Пт, 2024-03-29, 11:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 20 » США: Комісія з міжнародної торгівлі заборонила продажі смартфонів HTC
17:12
США: Комісія з міжнародної торгівлі заборонила продажі смартфонів HTC
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Комісія з міжнародної торгівлі США стала на бік компанії Apple в її патентній суперечці з тайваньським виробником стільникових телефонів HTC і заборонила продаж низки смартфонів HTC у США, починаючи з 2012 року, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg.

На думку комісії, компанія HTC порушила один з патентів Apple. Отож тепер у США з 19 квітня 2012 року забороняється продаж всіх моделей телефонів HTC, в яких використовується технологія, запатентована раніше Apple.

У липні американський суд визнав тайваньську компанію HTC винною в порушенні двох патентів Apple при виробництві смартфонів.

"HTC незабаром повністю припинить використання цієї технології у всіх наших телефонах", - заявила генеральний юрисконсульт тайваньської компанії Грейс Лей.

Спочатку Apple мала намір домогтися визнання нечесного використання HTC її десяти технологій, проте стосовно шести патентів позови американської компанії було відхилено.

До моделей HTC, згаданих у позовах Apple, увійшли Nexus One, Touch Pro, Diamond, Tilt II, Dream, myTouch, Hero і Droid Eris.

Прес-секретар Apple Крістін Х'югет відмовилася обговорювати з Bloomberg питання про можливість позасудового врегулювання суперечок Apple з конкурентами. Apple "дотримується поглядів, що конкуренція - здорове явище, але конкуренти повинні створювати власну оригінальну технологію", сказала вона.

У Комісії з міжнародної торгівлі США та інших аналогічних організаціях по всьому світу розглядаються також патентні претензії Apple до Samsung Electronics і Motorola Mobility Holdings.

Раніше повідомлялося, що тайваньська HTC Corp., другий в Азії за розмірами капіталізації виробник мобільних телефонів, подала позов у Комісію з міжнародної торгівлі США (ITC), в якому домагається заборони на імпорт до США продукції компанії Apple.

HTC звинувачує Apple в порушенні трьох патентів, що стосуються технології бездротової передачі даних, і вимагає від ITC заборонити ввезення на територію США такої продукції Apple, як пристрої iPhone, iPad і комп'ютерів Mac, виробництво яких зосереджено в Китаї, хоча законодавство США передбачає і альтернативний варіант - штраф на користь законного правовласника. Також НТС ініціювала окремий судовий розгляд по цьому позову у федеральному суді штату Делавер.

Два судові позови є лише частиною великомасштабної битви між виробниками смартфонів за ринок, який, за оцінками IHS Inc., досягне цього року сукупного обсягу в 206,6 млрд дол.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 930 | Додав: admin | Теги: смартфони HTC, США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ