Чт, 2024-03-28, 15:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 13 » Суд узявся за Тимошенко "заочно". Її прихильники беруть суд штурмом
13:56
Суд узявся за Тимошенко "заочно". Її прихильники беруть суд штурмом
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Апеляційний суд Києва сьогодні почав розгляд по суті апеляції екс-прем'єра України Юлії Тимошенко та її захисту на вирок Печерського районного суду щодо "газової справи", за яким екс-прем'єр була засуджена на 7 років позбавлення волі. Скаргу розглядає колегія з трьох суддів.

Це перше засідання по суті розгляду апеляції, після закінчення якого апеляційний суд може винести свій вердикт: залишити в силі вирок суду першої інстанції, скасувати його або повернути на повторний розгляд до районного суду або прокурору.

Засідання Апеляційного суду Києва з розгляду скарги Тимошенко проходить без її участі. Конвой не доставив з СІЗО Тимошенко. Згідно із законодавством, неявка учасників процесу не перешкоджає розгляду справи.

"Засуджена на судове засідання не доставлена", - сказала, відкриваючи засідання, головуюча суддя Олена Сітайло.

Називаючи учасників процесу, які прибули на засідання, вона повідомила, що з боку прокуратури присутні Олександр Микитенко, Михайло Шорін, Лілія Фролова. З боку захисту Тимошенко - адвокати Юрій Сухов, Микола Сірий, Олександр Плахотнюк.

На засідання також прибули захисники Тимошенко Сергій Власенко, Микола Титаренко, які оскаржують в процесі окремі постанови суду першої інстанції.

На засідання прибула також дочка екс-прем'єра Євгенія Карр. Чоловік Тимошенко не з'явився. Крім того, у залі суду присутні близько 10 депутатів.

Тим часом територія суду оточена по всьому периметру щільним кільцем "Беркуту", на територію не пускають ні депутатів, ні пресу, ні навіть працівників суду, яким також доводиться стояти у натовпі прихильників Тимошенко. Останніх, за даними кореспондента ТСН.ua, під судом зібралось вже близько двох тисяч.

Засідання Апеляційного суду Києва з розгляду скарги екс-прем'єра Юлії Тимошенко на вирок щодо "газової справи" проходить з прямою трансляцією в конференц-зал, як і на попередньому засіданні.

Раніше Юлія Тимошенко поінформувала керівництво Лук'янівського СІЗО і адміністрацію Апеляційного суду Києва про неможливість своєї участі в засіданні через поганий стан здоров'я. Про це заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко перед початком судового засідання, повідомляє сайт Тимошенко.

"Станом на вчора, на 18 годин вечора, стан її здоров'я свідчить про те, що вона не може самостійно пересуватися. Вчора Юлія Тимошенко попередила і керівництво СІЗО, і адміністрацію суду, що не може брати участь у засіданні", - сказав він.

Захисник екс-прем'єра підтвердив, що напередодні ввечері Тимошенко відвідав в СІЗО комісар ЄС з політики розширення та сусідства Штефан Фюле, проте він не зміг уточнити, які теми в ході цієї зустрічі обговорювалися.

Нагадаємо, 1 грудня Апеляційний суд Києва провадив попередній розгляд апеляції екс-прем'єр-міністра України Тимошенко та її захисту на вирок Печерського районного суду щодо "газової справи", за якою екс-прем'єра було засуджено на 7 років позбавлення волі.

Суд визнав можливим попередній розгляд скарги екс-прем'єра Тимошенко на вирок щодо "газової справи" без присутності в залі екс-прем'єра. Тоді ж суд призначив до розгляду апеляцію на вирок Тимошенко і відмовився її випускати.

Напередодні розгляду скарги Юлії Тимошенко на вердикт Печерського райсуду в Апеляційному суді Києва було змінено склад суддів, закріплених за цим районом столиці. Одна з суддів, яка розглядає апеляцію екс-прем’єра Юлії Тимошенко, Олена Ситайло раніше займалася справами про вбивства "по п'яні", викрадення автівок і розлучення.

Адвокати Тимошенко викрили суддю у заангажованості. Прокуратура такого не побачила

У судовому засіданні по апеляції Юлії Тимошенко оголошено перерву. Колегія суддів має вирішити питання щодо відводу головуючої у справі Олени Сітайло.

Як наголосили раніше представники захисту Тимошенко, вони вимагають відводу судді через її заангажованість. Зокрема їй закидають незадоволення жодного з клопотань захисту під час попереднього засідання.

Крім того адвокати нагадали, що на тому засіданні Сітайло приносили записки до зали суду, що може свідчити про тиск на суддю і як наслідок її заангажованість.

У свою чергу сторона держобвинувачення назвала заяви захисту такими, що ґрунтуються на особистих судженнях і є невмотивованими, а отже не бачать підстав для відводу судді.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: Апеляційного суду Києва
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ