Пт, 2024-04-19, 12:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 19 » Сьогодні православні святкують День святого Миколая
10:05
Сьогодні православні святкують День святого Миколая
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/
За традицією, в цей день слухняні діти отримують від святого Миколая солодощі, а неслухняні – різки, пише ЛІГАБізнесІнформ

День святого Миколая має релігійне коріння і традиції святкування, вироблені в народі століттями. Православні вшановують Святого Миколая, відомого багатьма чудесами, 19 грудня. Його називають наслідувачем святого життя Христа і носієм чесноти. Католики шанують пам'ять св.Миколая щорічно 6 грудня як покровителя мандрівників і дітей.

Миколу високо шанують на Сході і Заході, його ім'я оточене масою народних сказань. Численні оповіді про зцілення, що виходять від ікон Миколая. Є легенди про покровительство моряків і мореплавання, захист від пожежі, про будівництво храмів, про покарання провісників погоди, про допомогу тим, хто укладає шлюб, про дбайливе ставлення до дітей.

Різдвяні свята в Європі починаються саме з дня св.Миколая. У Х столітті в Кельнському соборі в день пам'яті Миколая учням церковнопарафіяльної школи стали роздавати солодощі, а пізніше в Німеччині в будинках почали вивішувати черевички або шкарпеточки для того, щоб святий Миколай поклав туди дітям подарунки. Ці традиції швидко поширилися по всій Європі. Правда, подарунки отримують в цей день тільки слухняні діти, а неслухняних чекають різки. Але в очікуванні свята діти прагнуть не пустувати і без подарунків від св.Миколая не залишається ніхто.

Згідно з однією з легенд, в глибоку давнину в місті Миру (на південному заході Малої Азії) жив юнак на ім'я Микола. Він був єдиним сином багатих батьків, але рано осиротів. Миколай жив зануреним у світ науки, з будинку виходив рідко. Одного разу від старого слуги юнак довідався, що одна бідна дівчина, яка жила на околиці міста, не може вийти заміж, оскільки у неї немає приданого.

"У мене є все, що я хочу. А десь поруч страждають люди", - подумав Микола.

Він узяв зі скарбниці потрібну суму і під покровом ночі, накинувши темний плащ з капюшоном, щоб його ніхто не впізнав, пробрався до будинку дівчини і підкинув згорток із грішми їй у вікно. На ранок по місту пройшов слух, що приходив ангел небесний.

Ще багато добрих справ зробив Миколай для бідних городян, залишаючись непоміченим і приводячи в замішання все місто. Він непомітно приносив у їхні будинки іграшки та теплі речі для дітей, ліки для хворих.

З тих пір щороку в грудні святий Миколай приходить на землю і приносить дітям подарунки.

Зазначимо, що сьогодні, у День святого Миколая, на Майдані Незалежності урочисто засвітять вогні на головній новорічній ялинці України. А також діти-сироти та діти з малозабезпечених сімей відвідають Київський національний академічний театр ляльок і отримають солодкі подарунки. У той же день в Колонній залі КМДА пройде свято для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, вихованців шкіл-інтернатів і дитячих будинків Києва.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1026 | Додав: adminA | Теги: Сьогодні православні, День святого Миколая
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ