Сб, 2024-04-20, 15:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 15 » Науковці: за танцями можна визначити характер людини
16:57
Науковці: за танцями можна визначити характер людини
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

З манери танцювати можна зробити деякі висновки про особистість танцівника, з'ясували науковці. Це є одною з причин того, що саме на танцмайданчиках та дискотеках утворюються багато пар – є можливість підсвідомо вивчити характер одне одного, передає ТСН.

Науковці розділили випробуваних на 5 груп – екстравертів, неврастеніків, конформістів, чутливих та сприйнятливих, сумлінних - після чого спостерігали, як представники цих груп танцюють під різну музику.

У дослідженні взяли участь 60 добровольців. Із 900 претендентів обрали найбільш яскраво виражених носіїв певних рис особистості. Кожен з учасників виконав довільні танці під 30 музичних композицій у стилях рок, техно, латино, джаз, фанк і поп.

В результаті з'ясувалося, що екстраверти найактивніше пересуваються по танцмайданчику, рухи їхніх голови і рук часто енергійні і навіть зайві. Неврастеніки здійснюють різкі, поривчасті рухи головою і ногами. Конформісти зазвичай обирають більш плавні стилі танцю, пересуваючись танцмайданчиком і розмахуючи руками.

Чутливі люди зазвичай роблять ритмічні рухи у вертикальному напрямку і не пересуваються танцмайданчиком так часто, як інші. Сумлінні люди активно пересуваються танцмайданчиком і витягують свої руки далі, ніж інші танцюристи.

До того ж, виявилося, що одна і та сама людина по-різному танцює під різну музику. Рок-музика викликала найсильніший відгук в екстравертів. Чутливі активніше за інших реагували на техно. Конформісти краще за інших освоїли музику в стилі латино, а сумлінні, подібно до чутливих, налаштувалися на техно. Неврастеніки розкривалися тільки під рок-музику, під решту мелодій вони обмежувалися слабкими, нервовими рухами.

Музика пробуджує в людині сильні почуття, які виражаються в рухах тіла, зазначив керівник експерименту доктор Джеф Лак з Університету Ювяскюля (Фінляндія). За його словами, спостерігачам навіть рухи роботів здаються вираженням їхньої "особистості".

Під час іншого дослідження було встановлено, що танець є дієвим способом привернути до себе увагу для чоловіків. Жінкам сподобалися енергійніші танці. Адже чоловік, як і самець у тварин, повинен перебувати в прекрасній фізичній формі, щоб виконати складні танцювальні рухи, які привертають увагу жінок.

Американські науковці з'ясували, що наявність вірних і надійних друзів сприяє продовженню життя людини. А раніше французи довели, що порівняння своїх доходів із заробітком друзів або колег приносить людям нещастя.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1307 | Додав: holos
Всього коментарів: 1
1 бувалий   (2010-11-17 18:24) [Материал]
"Адже чоловік, як і самець у тварин, повинен перебувати в прекрасній фізичній формі, щоб виконати складні танцювальні рухи, які привертають увагу жінок."
"Американські науковці з'ясували, що наявність вірних і надійних друзів сприяє продовженню життя людини. А раніше французи довели, що порівняння своїх доходів із заробітком друзів або колег приносить людям нещастя".

В городi бузина, а в КиIвi дядько - що до чого?


ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ