Ср, 2024-04-24, 00:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 21 » Справу Тимошенко вважають в ЄС замовним "політичним фарсом"
16:35
Справу Тимошенко вважають в ЄС замовним "політичним фарсом"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Посли країн-учасниць ЄС вважають, що справа Юлії Тимошенко має розглядатися у найвищому законодавчому органі, а не в районному суді. Про це заявив Олег Білорус за підсумками зустрічі депутатів "БЮТ-Батьківщини" з найвищими представниками посольств всіх країн-членів Європейського Союзу.

"Більшість послів заявили, що справа Тимошенко - це політичний фарс з вочевидь відомою метою, який набуває характеру трагедії для України, - зазначив Білорус. За його словами, посли висловили занепокоєння ситуацією в Україні та наголосили на тому, що згідно з нормами європейського і міжнародного права такі судові процеси, коли мова йде про прем’єр-міністра, вирішуються не в районному суді а в парламенті, шляхом створення спеціальних комісій", повідомляє прес-служба партії.

За словами Білоруса, під час зустрічі, яка відбулася з ініціативи послів, один з послів поцікавився, чи зацікавлена опозиція ініціювати зупинення переговорного процесу про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі між ЄС та Україною? "Ми відповіли: категорично "ні", тому що політична асоціація і зона вільної торгівлі для України – це для нашої нації, для українського народу, а не для тої чи іншої влади чи опозиції, - заявив Білорус.

Окрім того, Білорус додав, що Європейський Союз, аналізуючи та оцінюючи ситуацію в Україні, готується до спеціального розгляду її в Україні у серпні-вересні на найвищому рівні. "Посли повідомили, що навіть договір про асоціацію є неможливим, якщо в Україні не виконуються європейські норми та стандарти, зокрема, у судочинстві. Вести судовий процес проти екс-прем’єра та оголошувати обвинувальний висновок за її відсутності у залі, без захисту – це свавілля, якого не було навіть у найгірші часи тоталітаризму, і за це доведеться відповідати", - передав думку послів ЄС Білорус.

У свою чергу народний депутат Віктор Швець повідомив, що під час зустрічі з послами ЄС було дуже важливо дізнатись, що країни ЄС надзвичайно уважно спостерігають за судовим процесом над лідером опозиції: "вони погоджуються та підтримують наше занепокоєння політичним аспектом цього процесу та вважають, що це негативно впливає на процеси євроінтеграції України".

За словами Швеця, під час зустрічі посли ЄС висловили занепокоєння тим, що процес намагаються зробити закритим, та недоступним для громадськості. За його словами, посли ЄС наполягають на дотриманні всіх демократичних процедур при здійсненні зазначеного судового процесу: "Представники європейських країн вважають, що надзвичайно важливо, щоб суд над Юлією Тимошенко був максимально відкритий та прозорий, із дотриманням всіх кримінально-процесуальних процедур, передбачених законом".

Раніше повідомлялось, що президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Мевлют Чавушоглу вважає, що судовий процес над екс-прем'єром Юлією Тимошенко має бути прозорим і справедливим.

"Як президент ПАРЄ я насамперед повинен наголосити, що цей судовий розгляд має бути прозорим. Хочу відзначити, що в різних країнах були судові розгляди над колишніми політичними лідерами", - сказав Чавушоглу.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 896 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ