Ср, 2024-04-24, 15:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 4 » The Times: Голлівуд є Голлівуд: усі одне одного палко ненавидять
16:57
The Times: Голлівуд є Голлівуд: усі одне одного палко ненавидять
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

$IMAGE1$

Поцілунки здаля і благородні жести на церемонії вручення "Оскара" - це лише фасад, за яким ховається непорядна гризня, пише The Times. "У нинішньому році - можливо, через рецесію, яка набагато підвищила комерційну цінність "Оскарів", - тактика, очевидно, стала ще більш підлою", - стверджує кореспондент Кріс Ейрза.

Кіноакадемія оголосила, що забороняє бути присутнім на церемонії продюсерові фільму "Володар бурі", номінованого на "Оскара" в категорії "Найкращий фільм". "Це перше таке розпорядження за 83 роки існування Кіноакадемії і надзвичайна кара за "неналежне лобіювання". Раніше найсуворішим покаранням вважалося зменшення кількості квитків на церемонію, виділених тій чи іншій студії", - йдеться в статті.
Продюсера Ніколаса Картьє звинувачують у тому, що він розіслав друзям і колегам електронною поштою заклик голосувати за "Володаря бурі", а не за "фільм за 500 мільйонів" (написав Картьє, вочевидь маючи на увазі "Аватар"). "Скандал поставив у вкрай прикре становище режисера "Володаря бурі" Кетрін Бігелоу, яка повсякчас запевняє, що не конкурує зі своїм колишнім чоловіком Кемероном і не тримає на нього образ", - пише газета.
Утім, провина Картьє не така вже й велика порівняно з методами продюсера Харві Вейнстейна в 1990-ті роки, пише газета. Тоді голлівудські студії витрачали на просування своїх фільмів на "Оскар" до 40 млн доларів кожна, тимчасом як сьогодні на це зазвичай виділяється 1-5 млн доларів. Найскандальніший виверт Вейнстейна - використання колонки екс-президента Кіноакадемії Роберта Уайза для вихваляння фільму Скорсезе "Банди Нью-Йорка". "Студія Miramax почала було передруковувати колонку в своїх рекламних матеріалах, аж тут розкрилося, що справжнім автором колонки був прес-аташе цієї ж студії, що одночасно служив у Кіноакадемії консультантом з піару", - йдеться в статті.
У 2003 році, коли виникли побоювання, що студії фактично підкуповують кіноакадеміків, влаштовуючи розкішні вечірки-кінопокази, були запроваджені нові жорсткі правила. Але студії під приводом боротьби з піратством домоглися заборони надсилати академікам так звані ознайомчі DVD-копії фільмів. Деякі вважають, що заборона несправедливо утискає шанси картин, знятих незалежними студіями, адже академіки радше підуть дивитися в кіно блокбастер, аніж малобюджетну картину. Тепер заборону на DVD-копії знято, але помпезні приватні покази все ще практикуються за умови, що на них присутні не тільки кіноакадеміки з правом голосу, відзначає видання.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1292 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ