Пт, 2024-03-29, 14:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 30 » Табачник обіцяє залишити 12-річну систему освіти
11:18
Табачник обіцяє залишити 12-річну систему освіти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Міністр освіти і науки України Табачник заявляє, що в школах залишиться дванадцятирічна система освіти. Про це він заявив в ефірі Радіо "Ера".
"На сьогоднішній день майже у всіх країнах Європи приблизно однакова кількість годин у середній школі. Це від 11 до 12 тисяч годин. Якщо ми перейдемо на 12-річну школу, ми приблизно будемо відповідати цим критеріям", - відзначив він.

Міністр також підкреслив, що для зменшення шкільної програми може бути зпроваджена обов'язкова дошкільна підготовка в дитячих дошкільних навчальних закладах.

"Звичайно, ми не зможемо вмістити програми в 10-річний формат. Можливо, піти шляхом об'єднання різних концепцій, тобто забезпечити обов'язковий рік дошкільної підготовки у дитячих дошкільних навчальних закладах", - зазначив міністр.

Табачник також заявив, що в міністерстві створена робоча група, яка проаналізує результати роботи шкіл за 9 років за новою системою.

"У міністерстві створено робочу групу, яка проаналізує всі результати перших 9 років за новою системою: якість підручників, якість стандартів, де програми ускладнені, чому ми маємо зниження якості освіти в середній школі", - підсумував міністр.

Напередодні, 29 березня, міністр освіти Дмитро Табачник своїм наказом скасував обов'язкове зовнішнє незалежне тестування учнів 3, 5-8 і 10 класів середніх шкіл.

Раніше Табачник заявив, що при вступі до українських ВНЗ в нинішньому році будуть враховуватися бали як тестів, так і шкільного атестата, а формула розрахунків балів буде поширена серед усіх навчальних закладів.

Призначення Табачника викликало хвилю протестів по всій країні. Проти призначення його міністром освіти виступили студенти і відомі політики. У Верховній Раді народні депутати вже зареєстрували проект постанови про його звільнення, і сьогодні наполягатимуть на його розгляді.

У багатьох містах України студенти провели мітинги і демонстрації з вимогою відставки міністра.

Зокрема, вчора у Львові біля пам'ятника Іванові Франку пройшов флеш-моб "Геть Табачника". Студентам і перехожим пропонували поцілити в опудало міністра науки і освіти України з рушниці з кульками. Ті, хто потрапляв у ціль, отримували приз - булочку, передає ZAXID.NET.

Як повідомив один з організаторів акції від львівської міської організації ВО "Свобода", депутат Львівської міськради Андрій Хомицький, мета акції - показати, наскільки студентство готове протидіяти новій владі.

За словами Хомицького, влада своїми діями хоче побачити реакцію суспільства. "Вони хочуть подивитися, як довго ми можемо терпіти, а ми хочемо показати свою реакцію", - заявив він.

Раніше екс-президент України Віктор Ющенко подякував українським студентам за їхні зусилля, спрямовані проти Табачника, і закликав міністра добровільно піти у відставку.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1011 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ