Сб, 2024-04-20, 17:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 29 » Суд відхиляє всі клопотання Тимошенко: поспішають допитати Дубину
11:42
Суд відхиляє всі клопотання Тимошенко: поспішають допитати Дубину
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський районний суд Києва продовжує розгляд справи, порушеної проти екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Під час засідання має бути продовжено допит свідків.

Як свідок буде допитаний також екс-голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина, який вже зареєструвався в суді.

Також суддя Родіон Киреєв дозволив допитати у справі Тимошенко екс-голову НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка.

Екс-прем'єр брала участь у минулому засіданні без адвокатів, вона заявляла клопотання про допуск нових захисників - двох американців і колишнього її захисника Власенка, - але суд відхилив це клопотання. Також суд відхилив клопотання про відвід прокурора.

На засіданні 28 липня суд продовжив допит свідків з боку звинувачення. Суддя Киреєв залишив без розгляду клопотання Тимошенко про залучення свідків захисту. Разом з тим, Тимошенко впевнена, що свідки з боку прокуратури дали свідчення на її користь. У ГПУ кажуть, що ті свідки підтвердили провину екс-прем'єра.

Нагадаємо, Юлію Тимошенко звинувачують у перевищенні повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році. В обвинувальному висновку у газовій справі щодо Тимошенко фігурує сума збитків на 1,5 мільярда гривень.

За словами представників прокуратури, стаття, яка інкримінується Тимошенко, передбачає максимальне покарання у 10 років позбавлення волі, і не передбачає умовного терміну покарання.

Тимошенко хоче долучити до "газової" справи публікації ЗМІ, які підтверджують залежність показань свідків у її справі від АП

Тимошенко зареєструвала в канцелярії Печерського районного суду Києва клопотання про залучення до справи матеріалів інтернет-видання "Українська правда", які, за її словами, підтверджують залежність показань свідків у її справі від адміністрації президента, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні я перше клопотання, які буду заявляти, - це привернути до справи журналістське розслідування "Української правди" про втручання адміністрації президента і самого президента Януковича в цей судовий процес, що вже документально підтверджено", - сказала Тимошенко на брифінгу біля Печерського райсуду.

За її словами, матеріали інтернет-видання доводять, що свідчення свідків "йдуть не від них самих, а йдуть з адміністрації президента". "Це говорить про те, що Печерський суд вів судилище наді мною, керуючись у ручному режимі вказівками адміністрації президента", - підкреслила вона.

Тимошенко подала вісім клопотань. Їх поступово відхиляють

Екс-прем'єр України Тимошенко перед початком судового засідання 29 липня подала через канцелярію Печерського райсуду Києва суду 8 клопотань, повідомив головуючий на суді Родіон Киреєв на початку судового засідання.

Зокрема, вона в черговий раз просить відкласти справу, допустити до справи громадянського доповідача, цивільного захисника, залучити до матеріалів кримінальної справи матеріали інтернет-видання, а також про відвід судді та про проведення оперативної зйомки судових засідань. Крім того, вона внесла два клопотання, що стосуються співробітників міліції, що є в залі засідання суду.

Печерський районний суд Києва в черговий раз відмовив Тимошенко у розгляді клопотання про відвід судді. За словами судді Киреєва, суд розглядає це клопотання як спрямоване "на затягування процесу розгляду справи". Суддя пояснив, що дане клопотання не буде розглянуто з урахуванням того, що подібні клопотання заявлялися неодноразово.

Киреєв також відмовився надати слово Тимошенко, яка просила оголосити перерву для розгляду її клопотань.

Суддя відмовив Тимошенко в захисті: Власенка не допустили до процесу як цивільного захисника

Суддя Родіон Киреєв відмовив екс-прем'єру Юлії Тимошенко залучити до судового процесу Сергія Власенка. Цього разу Тимошенко просила долучити Власенка в якості громадського захисника.

Раніше Киреєв відмовлявся залучити Власенка в якості захисника, мотивуючи своє рішення тим, що Власенко не має належних документів для ведення адвокатської діяльності.

Тимошенко нагадала, що вже давно позбавляється права захисту. "З понеділка я намагаюся поправити ситуацію і кожного дня заявляю прізвища захисників, яких я хочу залучити. Але суд мені відмовляє", - сказала вона.

У свою чергу прокурор Олександр Микитенко висловив спільну думку державного обвинувачення, яка полягає у необхідності відмовити в клопотаннях, оскільки "відповідна норма КПК щодо інституту громадського захисника була ліквідована у 2001 році під час так званої "малої" судової реформи".

У відповідь на це Тимошенко заявила, що відповідна норма прибрана "не з усіх статей, а в деяких нормах громадських захисник навпаки наділений спеціальними повноваженнями".

Однак Киреєв під час ухвалення рішення застосував свою попередню мотивацію щодо того, що захисником не може бути особа, яка зловживає правом на захист, не виконує розпорядження головуючого і таким чином перешкоджає встановленню істини у справі".

Після цієї відмови Тимошенко подала інше клопотання про залучення Власенка в якості громадського відповідача.

За її словами, є цивільний позивач "Нафтогаз", суд визнав її цивільним відповідачем, і за законом вона має право захищатися через представника.

Крім того, за її словами, Киреєв не зможе мотивувати черговий недопуск Власенка його попереднім видаленням з зали, бо "це зовсім інший статус".

Однак Киреєв відхилив це клопотання, мотивуючи це тим, що згідно з законами, представником цивільного відповідача не може бути особа, яка брала участь у процесі в якості захисника.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 940 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ