Чт, 2024-04-25, 08:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 28 » Свідок у "газовій" справі від прокуратури став на бік Тимошенко
15:16
Свідок у "газовій" справі від прокуратури став на бік Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Директиви, затверджені Юлією Тимошенко для делегації на переговори з "Газпромом" не можуть кваліфікуватися як директиви уряду. Про це заявила у своїх свідчення екс-заступник генпрокурора Тетяна Корнякова, посилаючись на висновки науково-правової експертизи, яка була проведена в рамках її перевірки, передає "Українська правда".

Вона нагадала, що свого часу проводила перевірку за запитом депутата Володимира Олійника щодо відповідності законодавству газових контрактів, укладених Тимошенко. В рамках перевірки директиви було направлено до Інституту держави і права імені Корецького для правової експертизи.

"Відповідно до висновку за підписом заступника директора інституту, директиви затверджені Юлією Тимошенко 19 січня 2009 року не можуть кваліфікуватися як директиви уряду, затвердження яких регулюється законодавством України", - сказала Корнякова.

Про це ж саме, за словам Корнякової, йдеться у позиції Мінюсту за підписом тодішнього міністра Микола Оніщука.

Корнякова додала, що проінформувала Oлійника про попередні результати перевірки, однак на момент її звільнення у 2010 році відповідна прокурорська перевірка ще не була завершена.

Тимошенко раніше наполягала на тому, що давала директиви особисто, оскільки нормативними актами не передбачено, щоб директиви на підписання угоди давалися всім урядом. Вона наполягала на тому, що підписані нею директиви є її персональним дорученням, а не підробленими директивами Кабінету міністрів.

Нагадаємо, сьогодні Печерський районний суд Києва продовжує розгляд справи, порушеної проти екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Під час засідання має бути продовжено допит свідків.

Екс-прем'єр бере участь у засіданні без адвокатів, вона заявляла клопотання про допуск нових захисників - двох американців і колишнього її захисника Власенка, - але суд відхилив це клопотання. Також суд відхилив клопотання про відвід прокурора.

В ході попереднього судового засідання 27 липня суд встиг допитати п'ять свідків, серед яких колишній міністр промислової політики Володимир Новицький, колишній міністр палива і енергетики Юрій Продан, а також представники "Нафтогазу", Міністерства енергетики та вугільної промисловості. При цьому суд не встиг допитати ще двох запрошених до суду свідків.

Також під час вчорашнього засідання прокурори просили заарештувати Тимошенко, в чому суд їм відмовив.

Нагадаємо, Юлію Тимошенко обвинувачують у перевищенні повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році. В обвинувальному висновку у газовій справі щодо Тимошенко фігурує сума збитків на 1,5 мільярда гривень.

За словами представників прокуратури, стаття, яка інкримінується Тимошенко, передбачає максимальне покарання у 10 років позбавлення волі, і не передбачає умовного терміну покарання.

Суддя каже, що Тимошенко тисне на свідків

Головуючий Родіон Киреєв закидає екс-прем'єру Юлії Тимошенко тиск на свідків. Про це він заявив під час допиту заступника начальника департаменту "Нафтогазу" по співробітництву з Росією Андрія Іванова.

Суддя звинуватив Тимошенко у тому, що вона неправильно формулює питання до свідка, подаючи замість них свої твердження. У свою чергу Тимошенко нагадала, що вона не ознайомлена з матеріалами справи і захищається сама без адвокатів. "Тому я формулюю питання спонтанно, можливо, не знаючи деяких процесуальних норм. Але ж ви самі позбавили мене права захисту".

В процесі дачі свідчень Іванов не зміг визначити з відповіддю на питання Тимошенко, "яка ціна була вигіднішою – у 2009 році при 232,98 долари за газ і 147 за барель нафти, чи та, що зараз – 354 за газ і 115 за барель нафти, якщо ціна нафти є основою, від якої вираховується ціна газу" .

В процесі відповіді на питання Тимошенко свідок зізнався, що у договорі з "РосУкрЕнерго" не було передбачено балансу, яким ціна транзиту збільшувалась би відповідно до збільшення ціни на газ.

Час від часу сторона обвинувачення піднімалася з місця для того, щоб вказати Тимошенко на те, що вона неправомірно ставила питання. "Чомусь, коли звучить слово "РосУкрЕнерго", прокурори дружно встають", - прокоментувала це Тимошенко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 872 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ