Пт, 2024-04-19, 15:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 15 » Тимошенко привела до суду американських адвокатів, а її саму видалили із суду
10:45
Тимошенко привела до суду американських адвокатів, а її саму видалили із суду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні проходить чергове судове засідання у розгляді кримінальної справи, порушеної проти Юлії Тимошенко за фактом перевищення влади і службових повноважень під час укладення газових контрактів з Росією у 2009 році.

У Печерському райсуді Києва о 8.20 уже було обмежено доступ журналістів до судового засідання. До зали засідання потрапили лише 4 представники українських та закордонних друкованих ЗМІ, а також 8 телевізійних камер. Крім того, у залі засідань знаходяться телевізійні камери для ведення прямої трансляції, передає УНІАН.

Між тим, у залі суду присутні народні депутати від "БЮТ-Батьківщини", а також представники дипломатичного корпусу, зокрема посол Німеччини в Україні, повідомляє УНІАН.

Водночас, на Хрещатику біля приміщення суду знову збираються як прихильники партії "Батьківщина", так і противники – представники "Загальновійськової спілки", яку очолює колишній депутат від Партії регіонів Олег Калашніков.

Попереднє засідання суду по "газовій" справі Тимошенко відбулося 11 липня. Тоді суддя Родіон Кірєєв відклав розгляд справи екс-прем’єра Юлії Тимошенко до 15 липня, щоб дати їй можливість знайти собі нового адвоката. Адвокат Тимошенко Микола Титаренко відмовився захищати екс-прем'єра у суді через те, що йому не надали достатньо часу для ознайомлення з матеріалами справи.

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що привіз із закордону "досить цікаві факти" на доказ невинуватості своєї підзахисної. Зокрема, згідно з попередніми висновками американської юридичної компанії Covington & Burling LLP, кримінальна справа, порушена проти Тимошенко за газовими угодами 2009 року, визнана політично обумовленою.

Також нагадаємо, лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр Юлія Тимошенко подала до Європейського суду з прав людини позов проти України, в якому просить визнати незаконним її кримінальне переслідування.

Тимошенко будуть захищати українські і американські адвокати, а справа повинна бути закрита

Юлія Тимошенко залучає до свого захисту двох американських громадян. Про це вона заявила перед початком засідання Печерського райсуду Києва 15 липня.

За словами Тимошенко, загалом її будуть захищати 4 особи, 2-є з яких – представники юридичних компаній BDO і Covington & Burling LLP.

"Я буду представляти суду 4-х захисників. При чому 2-є з них представлятимуть BDO і Covington & Burling LLP – для того, щоб світ чув кожне слово, яке сказано в цьому процесі, і кожне сфальшоване обвинувачення", - заявила екс-прем’єр.

Тимошенко додала, що прізвища українських захисників озвучить безпосередньо у залі суду.

На запитання про те, яким чином громадяни інших країн можуть захищати її в українському суді, вона сказала: "За українським законами не заборонено мати негромадян України захисниками".

Тимошенко також висловила сподівання, що пряму трансляцію судового засідання не припинять.

Крім того, Юлія Тимошенко знову заявляє, що "газова справа" має бути закрита. За словами екс-прем'єра, її захисник, народний депутат Сергій Власенко повернувся із закордону з висновками провідних іноземних компаній, які свідчать про те, що в її діях немає складу злочину.

"Ці дві компанії зробили такі публічні й однозначні висновки - продовжувати цю справу, якщо в Україні взагалі є суд, неможливо. Її (кримінальну справу) потрібно закривати", - підкреслила вона.

Киреєв обіцяє вигнати Тимошенко з суду до кінця судового процесу, якщо вона не буде вставати

Судове засідання у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко розпочалося о 9-ій ранку. Місце захисника поряд із Тимошенко вільне. Водночас до сторони обвинувачення додали ще одного прокурора, таким чином у справі чотири прокурори.

Суддя Родіон Киреєв знову зробив Тимошенко зауваження за те, що вона відмовляється звертатися до суду стоячи. "Суд робить вам попередження про неприпустимість порушення встановленого КПК порядку з надуманих підстав", - зазначив Киреєв та спитав, чи є такі підстави, які обумовлюють відмову Тимошенко вставати. "Можливо це стан здоров'я не дозволяє робити заяви стоячі, тоді прошу повідомити їх суду", - звернувся до Тимошенко Киреєв.

У відповідь Тимошенко заявила, що за Конституцією має право на протест. "Судовий процес, який відбувається наді мною – це не суд, а політична розправа на замовлення президента Віктора Януковича… Я маю право на протест. Я не порушую ведення судового засідання. Будь ласка ведіть, але це мій протест проти корумпованості суду, тому я просила б не порушувати мої Конституційні права", - заявила Тимошенко.

Тимошенко підкреслила, що "ні в якому законодавстві не заборонено підсудному не вставати".

У відповідь на це Киреєв знову попросив Тимошенко назвати причини, чому вона не встає. Також він попросив Тимошенко звертатися до нього або "Шановний суд", або "Ваша честь". "Честь законами не виписується, честь здобувається, честь треба заслужити", - заявила на це Тимошенко.

Киреєв наголосив, що підтримання порядку в суді покладається на головуючого. "Коли учасники порушують порядок, головуючий зобов'язаний - в даному випадку ви порушуєте порядок що заяв - суд зобов'язаний з'ясувати причини і належним чином відреагувати на порушення. Це мій прямий обов'язок", - зазначив суддя.

"Якщо підсудна не виконає вимоги, у разі повторення дій, які свідчать про неповагу до суду, вона буде видалена із зали засідань. При повторному порушенні суд може видалити підсудну або тимчасово або до кінця судового процесу", - заявив суддя.

Тимошенко почала зачитувати заяву щодо її захисту, однак суддя вимагає, щоб вона встала. На перших двох словах Тимошенко "я маю заяву", суддя перервав її. "Підсудна, встаньте", - заявив він.

Кірєєв знову зробив їй зауваження про те, що вона має звертатися стоячи і дав їй слово. "Заява про допуск захисників", - встигла сказати Тимошенко, сидячи. Однак Киреєв знову зробив їй зауваження, що вона не встає.

Водночас прокурор заявив про вимогу використати проти Тимошенко "більш дієвих заходів ніж зауваження".

Пізніше прокурор Фролова знову виступила з проханням зробити зауваження і вжити більш дієвих заходів. "Підсудна намагається створити про себе уяву, як про кришталево чисту людину. В той же час її імідж заснований на постійному обмані", – зазначила Фролова. Її слова викликали гул в залі. Суддя попросив утриматись від "нетолерантних висловів".

Протягом майже години Тимошенко стверджує, що не встає через протест, а Киреєв вимагає, щоб вона встала і не дає їй зробити заяви.

Тимошенко видалили із зали засідань за неповагу до суду

Головуючий суддя Родіон Киреєв видалив із зали засідань підсудну - екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко. Тимошенко видалена на одне судове засідання.

"Вся її поведінка свідчить про неповагу до суду", - заявив Киреєв. "Ваші дії спрямовані на затягування процесу і порушують норми Кримінально-процесуального кодексу", - заявив суддя.

Майже 1,5 години тривали суперечки судді і Тимошенко щодо необхідності вставати перед судом. Тимошенко категорично відмовляється вставати перед судом.

Зауваження судді Тимошенко парирує тим, що частина 5 статті 55 Конституції говорить про те, що кожен може будь-яким не забороненим законом способом захищати свої права. "Ваші посилання на статтю 55 Конституції суд визнає необгрунтованими та надуманими", - сказав Киреєв.

"Я не знаю вже, як Вам роз'яснити, пояснити, довести до Вас, що норми Кримінально-процесуального кодексу мають виконувати всі", - сказав суддя. На репліку Тимошенко про те, що Конституція дає їй право на протест, суддя пояснив, що "крім прав існують і обов'язки".

Держобвинувач зазначив: "Хочу пояснити частину 5 статті 55 Конституції про те, що кожен може будь-якими не забороненими законом способами захищати свої права. Таке право є, але особа повинна його реалізовувати способом, який не порушує закон, тобто не порушує норм Кримінально -процесуального кодексу, згідно з яким всі учасники мають чіткий обов'язок при зверненні до суду вставати".

"Суд, заслухавши думку учасників засідання… постановив видалити Тимошенко з зали на одне судове засідання", - заявив Киреєв. Перед цим він поставив це питання на обговорення. Сторона обвинувачення підтримала це рішення.

"Оскільки судом встановлено численні порушення підсудною закону, встановлено зневагу до судового процесу, вважаю доцільним застосування вимог про тимчасове видалення підсудної", - зазначив прокурор Микитин.

Після цього Киреєв почав оголошувати своє рішення, не спитавши сторону захисту. "А мене що, позбавили слова?" – спитала Тимошенко.

Перед тим, як суддя поставив питання про видалення Тимошенко з зали, екс-прем'єрка вже почала збирати речі. "Підсудна, що ви робите?" – спитав Кірєєв. "Я збираю речі", - відповіла лідер БЮТ.

"Мені не дають можливість ні захищатися, ні висловити свою думку. Мені не дають захищати свою позицію. Я прийшла, щоб висловити свою позицію і захищатися від політичних репресій, прийшла вчасно, прийшла виконувати закони, щоб з'ясувати істину", - зазначила вона.

Частина присутніх у залі суду, у тому числі народні депутати, покинули судове засідання слідом за Тимошенко.

Після її видалення засідання продовжилося. Прокурор у процесі зачитав лист Генеральної прокуратури Російської Федерації про те, що відносно Тимошенко було порушено кримінальну справу про дачу хабарів представникам Міністерства оборони РФ корпорацією "Єдині енергетичні системи", яку очолювала Тимошенко. У цьому ж документі вказується, що кримінальна справа була закрита.

"Враховуючи те, що ці матеріали характеризують особистість підсудної, вважаю за необхідне долучити їх до матеріалів справи", - сказав держобвинувач.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 883 | Додав: admin | Теги: Тимошенко, суд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ