Вт, 2024-04-23, 15:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 29 » Тігіпко зіллє податкову з митницею, щоб "вирвати у них з горла хабарі"
16:26
Тігіпко зіллє податкову з митницею, щоб "вирвати у них з горла хабарі"
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що пенсійну реформу буде розглянуто Верховною Радою у травні-червні. "Я вважаю, що десь наприкінці травня - на початку червня ми можемо і повинні поставити це питання на голосування у парламенті", - сказав він сьогодні, 29 березня, на "Українському форумі", який проводить The Economist Group, передає "Українська правда".

Крім того, він також повідомив про можливу ліквідацію деяких державних органів, які не вдасться реформувати.

"Ті органи, які не змогли реформуватися, вони мають бути просто ліквідовані. Скажімо, та ж податкова може бути ліквідована шляхом злиття з митною адміністрацією і вийти на один орган, в разі якщо вони не справляться і не наведуть порядок", - сказав віце-прем'єр.

Також Тігіпко вважає саботажем податкової адміністрації збільшення кількості статей податкової звітності. "Я упевнений, що цілу низку речей треба виправити. Те, що замість восьми статей звітності з'явилося дванадцять, я вважаю, що це перш за все саботаж, чистий саботаж податкової адміністрації, і це необхідно дуже жорстко припиняти", - сказав Тігіпко.

"Я думаю, найближчим часом ми зможемо це виправити", - додав він.

"Сьогодні органи контролю повинні наводити порядок. Якщо ні, то ті органи, які не змогли реформуватися, повинні бути просто ліквідовані. Та ж податкова може бути просто ліквідована і злитися з митною службою, як це працює в багатьох країнах світу", – вважає віце-прем'єр.

За його словами, ситуація в органах, які здійснюють контроль, зокрема в податковій та митниці, є "міною, закладеною під зміни, які повинні бути проведені в країні", і саме ті органи, на які спрямовані ключові реформи, найбільше чинять опір змінам.

"Опір колосальний. Ми "з горла" забираємо у них хабарі, на яких вони живуть. Але це повинно нас тільки заохочувати, ми не зупинимося і будемо рухатися далі", – сказав він.

Як приклад Тігіпко навів ситуацію з автоматичним відшкодуванням податку на додану вартість, критеріям якого, на думку Державної податкової адміністрації, відповідає на сьогодні всього 24 підприємства.

"Так, ми запропонували норму про те, що зарплата на підприємствах, яким ПДВ відшкодовується автоматично, повинна бути не нижче 2,5 мінімальних зарплат. Однак нам потрібно розібратися, чому підприємств, що відповідають таким критеріям, всього 24, а не, наприклад, 240. Що було порушено тими підприємствами, які не потрапили до цього списку?" - заявив він.

Як відомо, реалізація пенсійної реформи залишається в переліку ключових зобов'язань України для отримання чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ). При цьому почати реформу, а отже ухвалити урядовий пенсійний закон, парламент повинен до кінця поточного місяця.

Таке зобов'язання уряду України закріплено у проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику (МЕФП), який узгоджено українською стороною та місією МВФ за результатами її роботи в Києві з 1 до 14 лютого 2011.

"Маяк на кінець грудня із введення в дію законодавства, необхідного для впровадження пенсійної реформи, не було дотримано, але закон набуде чинності як тимчасовий захід", - зазначає уряд у меморандумі з МВФ.

Отже, щоб розраховувати на розгляд радою директорів МВФ питання щодо надання чергового траншу в середині квітня, Київ до кінця березня має ухвалити пенсійний закон, що відповідає принципам, які викладені в торішніх версіях меморандуму (попередня умова).

Раніше передбачалося ухвалення цього нормативного акту ще до кінця 2010 року.

Тимчасом уже другий комітет Верховної Ради розкритикував і відмовився схвалювати пенсійний законопроект Кабміну №7455.

Представники уряду та президент заявляють, що Україна вимушена йти на підвищення пенсійного віку.

Спочатку пенсійна реформа передбачала поступово підвищувати пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців, починаючи з 2011 року. Для чоловіків, що працюють на державній службі, пенсійний вік має бути підвищено до 62 років з 2013 року.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд (МВФ) вирішив відновити кредитну співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд (15,35 млрд дол за поточним курсом) наприкінці липня. Київ у серпні 2010 року отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд. У грудні 2010 Україна одержала другий транш кредиту на SDR1 млрд.

Віце-прем'єр запевняє, що до 2012 року бюджети "Нафтогазу" та ПФ будуть бездефіцитними

Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко обіцяє, що до 2012 року бюджет НАК "Нафтогаз України" стане бездефіцитним. За його словами, у влади існує кілька пріоритетів щодо консолідації державних фінансів.

"Перше завдання – це зменшення дефіциту НАК "Нафтогазу". Ми це вже зробили, а у 2012 році ми плануємо вийти на бездефіцитний НАК "Нафтогаз", - заявив віце-прем'єр.

Крім того, за словами Тігіпка, з 1 січня 2013 року почнеться другий етап пенсійної реформи.

Він висловив сподівання, що до цього часу "Пенсійний фонд буде бездефіцитним".

За словами Тігіпка, це можна було б зробити вже зараз, якби з Пенсійного фонду було знято додаткове фінансове навантаження, зокрема, доплати до мінімальних пенсій.

"Ми можемо витратити на роз'яснювальну роботу місяць-два, але все одно пенсійну реформу потрібно приймати", - наголосив він.

"І проблема навіть не в тому, що таким чином ми зменшимо дефіцит бюджету, а головне в тому, що ми таким чином подолаємо бідність у колі пенсіонерів. Адже всі дослідження показують, що у нас більш як 60% пенсіонерів отримують пенсію менше 1000 гривень", - сказав віце-прем'єр.

"Тому без значних реформістських кроків у пенсійній сфері ми не зможемо вирішити це питання", - наголосив він.

Тігіпко обіцяє легалізувати зарплати

Уряд ініціюватиме ухвалення законопроекту про легалізацію заробітних плат та найближчим часом планує оприлюднити проект відповідного документу.

"Наприкінці тижня ми, скоріше за все, оприлюднимо три закони: щодо легалізації заробітної плати і легалізації робочих місць, і ми почнемо обговорення цього закону. Хотілося б ще на цій сесії прийняти відповідні рішення про зміни трудового законодавства", - сказав Тігіпко.

На його думку, ухвалення відповідних документів сприятиме збільшенню доходів Пенсійного фонду.

У Кабміні прогнозують ухвалення Митного кодексу до травня цього року

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко допускає ухвалення Митного кодексу до травня поточного року. "Якщо ми домовимося з відповідним комітетом в парламенті, то до кінця квітня ми зможемо це зробити (ухвалити Митний кодекс)", - сказав він.

Тігіпко вважає, що якщо Митний кодекс буде ухвалено під час поточної парламентської сесії, то він набуде чинності з 1 січня 2012 року.

Також Тігіпко відкидає пом'якшення критеріїв відбору підприємств для автоматичного відшкодування ПДВ. "Критерії не переглядатимуться у жодному разі. Їх можуть переглянути тільки у бік посилення", - сказав він.

Тігіпко вважає абсолютно нормальною умовою для підприємств, які хочуть, щоб їм відшкодовували ПДВ в автоматичному режимі, наявність середньої зарплати по підприємству в розмірі не менше двох з половиною мінімальних зарплат.

"Якщо ви хочете повернути ПДВ, то повинні нормально платити своїм працівникам", - підкреслив віце-прем'єр.

Ще у листопаді 2010 року Тігіпко заявляв, що попередній варіант проекту Митного кодексу України вже готовий. "Найголовніше нововведення: ми повинні кодифікувати законодавство, не дозволяти собі ухвалювати окремі закони, які починають знову регулювати митне законодавство поза Митним кодексом", - сказав Тігіпко.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 983 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ