Чт, 2024-03-28, 19:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 30 » Табачник лишається міністром: Раді він виявився "не по зубах"
17:12
Табачник лишається міністром: Раді він виявився "не по зубах"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Верховній Раді України не вдалося відправити міністра освіти і науки України Дмитра Табачника у відставку.
За проект постанови про відставку міністра у вівторок проголосували 202 народних депутати з 424 зареєстрованих в сесійній залі. Не голосували у повному складі фракції Партії регіонів, КПУ, Блоку Литвина. "За" проголосували 146 народних депутатів із фракції БЮТ та 56 – із фракції НУ-НС.

Народний депутат В'ячеслав Кириленко (фракція НУ-НС) вже зареєстрував у Верховній Раді новий проект постанови про звільнення Дмитра Табачника з посади міністра освіти та науки України. Документ зареєстровано в апараті ВР за номером 6242.

За словами Кириленка, нинішнє голосування за звільнення Табачника є "жовтою карткою" для нього. "202 голоси при ненайбільшій мобілізації парламентарів проти його роботи означають, що в нього вже немає остаточної легітимності", - зауважив ініціатор голосування.

"Для мене і моїх побратимів – це лише крок у здобутті нашої мети щодо усунення українофоба Дмитра Табачника з посади міністра освіти і науки України. Ми разом із позапарламентськими силами будемо боротися з цим призначенням доти, доки не отримаємо повної перемоги", - запевнив Кириленко.

Кириленко заявив, що реєструватиме у Верховній Раді проекти постанов про звільнення Дмитра Табачника з посади міністра освіти і науки доти, доки не буде хвалене позитивне рішення з цього питання.

Кириленко зазначив: "Можна мати вчені звання, але ненавидіти Україну". Він наголосив, що Табачник робив "відверто українофобські" заяви. За його словами, якби він був народним депутатом і політиком, то це б "не викликало такого сильного спротиву серед населення", але міністром не може бути людина з такими поглядами.

За словами Кириленка, виходячи з висловлювань Табачника, він, "по суті, ставить під сумнів незалежність України і поділяє народ України на сорти". За його словами, виникають питання: які погляди будуть відображені при такому міністрі освіти та науки у підручниках та в освітніх програмах.

У свою чергу народний депутат від БЮТ Володимир Яворівський заявив, що Партія регіонів зробила "фатальну і самовбивчу помилку". Він зазначив, що Табачник зробив багато заяв та вчинків, які свідчать, що ця людина не поважає державу, у якій живе, по суті, не визнає її незалежність.

Яворівський наголосив на необхідності говорити "про той колосальний аморальний шлейф, який тягнеться за цією людиною – від полковничих звань до заведення на нього кримінальних справ з приводу крадіжок документів із львівських архівів, з приводу продажів підроблених картин". "У нормальній країні людина з таким хвостом і з такими реп'яхами, очевидно, й близько не була б допущена до посади міністра", - додав він.

За словами Яворівського, цим призначенням завдано величезного удару авторитету України. "Гіршої кандидатури в Україні придумати було неможливо", - сказав він.

"Сьогодні, в крайньому випадку завтра, ми винесемо новий проект постанови про відставку Дмитра Табачника. І будемо це робити майже постійно", - підкреслив він.

Народний депутат від Партії регіонів Валерій Бондик зауважив, що на сьогодні міністр освіти та науки ще не зробив жодного кроку, за який його б можна було відправляти у відставку. Він запропонував представникам БЮТ і НУ-НС звертатися до суду, якщо в них є факти протиправної діяльності Табачника.

Як наголосила народний депутат від КПУ Катерина Самойлик, націоналістичні сили хочуть, щоб в Україні "мракобісся в освіті продовжувалося". Вона заявила: "Досить тут політичних розборок. Повернення назад не буде".

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов переконаний, що у Верховній Раді зараз немає голосів, аби найближчим часом відправити у відставку міністра освіти та науки Дмитра Табачника. За його словами, це підтвердило і сьогоднішнє голосування з даного питання.

Єфремов назвав абсурдом той факт, що представники опозиційних фракцій намагалися звільнити Табачника за його переконання. "Погодьтеся, що це недемократично, і якщо ті люди, які себе позиціонують як демократичну опозицію, але голосують після того, як команду їм дає їхня контролююча мама, то це не те, що ми очікуємо від опозиції", - сказав він.

Крім того, за словами Єфремова, сьогоднішнє голосування дало чітку відповідь на те, "у якому режимі далі працюватиме міністр".

Постанову про звільнення Табачника вніс лідер депутатської групи "За Україну!" В'ячеслав Кириленко. Депутат нагадав неодноразові заяви Табачника, що "принижують честь і гідність українців, ставлять під сумнів територіальну цілісність України і єдність українського народу".

"Перебування такої людини на посаді міністра... дискредитує Кабінет міністрів, Верховну Раду та українську державу в цілому, може завдати істотної шкоди розвитку освіти й науки. Такого міністра, такого українофоба треба знімати зараз", - закликав депутат, представляючи проект постанови.

Напередодні "бютівці" заявляли, що на сьогоднішньому засіданні будуть наполягати на розгляді питання про відставку міністра освіти і науки Дмитра Табачника з посади.

Як заявляв сам Табачник, він не має наміру подавати у відставку. "Негарним було б жестом зрадити після виборів своїх прихильників", - сказав міністр. У той же час міністр відзначив, що спокійно ставиться до реєстрації проекту постанови про його звільнення у Верховній Раді.

Парламент України призначив Табачника міністром освіти і науки 11 березня.

29 березня Дмитро Табачник своїм наказом скасував обов'язкове зовнішнє незалежне тестування учнів 3, 5-8 і 10 класів середніх шкіл.

Раніше Табачник заявив, що при вступі до українських ВНЗ в нинішньому році будуть враховуватися бали як тестів, так і шкільного атестата, а формула розрахунків балів буде поширена серед усіх навчальних закладів. Цього року "всі школярі України складатимуть тести мовою навчання".

Міністр також запевнив, що в школах залишиться дванадцятирічна система освіти. При цьому він підкреслив, що для зменшення шкільної програми може бути запроваджена обов'язкова дошкільна підготовка в дитячих дошкільних навчальних закладах.

Табачник пообіцяв, що батьки українських школярів і студенти отримають право вибирати мову навчання.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1031 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ