Пт, 2024-03-29, 02:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 20 » Скаргу Тимошенко розглядають без неї: дуже хотіла приїхати, але не вийшло
12:03
Скаргу Тимошенко розглядають без неї: дуже хотіла приїхати, але не вийшло
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Апеляційний суд Києва продовжив засідання з розгляду апеляції екс-прем'єра України Юлії Тимошенко на вирок щодо "газової справи". На засіданні присутні захисники екс-прем'єра, відбулася заміна одного прокурора - замість Михайла Шоріна - Андрій Байрачний.

Тимошенко на засіданні не присутня. "Засуджена Тимошенко Юлія Володимирівна на судове засідання не доставлена", - сказала головуюча у справі суддя Олена Сітайло.

Вона також заявила, що до суду надійшла медична довідка про стан здоров'я Тимошенко за підписом начальника медичної частини СІЗО.

У засіданні суду по розгляду апеляції на вирок щодо "газової справи" стосовно екс-прем'єра Тимошенко виникла перепалка через те, що головуюча суддя Олена Сітайло почала оголошувати діагноз Тимошенко з медичної довідки, що надійшла до суду з СІЗО.

Під час оголошення цього медичного документу і вказівки медичного діагнозу, встановленого екс-прем'єру ще в серпні нинішнього року, захисник Тимошенко Сергій Власенко сказав: "Що відбувається? Я прошу припинити це! Я заявляю відвід судді!".

Депутати, присутні на засіданні, почали кричати "Ганьба!". Суддя продовжує читати, незважаючи на крики в залі і протести з боку захисту. Що говорить суддя, в залі зовсім не чути.

ЗМІ: Тимошенко вже їхала до суду, але повернулася в СІЗО через болі у спині

Тимошенко мала бути доставлена до суду. "Тимошенко буде присутня сьогодні на засіданні суду. Її вже везуть до суду", - повідомило інформоване джерело агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами іншого джерела, Тимошенко відмовилася від доставки на судове засідання. Їй зробили уколи і автозак вже віз її до будівлі суду. Проте, вже на під'їзді до суду Тимошенко поскаржилася на сильні болі в спині і сказала, що не зможе бути присутньою на засіданні у вівторок. Після цього, зазначило джерело, автозак розвернувся і відвіз екс-прем'єра назад у СІЗО.

Раніше екс-прем'єр України Юлія Тимошенко виявила бажання бути присутньою на засіданні суду з розгляду її апеляції на вирок щодо "газової справи", але невідомо, чи буде вона доставлена в суд у зв'язку зі станом здоров'я, заявив її захисник Сергій Власенко, передає прес-служба "Батьківщини".

"Вчора Юлія Володимирівна, щоб уникнути будь-яких спекуляцій із станом здоров'я написала і передала керівництву слідчого ізолятора вимогу про те, щоб її сьогодні доставили до суду, незважаючи на її стан здоров'я і те, що вона не може самостійно пересуватися" - сказав Власенко журналістам в Апеляційному суді Києва.

Власенко підкреслив, що Тимошенко ухвалила таке рішення у зв'язку з "численними спекуляціями з приводу стану здоров'я". "Чи буде Тимошенко доставлена сьогодні до суду - не знаю. Я вчора з нею зустрічався, вона продовжувала лежати в медичній частині СІЗО. Вона не встає. Можливо, через це її просто фізично не зможуть доставити", - сказав він.

За словами захисника, для того, щоб Тимошенко доставити із СІЗО до суду, треба "її  взяти, вибачте, за руки, за ноги і нести".

Він також повідомив, що у Тимошенко є клопотання і заява, яку вона планує зробити на засіданні апеляційного суду у вівторок.

При цьому, за словами Власенка, у захисту екс-прем'єра немає клопотань до суду зараз. "Вже очевидно, що суд не збирається розглядати клопотання захисту відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу. Суд збирається максимально швидко згорнути розгляд апеляційної скарги і оголосити те рішення, яке вони для себе бачать", - заявив він, зазначивши, що за його інформацією , це рішення - залишити в силі вирок Печерського районного суду щодо його підзахисної в повному обсязі.

14 грудня Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляції Тимошенко на вирок щодо "газової справи", даючи їй можливість з'явитися на засідання. Суд вирішив продовжити розгляд апеляції на наступний день після саміту Україна-ЄС.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва 13 грудня почав розглядати по суті скаргу Тимошенко на вирок щодо "газової справи". Клопотання захисту суд відхиляє: Тимошенко з-під арешту не випустили і судове слідство не будуть відновлювати, не кажучи вже про відводи, які захист заявляв суддям.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення службових повноважень під час підписання в 2009 році газових угод з Росією. Суд також зобов'язав Тимошенко компенсувати НАК "Нафтогаз Україна" збитки у розмірі 1,5 млрд грн, завдані в результаті реалізації газових контрактів 2009 року.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: розгляд апеляції Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ