Пт, 2024-04-26, 17:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 4 » США: У заповідну річку Єллоустон вилилося 160 тисяч літрів нафти
16:20
США: У заповідну річку Єллоустон вилилося 160 тисяч літрів нафти
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Близько 160 тисяч літрів сирої нафти потрапили в суботу, 2 липня, в річку Єллоустон, яка протікає по однойменному національному парку США, утворивши пляму завдовжки 40 кілометрів. Нафта опинилася у водоймі внаслідок прориву труби, що належить одній з найбільших нафтових компаній світу Exxon Mobil. Через НП довелося тимчасово евакуювати частину жителів населених пунктів, розташованих уздовж річища, повідомляє РБК.

"Сторони, відповідальні за безпеку нафтопроводу, який прокладено по дну річки, зобов'язані ліквідувати наслідки прориву", - заявив Браян Швейцер, губернатор штату Монтана, де і стався розлив.

Прес-секретар Exxon Mobil Пем Малек підтвердила, що в річку потрапила близько тисячі барелів нафти, перш ніж компанія перекрила трубопровід, повідомляє "Вести".

Тимчасом Exxon Mobil вибачилась перед населенням штату за розлив нафти. В неділю ввечері представники компанії разом з владою Монтани прибули на місце НП, щоб оцінити збиток, заподіяний довкіллю. Як заявив журналістам президент нафтогінної філії Exxon Mobil Гері Прюссінг в ході вертолітного огляду місцевості, небезпеки для населення виявлено не було.

Перевірка системи каналізації, зазначив Прюссінг, не показала потрапляння у воду нафтопродуктів. За словами представників американської компанії, витік нафти перекрито "впродовж лічених хвилин", після того, як було виявлено. Компанія пообіцяла докласти всіх необхідних зусиль, аби ліквідувати наслідки НП.

Найближчими днями літаки Exxon Mobil здійснюватимуть регулярний обліт місцевості, щоб контролювати рух нафтової плями. В очищенні Єллоустона зайнято 100 осіб.

Єллоустон - права притока ріки Міссурі. Вона протікає по території об'єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО - Єллоустонського національного парку. Прорив трубопроводу знаходиться нижче за течією річки, але науковці розглядають водну артерію як єдину екосистему, тому її забруднення може негативно позначитися і на екології міжнародного заповідника.

Як повідомлялося, 5 травня 2011 року, в Канаді в провінції Альберта стався рекордно великий розлив нафти з нафтопроводу, що прорвався, тоді на землю вилилося понад 28 тисяч барелів сирої нафти (майже 4,5 млн літрів).

Нагадаємо, 20 квітня 2010 року на нафтовій свердловині BP у Мексиканській затоці сталася аварія, яку екологи охрестили "нафтовим Чорнобилем" - вибухнула нафтовидобувна платформа Deepwater Horizon. Наслідки масштабного розливу нафти відчуватимуться ще багато років.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 848 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ