Вт, 2024-04-16, 19:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 13 » Суд видворив екс-президента Криму з України і заборонив повертатися
21:12
Суд видворив екс-президента Криму з України і заборонив повертатися
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Адміністративний суд Криму в середу ухвалив рішення про видворення з території України екс-президента автономії Юрія Мєшкова, повідомили в прес-центрі СБУ.

"Окружний адміністративний суд Криму підтримав постанову СБУ про видворення Мєшкова з території Україні з обмеженням в'їзду на 5 років", - розповіли в прес-центрі відомства, передає "Інтерфакс-Україна".

- Видворення Мєшкова - важливий сигнал для всіх, "кому територія України здається надто великою", вважають у МЗС

У ході засідання суду СБУ виходила у своїй вимозі видворити Мєшкова з того, що він допустив висловлювання, що побічно закликають до зміни конституційного ладу України.

При цьому представник СБУ пояснив, що спецслужба не вимагала порушити проти екс-президента Криму кримінальну справу, оскільки Мєшков не закликав до зміни конституційного ладу насильницьким шляхом.

У прес-центрі СБУ уточнили, що юридичною підставою для такого рішення є стст. 25 і 32 закону України "Про статус іноземців та осіб без громадянства". "Таке рішення було ухвалене за те, що, перебуваючи на території України, він допустив висловлювання, які створюють передумови до здійснення протиправних дій, пов'язаних з посяганням на територіальну цілісність країни, її конституційного ладу".

У СБУ пояснили, що відомство було вимушене звернутися з позовною заявою до суду, оскільки Мєшков добровільно відмовився виконувати постанову СБУ про видворення його з України.

Згідно з рішенням суду, вирок повинно бути приведено у виконання негайно: із залу суду Мєшкова буде доставлено в аеропорт і він залишить територію України. Разом з тим, у прес-центрі не уточнили, чи залишив зараз Мєшков територію України. У захисників екс-президента Криму є 10 днів на оскарження цього рішення суду.

Раніше Мєшкова в супроводі близько 10 співробітників СБУ доставили до Окружного адміністративного суду Автономної республіки Крим. Екс-президент Криму підтвердив, що його затримали в Массандрі. За словами Мєшкова, його підозрюють в шахрайстві, а заарештували, так як прийняли за розшукуваного злочинця.

Зазначимо, що 7 липня на прес-конференції Мєшков закликав до проведення в автономії референдуму з питання відновлення Конституції Криму 1992 року, яка фактично представляла собою конституцію суверенної держави. Він також закликав до необхідності зміни влади в Криму.

Кримський прем'єр Василь Джарти заявив, що такі висловлювання Мєшкова можуть стати приводом для порушення кримінальної справи.

Видворення Мєшкова - важливий сигнал для всіх, "кому територія України здається надто великою", вважають у МЗС

Українські правоохоронні органи та судова система в ситуації з екс-президентом Криму Мєшковим довели, що пріоритетом для них є захист національних інтересів, заявляють у Міністерстві закордонних справ України.

"Очевидно, що в цій ситуації українські правоохоронні органи та українська судова влада довели, що захист національних інтересів є їхнім принциповим пріоритетом, і будь-хто, хто зазіхатиме на територіальну цілісність, незалежність та інші базові цінності нашої держави та суспільства, не буде в нашій країні бажаним гостем", - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

На його думку, це важливий сигнал для всіх, "кому територія України здається надто великою".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 976 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ