Чт, 2024-04-25, 09:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 3 » Сили АТО розпочали відведення легкого озброєння. ВІДЕО
17:00
Сили АТО розпочали відведення легкого озброєння. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна розпочала процес відведення озброєння калібром менше 100 мм. Про це заявив речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, повідомили в ефірі "5 каналу".

Процес розпочато зі складання списків техніки, яка має бути відведена, вони узгоджуються з ОБСЄ, після чого розпочнеться механічний процес відведення озброєння.

За словами Селезньова, процес відведення озброєння проходитиме у терміни, згідно з мінськими домовленостями та поетапно.

У свою чергу прес-офіцер АТО в Луганській області Руслан Ткачук повідомив, що українські сили наразі в очікуванні наказу про відвід озброєння.

"Станом на 11.00 3 жовтня сили АТО перебувають на оборонних позиціях і очікують сигналу про відвід озброєння. Підрозділам визначені відповідні маршрути та райони дислокації", - повідомив Ткачук, пише "Інтерфакс-Україна".

Як пізніше повідомив в ході брифінгу спікер АП з питань АТО Андрій Лисенко, озброєння буде відведено на відстань 15 км.

"Сьогодні в другій половині дня розпочнеться рух техніки на визначені майданчики. Ми чекаємо такої ж роботи і від бойовиків, які поспішили вже казати, що якась танкова колона (їхня) вирушила, але ніхто не знає, куди, на які майданчики, оскільки представникам ОБСЄ про це не повідомлялося і вони не запрошувалися", - сказав Лисенко.

За його словами, "це - перший етап відведення озброєння, техніки, в тому числі танків на відстань, яка складає 15 км".

Лисенко зазначив, що вранці вже відбулися організаційні роботи, зокрема, складено списки техніки, озброєнь із внесенням записів їх технічних номерів, визначено маршрути руху, майданчики зберігання, про що відповідним чином поінформовано представників ОБСЄ.

Після полудня в Генштабі заявили, що вже стартував процес відведення Збройними силами України на визначені відстані озброєння калібром менше 100 мм від лінії розмежування сторін, який триватиме 41 добу.

Як зазначається у повідомленні прес-служби Генерального штабу Збройних сил України, йдеться не тільки про артилерію калібром менше 100 мм, а й про танки і міномети.

"Нині складаються та узгоджуються з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ списки озброєння, що має бути відведено на визначені відстані. Процес відведення озброєння триватиме у погоджені Мінськими домовленостями терміни, поетапно, за умови повного контролю з боку міжнародних спостерігачів та дотримання режиму припинення вогню", - зазначається у повідомленні Генштабу.

Зазначимо, лідери країн "Нормандського формату на переговорах в Парижі домовилися, що відведення легкого озброєння повинне проходити 41 добу, заявив президент України Петро Порошенко.

"Ми провели переговори щодо етапності відводу легкого озброєння, визначили, що відповідно до домовленостей воно триватиме 41 добу, будуть етапи проміжних перевірок, які забезпечать безперешкодне і стовідсоткове виконання домовленостей", - сказав він у п'ятницю 2 жовтня в Парижі після переговорів лідерів країн "нормандського формату".

Нагадаємо, 29 вересня тристороння контактна група у Мінську домовилася про відведення озброєння калібром менше 100 мм. Під документом стоять підписи спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, представника України Леоніда Кучми та спецпредставника Росії Азамата Кульмухаметова, але відсутні підписи ватажків окремих районів Донбасу. Очікується, що завершення підписання відбудеться до 1 жовтня.

30 вересня ватажки окупантів із угрупувань "ДНР" і "ЛНР" Олександр Захарченко і Олександр Плотницький також поставили свої підписи під угодою.

Починаючи з першого жовтня обстрілів у зоні АТО зафіксовано не було. Сили АТО почали підготовчі роботи до передислокації озброєння і техніки.

Спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко роз'яснив деякі моменти угоди про відвід озброєнь менш ніж 100 мм: "Угода передбачає, що тільки після двох діб дотримання режиму припинення вогню розпочнеться перший етап відводу озброєння калібром 100 мм і менше, у тому числі танків".

Однак 1 жовтня Захарченко заявив, що бойовики "ДНР" призупиняють процес відведення озброєння на Донбасі.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 824 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, відведення легкого озброєння
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ