Пт, 2024-04-26, 01:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 30 » Сноуденіана: ЄС також опинився під ковпаком спецслужб США
14:08
Сноуденіана: ЄС також опинився під ковпаком спецслужб США
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
У суботу, 29 червня, німецький журнал Spiegel повідомив про існування документа, що доводить, що спецслужби США встановили жучки в офісах Європейського Союзу, передає BBC.

Спецслужби США прослуховували телефонні переговори, які проходили в представництвах органів Євросоюзу у Вашингтоні, в Нью-Йорку та Брюсселі.

Журналістам німецького журналу Der Spiegel вдалося побачити частину довідки Агентства національної безпеки (АНБ), яка датується 2010 роком і яку викрав колишній співробітник спецслужби Едвард Сноуден. Згідно з документом, співробітники АНБ встановлювали "жучки" для прослуховування у кабінетах, які займали європейські чиновники у Вашингтоні і в штаб-квартирі ООН. Американці також мали доступ до електронної пошти і документів європейців.

Там також містяться свідчення того, що США отримали доступ до внутрішніх комп'ютерних мереж співробітників різних відомств ЄС.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила заклопотаність інформацією про прослуховування британськими спецслужбами трансатлантичних кабелів зв'язку. Міністр юстиції Німеччини Сабіна Лойтхойссер-Шнарренбергер у письмовій формі затребувала від британських колег роз'яснень у зв'язку з оприлюдненою Едвардом Сноуденом інформацією про те, що британська розвідка знімає інформацію з трансатлантичних кабелів зв'язку.

Крім того, прослушка і перлюстрація велися в будівлі імені Юста Ліпсія в Брюсселі, де розташовується Рада Європейського союзу. Не вказуючи джерела, журналісти Der Spiegel пишуть, що в 2008 році служби безпеки ЄС простежили кілька пропущених дзвінків до представництва АНБ в брюссельській штаб-квартирі НАТО. Глава Європарламенту Мартін Шульц, коментуючи публікацію, заявив, що, якщо ці факти підтвердяться, то вони справлят серйозний вплив на відносини ЄС і США. "Від імені Європарламенту я вимагаю якнайшвидших повних роз'яснень та подальшої інформації щодо цих звинувачень", - підкреслив Шульц у заяві, що надійшла по електронній пошті. У свою чергу міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн повідомив, що, якщо звинувачення вірні, то це "огидно". "Краще б США стежили за своїми спецслужбами, а не за союзниками", - цитує слова дипломата Главком з посиланням на Reuters.

Нагадаємо, колишній співробітник ЦРУ і АНБ Едвард Сноуден передав британській і американській пресі секретні документи, в яких, зокрема, розповідалося про масштабну програму стеження за телефонними переговорами та інтернет-активністю американських громадян PRISM. Американець ймовірно залишається в транзитній зоні московського аеропорту "Шереметьєво" - його американський паспорт анульований, тому він не може ні перетнути російський кордон, ні сісти на який-небудь літак.

Прохання Сноудена про політичний притулок розглядає влада Еквадору. У ході телефонних переговорів президента Еквадору Рафаеля Корреа і віце-президента США Джозефа Байдена останній закликав еквадорську сторону не приймати колишнього співробітника спецслужб, так як у США йому заочно пред'явлені звинувачення в розголошенні секретної інформації, шпигунстві і розкраданні державної власності. Корреа запевнив Байдена, що прислухається до думки Вашингтона, проте рішення буде ухвалене, тільки якщо Сноуден опиниться на території Еквадору.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: Сноуденіана, ковпаком спецслужб США, ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ