Вт, 2024-04-16, 16:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 12 » Тимошенко тільки "займає місце в лазареті", нарікають в СІЗО
12:25
Тимошенко тільки "займає місце в лазареті", нарікають в СІЗО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Київському (Лук'янівському) СІЗО заявляють, що у разі якщо екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко надалі скаржитиметься на біль у спині, але при цьому не докладатиме жодних зусиль до свого одужання, її буде переведено в камеру для відбування покарань, пише "Комсомольская правда в Украине".

"Якщо людина не буде лікуватися, то її потрібно або перевести в камеру, або тримати під вартою. А не займати місце в лазареті", - цитує видання голову Державної пенітенціарної служби Олександра Лісіцкова.

- Захист Тимошенко припускає, що підсудну можуть насильно притягти до суду
- Влада робить усе, щоб Тимошенко померла, непокоїться її адвокат

При цьому Лісіцков підкреслив, що питання про подальше місцеперебування екс-прем'єра керівництво СІЗО розгляне на наступному тижні.

Водночас у СІЗО, як і раніше, заявляють, що боятися за здоров'я Тимошенко не варто. "Все, що потрібно, їй роблять. А не видужує Тимошенко лише тому, що сама цього не хоче. Дев'ять разів вона відмовлялася від проведення медичного огляду, не здає кров на аналізи", - каже керівництво ізолятора.

Зі свого боку, адвокати екс-прем'єра зазначають, що вона і досі практично не встає. Вони стверджують, що минуло вже два тижні, як Тимошенко з болями в спині було переведено в лазарет Лук'янівського СІЗО, проте лікування досі не приносить дієвих результатів.

Захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко в коментарі висловив обурення планами переведення його підзахисної в звичайну камеру, поки вона не одужала. "Тобто "переселення" ніяк не пов'язане з одужанням. Це що за крайній цинізм?" - підкреслив він.

За словами фахівців, призначеного екс-прем'єру лікування недостатньо, і такий підхід до її лікування може призвести до негативних наслідків. Виписані Тимошенко ліки знімають біль і набряки, а їй потрібен курс фізіотерапії (магнітотерапія, ультразвукова терапія, електрофорез), для якого необхідна спеціальна апаратура, яка, за даними Державної пенітенціарної служби, в Лук'янівському СІЗО відсутня.

"Такий підхід загрожує наслідками. Хоча міжхребцева грижа не дуже страшне захворювання, при відсутності лікування воно може спровокувати більш серйозні проблеми хребта: спонділоартроз, дископатію або стеноз спинномозкового каналу, через що людина перестає ходити", - зазначають фахівці. При цьому вони відзначають, що при правильному лікуванні позитивний результат досягається вже на 10-ту добу.

Як повідомлялося, в п'ятницю Державна пенітенціарна служба України повідомила, що медична комісія у складі фахівців Міністерства охорони здоров'я України не встановила підстав для хірургічного лікування Тимошенко чи лікування її за межами слідчого ізолятора.

Наразі стан здоров'я Тимошенко продовжує перебувати під контролем медперсоналу Київського СІЗО.

Нагадаємо, 7 і 8 грудня Шевченківський районний суд провів виїзне засідання в СІЗО й обрав для Тимошенко запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці у справі ЄЕСУ. Під час засідань Тимошенко лежала, лікарі підтверджували її тяжкий стан.

9 грудня, захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що, згідно з постановою Шевченківського райсуду, екс-прем'єрку заарештовано безстроково, "на все життя".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 958 | Додав: abel | Теги: Юлія Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ