Чт, 2024-04-25, 22:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 5 » Сили АТО провели остаточну зачистку Мар'їнки від бойовиків
09:40
Сили АТО провели остаточну зачистку Мар'їнки від бойовиків
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 З учорашнього вечора до опівночі бойовики обстріляли позиції сил АТО понад 40 разів. Обстріли велись із мінометів та ствольної артилерії калібрів, заборонених мінськими домовленостями. Про це сьогодні зранку, 5 червня, повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з повідомленням, найскладнішою ситуація залишається на Донецькому напрямку. "Із артилерії та мінометів бойовики гатили по Пісках, Березовому, Первомайському, Опитному, Богданівці, Шахті "Бутовка", Новобахмутівці", - йдеться в повідомленні.

Населені пункти Березове та Водяне обстріляли з танків. По Старогнатівці вдарили РСЗВ.

"Неспокійною залишається ситуація і в районі Мар’їнки. Тут ворог обстріляв наші позиції з гранатометів та стрілецької зброї", - повідомив прес-центр.

Батальйон "Січ" у свою чергу на Facebook повідомляє, що сили АТО 4 червня провели успішну "зачистку" міста Мар'їнка.

"Бійці батальйону разом з іншими добровільними підрозділами і силами ЗСУ взяли участь у спецоперації із "зачистки" населеного пункту Мар'їнка від бандформувань "ДНР" і російських військових. Операцію було проведено успішно. Населений пункт нині перебуває під контролем ЗСУ", - йдеться в повідомленні.

 Координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук пише у Facebook, що у районі Мар’їнки сили АТО виявили диверсійно-розвідувальну групу терористів, яка намагалася проникнути в тактичний тил українських військ за кільцевою дорогою між Олександрівкою та Перемогою. У результаті бою ДРГ супротивника відступила до своїх позицій.

Ще одну ДРГ бойовиків виявили між Красногорівкою та Мар’їнкою при виході на "нейтральну смугу" (у районі наступу однієї з тактичних груп терористів 3 червня дана група потрапила під вогонь власної артилерії). У результаті бою з силами АТО дана ДРГ супротивника також відступила до своїх позицій.

В районі Маріуполя 122-мм артилерія бойовиків била по Гранітному.

На Луганському напрямку зі 120-мм мінометів бойовики обстрілювали Новотошківське. Після опівночі кількість обстрілів дещо зменшилася.

"Ворог з 120-мм артилерії та РСЗВ "Град" бив по наших позиціях у районі Гранітного. Цієї ночі ударів проросійських бойовиків зазнав і цей мирний населений пункт", - зазначили в прес-центрі АТО.

Противник продовжує активну повітряну розвідку. За ніч було зафіксовано понад 30 прольотів ворожих безпілотників.

Нагадаємо, 3 червня точилися важкі бої в Мар'їнці, бойовики зробили кілька спроб штурму, накривши місто масованими обстрілами із забороненого озброєння.

Через широкомасштабний наступ бойовиків у районі Мар'їнки із застосуванням ними танків і самохідних артилерійських установок "Гвоздика" Збройні Сили України, попередивши всіх міжнародних партнерів, змушені були повернути з тилу відведену згідно з Мінськими угодами артилерію і застосувати її. У Генштабі ЗСУ зазначили, що українські військові прийняли бій і дали ворогові відсіч.

До 80 бойовиків було знищено, і більш як 100 - поранено. Окупанти також втратили до 10 одиниць бронетехніки.

З української сторони загинули четверо бійців і ще 39 зазнали поранень.

Після провального наступу бойовики підвищили активність

Після провальних наступальних дій 3 червня, впродовж останньої доби бойовики на Донбасі проявляли високу активність, посилено обстрілюючи сили АТО, повідомляє група "Інформаційний спротив".

На Донецькому напрямку російсько-терористичні війська неодноразово обстрілювали українські позиції в районі н.п. Опитне і Водяне. Застосовувалися міномети 82-мм, кілька мобільних вогневих установок ЗУ-23-2 і одна батарея 122-мм гаубиць Д-30.

У районі н.п. Піски і Авдіївка обстріли велися в основному зі стрілецького озброєння, зафіксовано застосування бойовиками великокаліберних кулеметів і мінометів. Північніше Авдіївки з замаскованих позицій вогонь по позиціях сил АТО вела пара танків бойовиків, що прикривалися мінометним вогнем.

У районі н.п. Новгородське був зафіксований вихід на "нейтральну смугу" тактичної групи бойовиків, що діяла під прикриттям мінометів і АГС-17. В результаті вогню українських військ противник був змушений повернутися на вихідний рубіж.

На Артемівському напрямку, в районі Світлодарського плацдарму зафіксована поява артпідрозділів терористів (152-мм артилерія). Раніше дані підрозділи, як повідомляла група ІС, перекидалися в район Дебальцевого і Чорнухиного за трасою Луганськ - Донецьк, а також у район Брянки та Ірміно. Дані підрозділи 152-мм артилерії бойовиків протягом доби кілька разів обстрілювали передові позиції українських військ та їхні опорні пункти (а також об'єкти в тактичній глибині) в районі н.п. Луганське, Лозове, Розсадки, Миронівське. Також на цій ділянці терористи застосовували міномети - 82-мм (на базі ГАЗ-66) і 120-мм.

З другої половини вчорашнього (04.06.2015) дня і до пізнього вечора противник вів вогонь по н.п. Кримське, Золоте, Новотошківка, Сокільники. Вогонь вівся з мінометів, АГС-17 і зенітних установок ЗУ-23-2. Крім того, районі н.п. Новотошківка і Сокольники діяли бронегрупи бойовиків (2 танки і 4 ББМ). У районі Сокільників танки противника зробили кілька прицільних пострілів по позиціях сил АТО (також у взаємодії з мінометними підрозділами).

Зафіксовано кілька бойових зіткнень бойової охорони сил АТО з ДРГ терористів уздовж Сіверського Дінця (зона "війни малих груп"). У районі н.п. Щастя противник також вів обстріли - переважно зі стрілецької зброї і АГС-17.

Протягом останньої доби найбільш активний рух транспорту бойовиків фіксувалося по "північному" маршруту. Також через Красний Луч і Бахмутську трасу триває перекидання в бік Алчевська, Перевальська і далі до Стаханова, Брянки, Донецького і Жолобка предметів постачання, боєприпасів і палива. Основна артерія через Краснодон - Луганськ використовується однаково активно в обох напрямках. У свою чергу, перевезення "південним маршрутом" (головно в інтересах "ДНР"), через Амвросіївку на Старобешеве, Шахтарськ та Харцизьк дозволяють бойовикам фактично забезпечувати всі сектори зони окупації - від Горлівки до Тельманового.

Переміщення бойової техніки і підрозділів:

- Від Докучаєвська в район н.п. Донецьк перекинута мотострілецька рота бойовиків (11 ББМ - 5 -БМП-2, 4 -БТР-80 і 2 МТ-ЛБ), за підтримки 2 танків Т-64БВ та 3-х вантажівок з ЗУ-23-2.

- Південніше Тельманового на 3-х вантажівках, 1-м автобусі, 3-х БМП-2, в супроводі 3-х джипів, прибула група бойовиків загальною чисельністю близько 100 осіб. Частина групи - "кадировці". Всі бойовики добре озброєні й оснащені.

- На марші між Пантелеймонівкою і Єнакієвим зафіксована 6-та гарматна самохідна артилерійська 122-мм батарея (САУ 2С1 "Гвоздика") бойовиків.

- Через Кіровськ на Фрунзе з боку Стаханова пройшло 3 одиниці РСЗО БМ-21 "Град". Ще 4 РСЗВ зафіксовані між Степовим та Слов'яносербським - на марші на південь (від "фронту").

- У Донецьку (в Петровському та Кіровському районах міста) бойовики в екстреному порядку проводять перегрупування своїх сил - спостерігається активне пересування бойової техніки та транспорту. На правий фланг за Петровським мостом відведено бронегрупу - 16 танків, до 10 од. ББМ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 855 | Додав: admin | Теги: АТО, бойовики, Зачистка, мар'їнка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ