Ср, 2024-04-24, 22:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 26 » Світові банки у Німеччині підозрюють у масштабних фінансових махінаціях
20:10
Світові банки у Німеччині підозрюють у масштабних фінансових махінаціях
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Органи фінансового нагляду Німеччини розслідують низку підозрілих операцій, проведених через представництва великих міжнародних банків і їхніх німецьких партнерів у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія. Про це, як пише InoPressa, повідомила в понеділок газета Süddeutsche Zeitung, яка провела спільне розслідування з теле- і радіокомпаніями WDR і NDR.

Йдеться про фінансові операції під назвою Cum-ех, за допомогою яких банки та інвестиційні фонди, як вважають, здійснювали неодноразове повернення податку на дохід з капіталу, хоча зробити це можна тільки один раз.

Автори матеріалу зазначають, що під підозру потрапили з-поміж інших нью-йоркський JP Morgan, лондонські Barclays і HSBC, паризький BNP Paribas. Всього мова йде про 20 кредитно-фінансових установ.

За даними слідства, вони брали участь у сумнівних угодах з акціями, в ході яких консолідований бюджет ФРН міг недоотримати понад 10 млрд євро, пише видання. Слідчі проаналізували дані на диску, який влада землі придбала рік тому за 5 млн євро в анонімного інформатора.

Міністр фінансів Північного Рейну-Вестфалії Норберт Вальтер-Борянс розповів журналістам, що на носії зберігалися "цінні відомості" про сумнівні операції. "Наші податкові органи розслідують всі підозрілі моменти, не звертаючи уваги на статус персони або банку", - заявив він.

За словами міністра, банки охоче співпрацюють з органами фінансового нагляду Німеччини. Зокрема, австралійський Macquarie вже погодився виплатити проведені повз бюджет гроші - близько 80 млн євро, включаючи відсотки.

Вальтер-Борянс підкреслив, що жодна зі згаданих на диску більш ніж 100 німецьких і зарубіжних фінансових установ "не повинна думати, що ця інформація буде покладена в стіл".

"Наші податкові відомства перевірять кожний підозрілий випадок, незалежно від того, про кого йде мова", - пообіцяв міністр.

Нагадаємо, кілька схожих історій вже мали місце в недавньому минулому. У 2010 році представники федеральних органів Німеччини придбали у невідомого інформатора CD з краденими даними про клієнтів швейцарського банку Credit Suisse, а податківці міста Мюнстер купили у анонімного продавця диск з даними на німецьких клієнтів швейцарського банку Julius Baer. Швейцарська влада тоді звинуватила покупців у порушенні банківської таємниці і економічному шпигунстві.

У 2013 році Єврокомісія висунула звинувачення в порушенні антимонопольного законодавства проти 13 банків, Міжнародної асоціації свопів і деривативів та дослідницької організації Markit. Зокрема, за підсумками дворічного розслідування було висунуто звинувачення в "антиконкурентних діях" проти Банку Америки, Merrill Lynch, Barclays, Bear Stearns, BNP Paribas, Citigroup, Morgan Stanley, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, RBS, UBS.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 744 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, масштабні фінансові махінації, світові банки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ