Вт, 2024-04-16, 20:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 18 » США підтримуватиме курс України на євроінтеграцію, запевнив Теффт
10:35
США підтримуватиме курс України на євроінтеграцію, запевнив Теффт
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова обговорила з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джоном Теффтом українсько-американське співробітництво. Про це повідомили в прес-службі РНБО.

Богатирьова привітала Теффта з призначенням і висловила надію на продовження активних і плідних контактів з американською стороною.

Секретар РНБО переконана, що Теффт буде працювати в Україні ефективно і результативно, з огляду на його великий дипломатичний досвід, знання ситуації в регіоні і розуміння складного комплексу існуючих політико-дипломатичних, економічних та інших аспектів безпеки міждержавних відносин.

Під час зустрічі співрозмовники торкнулися широкого кола питань українсько-американської взаємодії у сфері політики безпеки та інших сферах. Особливу увагу було приділено проблематиці регіональної безпеки.

Важливими темами діалогу стали розвиток українсько-американського стратегічного партнерства, а також актуальні проблеми міжнародного порядку денного, зокрема, реформування середовища безпеки в Європі, загрози стабільності в регіоні, проблеми енергетичної сфери тощо.


Теффт проінформував про ключові підходи адміністрації США до розвитку відносин з європейськими партнерами, серед них і з Україною, яка і надалі буде залишатися стратегічним партнером Вашингтона і вагомим чинником безпеки та стабільності в регіоні.

Посол США наголосив на незмінності підтримки Сполученими Штатами курсу України на європейську і євроатлантичну інтеграцію, курсу на розвиток стратегічних відносин між США та Україною і підтвердження гарантій безпеки держави, які були закріплені в Будапештському меморандумі 1994 року.

Богатирьова, у свою чергу, наголосила, що Україна має намір активно реалізовувати положення Хартії Україна-США про стратегічне партнерство і Дорожньої карти пріоритетів українсько-американського співробітництва.


Сторони обмінялися думками про підсумки візиту до США міністра закордонних справ України Петра Порошенка і установчого засідання українсько-американської комісії зі стратегічного партнерства, яке відбулося 9 грудня у Вашингтоні, і позитивно оцінили його результати.

Також наголосилося на важливості ефективного функціонування таких двосторонніх консультативних механізмів, як робочі групи з питань оборони, з питань енергетичної безпеки, з питань демократії та верховенства права тощо.

Як повідомлялося, після піврічної перерви посол Теффт прибув до Києва -2 грудня. Того ж дня він вручив міністру закордонних справ копії вірчих грамот.

Він є кар'єрним дипломатом і перебуває на дипломатичній службі 37 років, повідомляє Білий дім. З 2005 по 2009 рік він був послом США в Грузії. До цього працював заступником помічника держсекретаря США з європейських і євроазіатських справах і відповідав за відносини з Росією, Україною, Білоруссю та Молдовою.


Він також був американським послом у Литві з 2000 по 2003 роки. З 1996 по 1999 рік Теффт обіймав посаду заступника посла США в Москві, а з 1996 по 1997 виконував обов'язки тимчасового повіреного в справах США у Росії.

Раніше послом США в Україні був Вільям Тейлор. Його дипломатична місія завершилася у травні поточного року; Президент України Віктор Ющенко вручив йому орден за заслуги 3-го ступеня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1298 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ