Чт, 2024-04-18, 23:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 22 » Тимошенко склала зброю: захищатися в судах України сенсу немає
15:57
Тимошенко склала зброю: захищатися в судах України сенсу немає
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко відмовляється від своєї участі у подальших засіданнях Апеляційного суду Києва, який розглядає її апеляцію на вирок у газовій справі. Про це вона написала у своєму листі із СІЗО, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Спостерігаючи з-за ґрат Лук’янівського СІЗО за виставою жаху, безглуздя та абсурду, на яку перетворився судовий процес, пов’язаний з моїм ім’ям, я ухвалила рішення: відмовитися від будь-якої участі в цьому ганебному процесі та від подання касації на рішення судів першої та другої інстанцій", - заявила вона.

"Чинна влада, режим Януковича знищили судову владу вщент. Замість людей, основне професійне покликання яких - шукати істину та вершити праведний і чесний суд, в суддівські мантії одягнулися перевертні та кати, що виконають будь-яку команду влади. Немає в судах ні честі, ні справедливості, ні істини, а лише – підлість, залицяння з режимом та знущання над людьми", - продовжила Тимошенко.

"Я не бачу ані доцільності, ані необхідності й далі підтримувати фарс в українських судах. Я не буду у них шукати правди, бо там її немає. Якщо хочуть, нехай бавляться в своє кривосуддя, демонструючи всьому світу свою аморальність та підступність", – заявила Тимошенко.

"Вірю, що Європейський суд з прав людини дасть оцінку тому абсурду та злочину, який українська влада називає судом", - додала вона.

Тимошенко вважає, що "шукати в українських судах правди та справедливості - абсолютно марна справа".

"Про який чесний суд може йтися, коли на очах у всього світу ці судді, не криючись і не соромлячись, постійно кажуть неправду, перекручують факти, фальсифікують справу? Коли вже з закінченої справи раптом зникають докази про невинуватість? Коли суд не хоче чути свідків з боку захисту, а покази на твою користь записує у звинувачення?" - запитала вона.

"Про який пошук правди може йти мова, коли тебе, прикуту до ліжка, раптом хапає спецназ і волоком тягне до медчастини, щоб довести, що ти можеш ходити? Коли до тебе в камеру вриваються якісь люди з фото- й кінотехнікою, безсоромно проводять зйомку, скориставшись твоєю безпорадністю, а потім монтують туди "плазми" та "душові кабіни", - обурилась Тимошенко.

"Коли тобі колють знеболювальне через кожні дві години, при цьому стверджуючи, що ти найздоровіша на планеті? Коли суд засідає в камері біля "параші" по 12 годин, хоча текст рішення вони принесли готовим ще зранку? Коли, нарешті, тебе в твоїй камері, за ґратами й прикуту до ліжка ще раз повторно арештовують, обґрунтовуючи це рішення тим, що я перебуваю на волі…" - додала вона.

Екс-прем’єр також вважає, що не може йтися про справедливість, "коли аргументи звинувачення прокуратури зводяться до "каблуків" на домашньому взутті, сфотографованими спецслужбівськими папараці".

"Ні, це не 37-й рік. Це 2-й рік перебування їх при владі, що вже відкинув країну за межі нашої ери, ери елементарної людяності та порядності. Це первісний лад і печерна епоха у своїх найгірших проявах", - заявила вона.

Водночас Тимошенко заявила, що "попри всі тортури, катування та знущання" владі не вдалося її зламати, і ніколи не вдасться. "Я продовжую свою боротьбу, бо навіть тут, за ґратами, почуваюся більш вільною людиною, ніж всі януковичі разом узяті за можновладними парканами", - зазначила вона.

Нагадаємо, Тимошенко утримують у СІЗО з 5 серпня 2011 року. 11 жовтня суд засудив її до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з РФ у 2009 році.

Зауважимо, окрім кримінальної справи щодо газових контрактів з РФ 2009 року, за яким Тимошенко засудили на 7 років позбавлення волі, Генпрокуратура порушила стосовно екс-прем'єра дві інші кримінальні справи: за нецільове використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу, і в зв'язку з закупівлею автомобілів для сільської медицини.

"Газову справу" Тимошенко світове співтовариство вважає політичним переслідуванням екс-прем'єра і конкурента президента Віктора Януковича. Незабаром після винесення вироку у цій справі ГПУ відновила кілька "економічних справ" проти Тимошенко, які стосуються корпорації "ЄЕСУ", яку раніше очолювала лідерка БЮТ. Захист каже, що нові справи проти Тимошенко відкривають, щоб залишити її у в'язниці.

У грудні Апеляційний суд Києва почав розглядати апеляції Тимошенко на різні справи, однак на жодному засіданні суду самої підсудної не було. Тимошенко пояснювала свою неявку до суду станом здоров'я - вона не може ходити. Однак МОЗ і керівництво СІЗО постійно говорять, що протипоказань на відвідування засідань суду у Тимошенко немає.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 809 | Додав: adminA | Теги: Тимошенко утримують у СІЗО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ