Пт, 2024-04-19, 23:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Червень » 27 » США наполягають на змінах до закону про Антикорупційний суд - Держдеп
09:29
США наполягають на змінах до закону про Антикорупційний суд - Держдеп
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

  США вважають вкрай важливим ухвалення змін до закону про Антикорупційний суд і закликають українську владу якнайскоріше ухвалити такі зміни.

Про це заявив виконувач обов’язків заступника помічника держсекретаря США Джорган Ендрюс, який очолює офіс у справах Східної Європи Держдепартаменту та є відповідальним за Україну, повідомляє Радіо Свобода.

У законі про Антикорупційний суд міститься норма, яка викликала резонанс у суспільстві. Згідно з нею, апеляції у справах НАБУ, які суди розглядають вже зараз, будуть розглядати в судах загальної юрисдикції навіть після створення Антикорупційного суду. Активісти побоюються, що це дасть можливість корупціонерам уникнути покарання. Резонансна норма з'явилася в тексті поправок в закон за годину до голосування.

"Лише внесення змін до цього закону, згідно із якими суд зможе розглядати всі справи, які входять до його юрисдикції (включно із апеляціями по існуючих справах щодо корупції) допоможе подолати корупційні загрози, які існують", – зазначив Ендрюс.

За його словами, офіційний Вашингтон не хоче бути стороною переговорів щодо цього і наполегливо вказує на необхідність прямих переговорів між українським урядом та керівництвом Міжнародного валютного фонду.

"Оскільки Антикорупційний суд – один із найважливіших пунктів переговорів (України – ред.) із Міжнародним валютним фондом та є умовою для отримання нового траншу в розмірі 1,9 мільярда доларів, ці переговори… мають бути безпосередньо між Україною та МВФ. Ми вкотре наполегливо заявляємо – це переговори із фондом, не зі Сполученими Штатами. Це те, про що Україна та МФВ домовились – тож якщо фонд буде задоволений, ми теж будемо задоволені", – наголосив представник Держдепу.

Відповідаючи на питання, які наслідки матиме ситуація, якщо Верховна Рада відмовиться ухвалювати такі зміни до закону, Ендрюс зауважив, що саме по зусиллях у боротьбі із корупцією в Сполучених Штатах судять, наскільки Україна просувається на шляху реформ.

"Україна серйозно просунулася, але так і не досягла критичної точки, після якої всі проведені реформи почнуть працювати разом… Без суду, куди б (усі антикорупційні структури) могли спрямувати справи, всі результати справ щодо боротьби із корупцією проти підуть до старих судів, які, відверто кажучи, самі лишаються корумпованими. Тому ми і кажемо – Україна пройшла частину шляху, але повинна закінчити справу повністю", – пояснив Ендрюс.

Він також наголосив, що частиною необхідних реформ є позбавлення від впливу олігархів і сказав, що саме в цьому є одна із причин затримки із реформами.

"Ми маємо допомогти Україні розірвати ланцюг між інтересами олігархів та владою і політичною системою. І складні реформи настільки складно проводити саме через цей конфлікт інтересів, і ми маємо допомогти українському уряду ухвалювати рішення, які є в інтересах усіх українців, не тільки кількох багатих та впливових осіб", – наголосив Ендрюс.

Нагадаємо, 14 червня в Україні набув чинності закон Про Вищий антикорупційний суд. Цей документ визначає, як саме працюватиме нова судова установа.

Ухвалення закону є обов'язковою умовою надання МВФ наступного траншу Україні - з чим, в свою чергу, пов'язані й інші пропозиції макрофінансової допомоги для країни. Зокрема, Державний департамент США закликав Україну узгодити законопроект про Антикорупційний суд з вимогами МВФ.

Антикорупційний суд розглядатиме справи, якщо предмет злочину або заподіяної шкоди щонайменше в 500 разів перевищує розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з 1 січня - це 881 тис. грн). Деякі зі статей стосуються порушень, пов'язаних з наркотиками або зброєю, а ось з електронного декларування - ніякої.

Юрисдикція суду поширюється на всю територію України. Законопроектом передбачено, що Антикорупційний суд буде судом першої та апеляційної інстанції. Судді обиратимуться за конкурсом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1005 | Додав: adminA | Теги: закон про антикорупційний суд, США, зміни, Держдеп
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ