Чт, 2024-04-25, 13:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 6 » Суд відхилив усі вимоги Тимошенко і видалив із зали її саму за слова: Ви нелюдь
15:12
Суд відхилив усі вимоги Тимошенко і видалив із зали її саму за слова: Ви нелюдь
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський районний суд Києва відхилив клопотання екс-прем'єра Юлії Тимошенко та її захисту про відвід судді Родіона Киреєва. Відповідну постанову суддя Киреєв оголосив після перерви. Тимошенко та її адвокат у цей момент були відсутні.

Суддя мотивував своє рішення тим, що Кримінально-процесуальним кодексом встановлено порядок, який передбачає неможливість спілкування свідків один з одним, а проведення трансляції із залу суду може цьому зашкодити. Тому, підстави для відводу суду відсутні, підкреслив Киреєв, передає "Інтерфакс-Україна".

Під час оголошення рішення судді за клопотанням, трансляції на 5-му каналі і ТВі не було. Потім з'явилася Тимошенко і поновилася трансляція.

Пізніше захист Юлії Тимошенко повторно заявив відвід судді Родіону Кірєєву. Відповідну заяву під час судового засідання виголосив захисник екс-премєра Микола Титаренко.

Як повідомлялося, адвокат Тимошенко Микола Титаренко заявив клопотання про відвід судді Киреєва, мотивувавши його тим, що постановою про заборону трансляції, фото- і відеофіксації в ході судового слідства порушуються принципи гласності. Прокурори у процесі виступили проти задоволення цього клопотання.

Нагадаємо, Печерський районний суд сьогодні продовжує розгляд кримінальної справи по суті, порушеної проти колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Бійці "Беркуту" виштовхали депутата Суслова із зали суду

До судової зали Печерського районного суду в Києві, де слухається справа екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, близько 15.00 увірвалися бійці спец підрозділу "Беркут" на чолі із заступником міністра внутрішніх справ України Віктором Ратушняком.

Працівники "Беркуту" почали силоміць виштовхувати журналістів із судової зали, збиваючи техніку, передає УНІАН.

Водночас народні депутати з фракції "БЮТ-Батьківщина" попереджають офіцерів "не вчиняти протиправних дій, не штовхати хлопців на злочин, оскільки саме їм доведеться за це відповідати".

Увірвавшись до зали суду, бійці "Беркуту" виштовхали з неї народного депутата України Євгена Суслова.

Після кількахвилинної сутички з депутатами бійці "Беркуту" залишили судову залу.

Сьогодні, 6 липня, близько 14.30 головуючий у судовому засіданні Печерського районного суду, що розглядає кримінальну справу за обвинуваченням Тимошенко у незаконному підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році, суддя Родіон Киреєв оголосив півгодинну технічну перерву з вимогою, щоб народний депутат Суслов, який порушував порядок у залі, добровільно залишив приміщення суду без застосування до нього примусових заходів з боку працівників міліції.

"Я дозволяю тимчасово працівникам міліції не виконувати рішення суду, оскільки депутати намагаються зірвати судове засідання", - зазначив Киреєв.

При цьому він звернувся до всіх народних депутатів фракції "БЮТ-Батьківщина", які присутні на даний час у судовому залі (близько 20 осіб): "Суд звертається до вас не зловживати своїми правами як народних депутатів, не використовувати надані вам народом України повноваження і дискредитувати суд… Суд оголошує технічну перерву на півгодини, під час якої винна особа має добровільно вийти з зали".

Раніше Киреєва вже вимагав за порушення порядку видалити із зали народного депутата Михайла Косіва. Депутат відмовився виходити. Після чого парламентарію стало зле і його забрала "швидка".

Пізніше в залі суду виник конфлікт між народними депутатами від опозиції та працівниками судової міліції "Грифон", які на вимогу судді за порушення порядку в засіданні намагалися примусово видалити із зали народного депутата Суслова.

Бійці "Беркута" застосували фізичну силу до журналістів в суді, де слухається справа Тимошенко

Бійці "Беркута" застосували фізичну силу до журналістів в суді, де слухається справа Тимошенко

Бійці спецпідрозділу МВС "Беркут", які увірвалися до судової зали Печерського районного суду в Києві, де слухається справа Тимошенко, застосували фізичну силу до журналістів.

Видавлюючи представників ЗМІ від зали судового засідання по коридору, представники "Беркуту" не реагували за заклики, що вони порушують закон про перешкоджання роботі представників ЗМІ.

Зокрема, бійці "Беркута", не розбираючи - чоловік чи жінка перед ними, та не надаючи будь-яких пояснень, грубо штовхали журналістів.

Також вони ігнорували висловлення, що вони порушують, як мінімум, три статті Кримінального кодексу – 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), 364 (Зловживання владою або службовим становищем), 365 (Перевищення влади або службових повноважень).

У відповідь на це працівники "Беркута" рекомендували журналістам звертатись із заявами до міліції, якщо проти них вчинили щось протиправне.

Суддя Киреєв постановив видалити Тимошенко із судової зали за те, що вона обізвала його "нелюддю"

Суддя Печерського районного суду м. Києва Киреєв поставив на обговорення питання про видалення Тимошенко із судової зали за те, що вона обізвала його "нелюддю".

Після приходу судді до залу засідань народні депутати, які були присутні в ньому, почали голосно скандувати "Ганьба".

У свою чергу Тимошенко звертаючись до Киреєва сказала: "Ви - нелюдь! Ви тільки що разом з Адміністрацією Президента натравили озброєних до зубів міліціонерів на беззахисних людей".

У відповідь на ці слова Тимошенко суддя сказав: "Враховуючи, що підсудна своїм висловленням прямо ображала головуючого, суд і судову систему тільки через те, що на провадженні судді Киреєва перебуває ця справа, суд ставить на обговорення питання щодо видалення підсудної з зали суду на одне судове засідання".

У свою чергу представники прокуратури підтримали пропозицію судді.

"У зв'язку з тим, що підсудна грубо порушує порядок в залі судового засідання, не дивлячись на неодноразові попередження, суд постановив видалити підсудну з зали суду", - сказав Киреєв.

Тимошенко під натиском міліції, але самостійно, залишила судову залу

Ттмошенко під натиском працівників судової міліції "Грифон", але самостійно, залишила Печерський районний суд Києва на виконання рішення судді Киреєва про видалення її з зали.

Народні депутати не дали працівникам міліції застосувати силу до Тимошенко для її примусового видалення із зали суду.

Водночас, екс-прем'єр закликала журналістів та народних депутатів дочекатися закінчення судового засідання, щоб потім поінформувати суспільство про його перебіг.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1013 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ