Сб, 2024-04-20, 11:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Березень » 29 » Свою соціальну систему Німеччина захищає від "утікачів від бідності"
21:31
Свою соціальну систему Німеччина захищає від "утікачів від бідності"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Федеральний уряд Німеччини розробив пакет заходів, за допомогою яких планує в майбутньому боротися із так званим "соціальним туризмом" - тобто зловживанням німецькою соціальною системою з боку мігрантів з інших країн ЄС. Наприклад, ФРН збирається здійснювати перевірки виплат фінансової допомоги на дитину, аби запобігти подвійним або неправомірним виплатам.

Окрім того, в Німеччині планують запровадити заборону на повторний в'їзд для тих мігрантів із країн ЄС, кого вже одного разу викрили в порушенні законодавства. При цьому, як запевнили очільниця німецького міністерства праці Андреа Налес та міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр під час презентації нововведень 26 березня в Берліні, запропоновані заходи не суперечать європейському праву та принципу свободи пересування всередині Євросоюзу.

Фінансова допомога для міст

Німецький уряд хоче реалізувати і ряд допоміжних заходів. Зокрема, надаватиметься фінансова допомога громадам міст, для котрих проблема напливу мігрантів, що претендують на отримання соціальної допомоги, є особливо нагальною - йдеться про Дуйсбург, Дортмунд, Гамбург. Так, упродовж наступних семи років уряд ФРН у межах проекту "Соціальне місто" планує мобілізувати - в тому числі із залученням європейських коштів - 200 мільйонів євро.

Союз німецьких міст привітав таку ініціативу уряду. "Ми очікуємо від цього відчутного покращення", - заявив президент об'єднання Ульрих Малі в інтерв’ю одній з німецьких газет. За його словами, в деяких містах Німеччини концентруються "труднощі із родинами, котрі важко інтегруються до суспільства". Саме через це він вітає допомогу, яку обіцяють надавати містам.

Скільки болгар і румунів претендує на соцвиплати у ФРН?

При цьому кількість жителів Німеччини, котрі отримують соціальну допомогу й при цьому походять з Румунії та Болгарії - менше одного відсотка, розповів Томас де Мезьєр. Цифри незначні, однак "темпи зростання у громадах, яких це стосується, високі", зазначив він. Ідеться передусім про тих мігрантів з інших країн ЄС, які з огляду на погані знання німецької мови та низьку кваліфікацію мають низькі шанси на працевлаштування у Німеччині. Багато з них - представники дискримінованої ромської меншини з Болгарії та Румунії.

Наприкінці минулого року, тобто перед скасуванням обмежень на працевлаштування та міграцію в ЄС для громадян Румунії та Болгарії, консервативний Християнсько-соціальний союз виступив з вимогою ускладнити "втікачам від бідності" з інших країн ЄС доступ до німецької соціальної системи. Внаслідок доволі бурхливої дискусії, яка розпочалася після цього, німецький уряд створив спеціальну комісію, попередній звіт якої і презентували міністри.

Міністр: свобода пересування залишається

Андреа Налес та Томас де Мезьєр знову й знову наголошують на тому, що запланованими заходами жодним чином не збираються ставити під питання свободу пересування всередині ЄС. Міграція з усіх країн Європейського Союзу до Німеччини за останні роки збільшилася, і це, за висловом де Мезьєра, "гарна новина для нашої країни". Врешті-решт це сприяє добробуту та розвитку Німеччини, наголосив політик.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1031 | Додав: adminA | Теги: Німеччина, утікачів від бідності, соціальну систему
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ