Пт, 2024-04-19, 02:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 16 » Королевська: Стабільність гривні підриває відсутність реакції влади на проблеми економіки
22:18
Королевська: Стабільність гривні підриває відсутність реакції влади на проблеми економіки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Народний депутат, голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська (фракція "БЮТ-Батьківщина") вважає, що відсутність реакції на фундаментальні проблеми економіки з боку влади підриває стабільність національної валюти, результатом чого може стати обвал курсу гривні – під час перших же серйозних коливань на зовнішніх ринках.

Про це Королевська сказала в Мелітополі, коментуючи заяву віце-прем'єр-міністра з соціальної політики Сергія Тігіпка про те, що економіка України стрімко розвивається, передає УНІАН.

"Численні зустрічі із промисловцями і підприємцями показують протилежну картину. Як і міжнародні рейтинги, які фактично виносять Україні вирок", - заявила Королевська.

Вона навела дані про розмір негативного сальдо зовнішньої торгівлі України, яке за січень-травень 2011 досягло 4 млрд 625,9 млн дол.

"Це - небезпечна економічна тенденція. І, незважаючи на те, що порівняно з минулим роком негативне сальдо зовнішньої торгівлі збільшилося у 2,3 рази (1 млрд 981,4 млн дол у січні-травні 2010 р), влада не реагує", - вважає Королевська.

На думку голови парламентського комітету, на імпорт витрачаються не тільки експортні доходи, а й закордонні позики.

"Владі доводиться молитися на кредити МВФ, які насправді лише ускладнюють ситуацію. По-перше, збільшується валовий борг України, який уже досяг 120 млрд дол. По-друге, вчиниться додатковий тиск на курс гривні під час розрахунків за позиками. Таким чином, торговий дефіцит зростає, держборг збільшується, а структура економіки при цьому залишається колишньою - сировинною і напівфабрикатною", - зазначає Королевська.

Голова Комітету Верховної Ради пропонує свій рецепт лікування хвороби.

"В усьому світі негативний торговий баланс "лікується" залученням інвестицій, які дозволяють відновити експортне виробництво, зробити його конкурентоспроможнішим, у кінцевому підсумку забезпечують привабливіше місце країни на світових ринках. А як ці інвестиції залучити, якщо дерегуляція залишається на папері, замість боротьби з тіньовою економікою відбувається боротьба за тіньові потоки, а замість боротьби з корупцією - її централізація? Якщо замість довгострокового плану дій, якому б повірили інвестори, триває життя з місяця в місяць в очікуванні наступної подачки?", - ставить питання Королевська.

"Не "дерибаньте" держвласність між своїми, наведіть порядок у держзакупівлях, реально скоротіть кількість контролюючих органів, мінімізуйте їх повноваження – тільки це стане тим сигналом, почувши який інвестори може й не ринуть до України, але почнуть до неї придивлятися. Це ж зніме колосальний "корупційний податок", який непосильним тягарем сьогодні лежить на вітчизняному бізнесі. Це і є та реальна реформа, якої від уряду очікують в Україні і за її межами", - заявила Королевська.

Як повідомлялося, Королевська також висловлює переконаність, що влада сама підштовхує суспільство до радикальних виступів.

Як повідомлялось 13 липня, віце-прем'єр-міністр з соціальної політики Сергій Тігіпко заявив про відчутне покращення "самопочуття" української економіки.

"Спільними зусиллями влади та бізнесу забезпечено прискорене післякризове відновлення економіки. Промислове виробництво цього року зросло на 8,5%. Звідси - зменшення безробіття, підвищення попиту на кваліфіковану робочу силу, зростання зарплатні та відрахувань до Пенсійного фонду", - прокоментував Тігіпко оприлюднені показники діяльності Пенсійного фонду в першому півріччі.

Віце-прем'єр-міністр зауважив, що зростання власних надходжень Пенсійного фонду склало 21,1% порівняно до того ж періоду минулого року, а доходи перевищили 66 млрд гривень, що навіть більше, ніж планували.

З іншого боку фахівці намагаються зважено підходити до оцінки нинішнього стану. На думку керівника відділу аналізу й досліджень "Райффайзен Банк Аваль" Дмитра Сологуба, збільшення податкових надходжень нинішнього року на 44% спричинено не cтільки зростанням економіки, скільки так званим "ефектом бази", що статистично виглядає вищим при порівнянні із попереднім політично нестабільним 2010 роком.

Також, аналізуючи зростання ВВП України на 5,3%, експерт зауважує, що за збереження таких темпів зросту повернення до докризового рівня виробництва станеться не раніше 2012-2013 років. Крім того, на збільшення ВВП вплинуло зростання цін на метал на світових ринках, що відбувається внаслідок світової нафтової кризи. (Таким чином, зростання ВВП в значній мірі номінальне, а не фактичне. - ред.)

Крім того, позитивний платіжний баланс за фактом є аванс "Газпрому" за послуги з транзиту газу у сумі близько 2,5 млрд дол.

Нагадаємо також, що, на думку журналу Forbes, в України - одна з найгірших економік світу.

Нарешті, станом на середину 2011 р. валовий внутрішній продукт України так і не сягнув рівня ВВП Української РСР 1990 року (за деякими оцінками, він становить бл. 65,8% рівня 1990 р.).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 882 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ