Пт, 2024-04-26, 15:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 27 » Світ засудив "кримські пристрасті": нової війни в Європі не уявити
22:45
Світ засудив "кримські пристрасті": нової війни в Європі не уявити
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Федеральна канцлерка Німеччини Анґела Меркель заявила про готовність Євросоюзу підтримати Україну на шляху до стабілізації.

ЄС підтримує Україну, "якщо йдеться про захист прав та свобод", заявила вона у промові перед двома палатами парламенту Великобританії у Лондоні, повідомляє "Deutsche Welle" з посиланням на dpa, передає "Українська правда".

Водночас Меркель висловила переконання, що через 100 років після Першої та 75 років після Другої світових воєн – нової війни у Європі більше не можна собі уявити.

Міністерство закордонних справ Литви засуджує спалах насильства в Криму і підкреслює, що будь-яке зовнішнє втручання є неприйнятним.

"МЗС Литви стежить за розвитком подій у Криму. Ми засуджую спалах насильства в Криму і висловлюємо наші щирі співчуття сім'ям постраждалих. МЗС підкреслює, що будь-яке зовнішнє втручання в політичну кризу в Україні є неприйнятним", - йдеться в заяві міністерства, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, зовнішньополітичне відомство Литви підкреслює, що особливу заклопотаність "викликає зростання військової активності поблизу українського кордону". "Ми називаємо підняття іноземного прапора над захопленими будинками адміністрації в Сімферополі провокацією і закликаємо Росію дистанціюватися від сепаратистських дій у Криму, а також суворо дотримуватися угод між Україною і Росією, що визначають правовий статус російських військ у Криму", - йдеться в заяві.

МЗС Литви також висловило "тверду підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України". "Ми закликаємо іноземних партнерів України дотримуватися зобов'язань, прийнятих у Гельсінському Заключному Акті 1975 року та у Будапештському Меморандумі", - заявило литовське МЗС.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс засудив захоплення будівлі парламенту та Ради міністрів Криму і назвав це "актом провокації".

"Цей акт провокації не повинен перерости у регіональний конфлікт", - наголосив голова литовського МЗС.

У Євросоюзі також не сумніваються, що Олександр Турчинов – законний виконувач обов’язків президента України.

"Український парламент, який є для нас законною владою в Україні, ухвалив кілька днів тому переважною більшістю рішення, згідно з яким Олександра Турчинова було призначено президентом. Для нас він президент України", - сказав офіційний представник Єврокомісії Олів'є Байї.

Раніше офіційні представники Російський Федерації заявляли, що Росія сумнівається у легітимності "цілої низки органів влади" в Україні.

Також прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон на прес-конференції після зустрічі з Ангелою Меркель звернувся до влади РФ із закликом поважати суверенітет України та її територіальну цілісність.

"Кожній країні слід дотримуватися територіальної цілісності та суверенітету України Росія взяла на себе ці зобов'язання, і важливо, щоб Росія тримала слово", - зазначив Кемерон.

Напередодні на адресу Москви із закликами забезпечити цілісність української держави звернувся держсекретар США Джон Керрі.

У керівництві Євросоюзу раніше заявили, що всі зацікавлені сторони мають спрямовувати зусилля на повагу територіальної цілісності України.

Також Туреччина виступає за територіальну цілісність, мир, стабільність і процвітання України, заявив міністр закордонних справ цієї країни Ахмет Давутоглу (Ahmet Davutoğlu) на спільній прес-конференції з болгарським колегою в Софії в четвер, 27 лютого, передають турецькі ЗМІ.

Зокрема, видання Haberaktuel вказує, що глава турецького МЗС вказав на важливість Криму як воріт в Україну, як місця проживання татар і багатого культурної спадщини, і закликав до збереження миру на півострові.

Давутоглу також повідомив, що найближчими днями планує відвідати Україну.

Нагадаємо, Верховна Рада Криму оголосила проведення сесії 26 лютого о 15:00. У відповідь біля будівлі кримського парламенту зібралися кримські татари, щоб перешкодити проведенню сесії, де по їх побоюванням, могли бути прийняті сепаратистські рішення. Татар підтримали і представники інших національностей, які протестують проти відділення Криму від України.

27 лютого у Криму невідомі люди в камуфляжі і зі зброєю захопили парламент і уряд Криму. На будівлях підняли прапори Росії. У Сімферополі оголосили вихідний.

Окрім того, на позачерговому пленарному засіданні в четвер, 27 лютого, Кримський ухвалив постанову про проведення в Автономії республіканського (місцевого) референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень в Автономної Республіки Крим.

Разом з тим 26 лютого президент РФ Володимир Путін наказав Міноборони здійснити раптову комплексну перевірку боєготовності військ і сил Центрального і Західного військових округів, з яким межує Україна. Офіційно зв'язок між ситуацією в Україні та проведенням навчань в рамках перевірки в РФ спростовують.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1022 | Додав: adminA | Теги: Світ засудив кримські пристрасті, Європі, нової війни
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ