Пт, 2024-04-19, 16:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 3 » Спецслужби: нова атака "Аль-Каїди" проти США неминуча
13:15
Спецслужби: нова атака "Аль-Каїди" проти США неминуча
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Американські спецслужби вважають неминучою спробу здійснення мережею "Аль-Каїда" нового теракту проти США в найближчі 3-6 місяців. Це з'ясувалося на слуханнях Конгресу США, що відбулися у вівторок у спеціальному комітеті з розвідки сенату. Вони були присвячені щорічному огляду загроз безпеці США, передає ИТАР-ТАСС.
Виступили на цих слуханнях керівники ключових американських спецслужб, включаючи ЦРУ і ФБР, а також директор національної розвідки США Денніс Блер. Він курирує діяльність всіх 16 американських розвідувальних відомств.

Головуючий на слуханнях голова сенатського спецкомітету з розвідки Дайен Файнстайн поцікавилася у доповідачів, наскільки високою вони вважають імовірність організації угрупованням "Аль-Каїда" нової вилазки на континентальній частині США в найближчі 3-6 місяців.

"Я б сказав, що спроба атаки неминуча", - сказав у відповідь Блер. З ним погодилися всі інші голови американських спецслужб, включаючи директорів ЦРУ і ФБР Леона Панетту і Роберта Мюллера.

Як заявив Блер, американські спецслужби відомства вважають, що "Аль-Каїда" "зберігає намір" атакувати континентальну частину США "переважно за допомогою проведення великомасштабної операції, яка викличе масові людські жертви, завдасть шкоди економіці чи досягне обох цих цілей".

Згідно з висновками американської розвідки, мережа "Аль-Каїда", як і раніше, має у своєму розпорядженні можливості вербування та підготовки бойовиків для здійснення вилазки проти США, зазначив Блер. За його словами, американські спецслужби переконані, що "Аль-Каїда" "успішно підготувала в Пакистані щонайменше одного бойовика для проведення операцій усередині США - Наджібуллу Зазі".

Цей 24-річний виходець з Афганістану був заарештований восени минулого року у США за звинуваченнями в підготовці вибухів у Нью-Йорку під час чергової річниці терактів, здійснених 11 вересня 2001 року. За оцінкою американської розвідки, "Аль-Каїда" "зберігатиме рішучий намір" завдати нового удару усередині США "щонайменше до тих пір, поки не будуть знищені або схоплені Усама бен Ладен і Айман аз-Завахірі", підкреслив Блер.

Тим часом, уточнив він, основну заклопотаність у компетентних органів США зараз викликають "плани і можливості мережі "Аль-Каїда" на Аравійському півострові". Саме вона відповідальність за спробу вибуху американського пасажирського авіалайнера 25 грудня минулого року. Американські спецслужби продовжать найуважнішим чином стежити за спробами цього угруповання завербувати "громадян Заходу або інших осіб, які мають можливість доступу в США", запевнив Блер.

Також на початку січня Великобританія і США домовилися про спільне фінансування спеціального контртерористичного підрозділу в Ємені для більш ефективної боротьби з міжнародною терористичною організацією "Аль-Каїда".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1152 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ