілецької зброї і станкових автоматичних гранатометів передові позиції сил АТО, повідомляє координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук в Фейсбуці.

У районі дапа, південніше н.п. Піски, на нейтральній смузі фіксувалася піхотний підрозділ бойовиків - до 30 чол., Яке, розбившись на кілька груп, переміщалося уздовж передових позицій сил АТО і вело спостереження. У ході відходу бойовики обстріляли зі стрілецької зброї передові позиції українських військ.

У районі н.п. Мар'їнка та південніше н.п. Попасна відзначається робота снайперів супротивника. Зафіксовано до 10 прицільних пострілів по позиціях сил АТО з великої відстані із застосуванням спецбоєприпасів.

У районі н.п. Донецьк відразу в двох місцях - в районі Донбаської національної академії будівництва та архітектури і в південно-східній частині міста - зафіксовані скупчення важкого озброєння бойовиків - у першому випадку не менше 6 танків, до 10 автомобілів різних типів, включаючи вантажні, 3 БТР-80 і 2 БМП-2, у другому - 6 гармат Д-30 в похідному положенні та 3 од. МТ-ЛБ.

У Горлівці, в районі на південь "Стиролу" фіксувалася батарея 122-мм САУ "Гвоздика" (5 одиниць) на марші у напрямку до Макіївці. Також у складі колони 4 армійських вантажівки, 1 УАЗ-469, 2 МТ-ЛБ.

Серед бойовиків "Горлівського гарнізону" наполегливо ходять чутки про підготовку масштабного наступу українських військ. Одночасно йде посилення оборони вздовж траси Донецьк-Сніжне - фіксується перекидання бронетехніки, проводяться інженерні роботи. У районі Стаханова спостерігається вдосконалення батальйонного району оборони бойовиків. Терористи "ДНР" активно готуються до відбиття міфічного наступу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 757 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, відведення артилерії менш як 100 мм
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ