Пт, 2024-04-19, 06:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 6 » Складено рейтинг найкрасивіших будівель Києва, Львова та Одеси
21:17
Складено рейтинг найкрасивіших будівель Києва, Львова та Одеси
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/


Український щотижневий журнал "Кореспондент" склав список Топ-15 найяскравіших житлових будівель Києва, Львова і Одеси. У список, зокрема, потрапив готель Лейпціг в Києві. Будівлю побудовано на початку ХХ століття за проектом архітектора Карла Шимана, на той момент вона була найвищою в столиці. На першому поверсі знаходилася знаменита кондитерська Маркіз, згадана в романі Михайла Булгакова "Біла гвардія".
Далі слідує Будинок Гільденбранда в Києві. Особняк в неоготичному стилі було побудовано в 1901 році. Зараз завершується реконструкція постраждалої від війни і часу будівлі - їй надають первинному вигляду.

"Кореспондент" зазначив також Будинок з химерами по вулиці Банковій в Києві. Будинок архітектора Владислава Городецького, ним же спроектований і побудований на початку 1900-х років - на суперечку з колегами, що запевняли, що на цьому крутому обриві неможливо нічого побудувати. Передбачалося, що будинок буде дохідним, а сам архітектор займе один поверх. Проте киян відлякували химери - фантастичні скульптурні прикраси, за ескізами Городецького виконані італійським скульптором Еліо Салою, - і архітектор врешті-решт вимушений був закласти будинок. Зараз будівля використовується як резиденція президента України.

У список потрапив також київський готель Прем'ер-Палац. Кут Пушкінської і бул. Шевченка отримав свій нинішній вигляд в 1911-1912 роках, змінивши декількох власників, поки не було вирішено об'єднати декілька будинків в один. Автори будівлі - архітектори з Одеси Адольф Мінкус і Фавел Троупянський - перетворили декілька особняків на одну велику будівлю, що стала найпомпезнішим столичним готелем і що отримала горду назву Паласт Готель.

У переліку кращих будівель є і Дохідний будинок в Києві - одна з кращих робіт відомого українського архітектора Михайла Артинова. Будинок добре зберігся, реконструкція майже не змінила його первинну зовнішність: на фасадах можна розглянути дату завершення будівництва, 1901, і ініціали прізвищ власників.

До Топ-15 найяскравіших житлових будівель також увійшли: Пасаж (Київ), Будинок Гінзбура (Київ), Будинок з атлантамиБудинок полковника Григор'єва (Одеса), Готель Червоний (Одеса), Готель Лондонський (Одеса), Житловий будинок (Львів), Чорна кам'яниця (Львів), Кам'яніця Корнякта (Львів), Вілла Юзефи Франц (Львів). (Одеса),

Раніше повідомлялося, що у Києві, на славнозвісному крокодилі бажань, який розміщено на фасаді Будинку з химерами на вул. Банківській, 10, з'явилися величезні тріщини.

Начальник Головного управління охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації Руслан Кухаренко вважає, що це наслідки суворої зими. "Від множинних циклів замерзання і відтавання цемент має властивість розширюватися", - говорить він.

За словами Кухаренко, останнього разу реставрація Будинку з химерами проводилася понад 7 років тому, хоча косметичний ремонт необхідно робити приблизно раз на п'ять років. "Ми надішлемо листа до Адміністрації президента, на балансі якої перебуває крокодил", - говорить Кухаренко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1064 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ