Ср, 2024-04-24, 11:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 26 » Таксисти у Києві вимагають прозорого впровадження Uber
10:15
Таксисти у Києві вимагають прозорого впровадження Uber
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Під будівлею Київської міської державної адміністрації таксисти проводять акцію протесту з вимогою створити рівні умови на ринку таксомоторних перевезень, а також прозоро впроваджувати сервіс виклику і оплати таксі або приватних водіїв Uber, передає Громадське ТБ.

За словами голови профспілки таксистів України Василя Попика, акція спрямована на публічну заяву вимог таксистів меру Києва Віталія Кличка та київській владі.

Таксисти вимагають створити рівні і конкурентні умови роботи на ринку таксомоторних перевезень. Він зазначив, що таксисти не виступають проти сервісу Uber, їхня головна вимога полягає в тому, щоб ринок таксі працював в законних рамках для всіх його учасників.

Під будівлею КМДА підпалили шини, пожежники ліквідували вогонь.

У той же час, як повідомила сьогодні, 25 лютого, прес-служба сервісу, Міжнародна технологічна платформа Uber в Україні буде працювати відповідно до місцевого законодавства.

"Uber - це технологічна платформа, яка з'єднує користувачів і водіїв. Uber в Україні буде працювати тільки з індивідуальними підприємцями і юридичними особами, які матимуть всі необхідні документи для здійснення своєї діяльності, в тому числі ліцензію", - наголошується в повідомленні.

Крім того наголошується, що Uber в Україні буде представлений чеською юридичною особою і буде управлятися командою місцевих фахівців.

"Ми підтримуємо конкуренцію. Ми вважаємо, що вона йде на користь споживача. Uber надає доступний, надійний і безпечний спосіб переміщення по місту і стає доповненням місцевої транспортної інфраструктури. У нас немає завдання зруйнувати ринок перевезень. Навпаки, Uber значно розширює ринок, створюючи додатковий попит на поїздки з боку користувачів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сервіс зазначає, що це створює додаткові економічні можливості для сотень водіїв, тобто можливість додаткового легального заробітку. Гроші за поїздки стають частиною місцевої економіки і додатковим джерелом для податкових надходжень. Всі розрахунки за поїздки відбуваються лише за безготівковим розрахунком, що гарантує прозорість.

"Після запуску Uber Київ стане одним з понад 400 міст, де жителі зможуть скористатися надійним, доступним і безпечним сервісом для переміщення з точки "А" в точку "Б", який буде доступний одним натисканням клавіші на смартфоні. Ми впевнені, що присутність такого популярного сервісу, що зарекомендував себе, зробить внесок у привабливість міста Києва як популярного напрямку міжнародного туризму", - повідомив Uber.

Як повідомлялося, в грудні 2015 року Міністерство інфраструктури анонсувало появу сервісу Uber в Україні, а раніше, в липні, Uber Technologies Inc. шукала менеджера для українського ринку. Тоді була відкрита вакансія на посаду керуючого (general manager) в Києві. Згадувалося, що Uber має штаб-квартиру в Сан-Франциско і присутній більш ніж у 300 містах світу. Пізніше ЗМІ повідомили, що главою українського представництва призначений Аркадій Вершебенюк.

Уже в лютому 2016 року стало відомо, що компанія Uberlin - авторизований партнер сервісу пошуку таксі Uber, почала збирати базу водіїв в Україні задля подальшого їх підключення до сервісу.

На сьогодні на сайті Uberlin доступні для оформлення заявки від водіїв п'яти українських міст - Київ, Львів, Одеса, Харків і Дніпропетровськ. Для водіїв пропонується три орієнтовних тарифних плани: "Щотижневий" (при виконанні 40 поїздок на тиждень комісія 6% (+ податок 5%), виплати один раз в тиждень), "Щоденний безготівковий" (комісія 10% (+ податок 5%), виплати - щодня на картку), "Фіксований" (комісія 500 грн/тиждень).

До водія висуваються такі вимоги: він повинен бути громадянином України віком від 21 року, мати особистий або орендований автомобіль не старший 2008 року (обов'язкова наявність страхового поліса автомобіля). Мінімальний стаж водіння - від трьох років. Для реєстрації водієві необхідно буде надати пакет документів, що включає водійське посвідчення, паспорт, чинний страховий поліс, свідоцтво про реєстрацію транспортних засобів, фотографії автомобіля всередині і зовні.

У компанії не називають конкретної дати запуску сервісу в Україні, проте раніше низка ЗМІ повідомила, що це може статися вже в першому кварталі поточного року.

Тим часом, українські таксомоторні перевізники заявили, що готові виплатити грошову винагороду в 10 тис. грн тому, хто перший надасть офіційну інформацію про роботу сервісу Uber в Україні.

За словами голови громадської організації "Всеукраїнська таксомоторна асоціація" Андрія Антонюка, винагорода буде виплачено тому, хто відповість на запитання, чи зареєстрував сервіс офіційну юрособу в Україні, яку систему оподаткування обрано і де розташований офіс Uber в Україні.

"Ми не проти Uber, ми за нормальний розвиток нових технологій. Ми просимо, щоб ця компанія поважала нашу країну, наші закони, а влада не лобіювала їхніх інтересів", - зазначив Антонюк.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: таксисти, прозоре впровадження Uber, Київ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ