Пт, 2024-04-19, 19:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 14 » Суперечка навколо ТВі: рахунки розблокували, проблеми лишились
17:50
Суперечка навколо ТВі: рахунки розблокували, проблеми лишились
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/
Пізно ввечері 12 вересня міністр економічного розвитку України Петро Порошенко скасував наказ про запровадження санкцій проти ТВі, сказав в інтерв'ю DW генеральний директор телеканалу Микола Княжицький. «Я сподіваюся, що найближчим часом наші валютні рахунки розблокують», - зазначив він. Водночас гендиректор зауважив, що через відмову Апеляційного суду задовольнити скаргу телеканалу на рішення податківців накласти на телеканал штраф, «робота ТВі буде дуже ускладнена».

За словами Княжицького, каналові доведеться сплатити не лише три мільйони гривень до бюджету, «а й ще близько мільйона штрафних санкцій». Ці кошти мають бути перераховані впродовж десяти днів, інакше ТВі доведеться припинити мовлення, поскаржився Княжицький. Водночас він і надалі заперечує порушення податкового чи іншого законодавства його телеканалом. «У нас дуже добрі юристи, ми зацікавлені продовжувати мовлення, бо маємо 200 працівників і обов'язки перед глядачами», - сказав гендиректор.

Упродовж перших місяців виборчої кампанії телеканал ТВі, за підрахунками його менеджерів, втратив 40-50 відсотків глядачів через відмову операторів кабельних мереж ретранслювати програми каналу по всій державі.

Дивний збіг обставин

Тим часом комітет «Рівність можливостей», який провадить моніторинг телевізійного ефіру, визнав ТВі безумовним лідером серед усіх загальнонаціональних телеканалів за обсягами виборчої інформації. Також Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) в своєму проміжному звіті висловила стурбованість обмеженням мовлення телеканалу кабельними мережами.

Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко вважає, що попри розблокування валютних рахунків й усунення загрози припинення мовлення каналом через неможливість оплати супутникової трансляції, говорити про припинення тиску на ТВі ще зарано. Юрист вважає, що ціла низка проблем, які останнім часом переслідують телеканал, виникають невипадково. «Занадто багато дивних збігів. Це і відімкнення каналу від кабельних мереж, і спроба заблокувати йому передачу сигналу через обмеження зовнішньоекономічної діяльності, і те, з чого все починалося, - суперечка навколо ліцензії на мовлення», - сказав Головенко.

Мовчання посадовців

Представниця міжнародної організації «Репортери без кордонів» Оксана Романюк в інтерв'ю DW також сказала, що в неї складається враження, ніби на ТВі чиниться тиск з усіх боків. «Вчора я нарахувала п'ять державних установ, які тиснули на телеканал. Це Київська міська державна адміністрація, суд, податкова, міністерство економрозвитку, Нацрада з телерадіомовлення, кабельні оператори… Виникає питання: чому такий тиск чиниться тільки на цей телеканал, і чому проти нього виступає стільки різноманітних організацій?», - поставила Романюк риторичне запитання.

Вона привітала розблокування валютних рахунків ТВі, але зазначила, що проблеми з податковою, кабельними операторами та Нацрадою в телеканалу залишаються. Романюк не стала прогнозувати подальший розвиток ситуації. «Всі найвищі посадові особи України, до яких неодноразово апелювали міжнародні інституції і сам телеканал, і досі жодним чином не прокоментували той тиск, який чиниться на ТВі», - нагадала представниця «Репортерів без кордонів».


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1078 | Додав: adminA | Теги: ТВі, суперечка, рахунки, проблеми
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ