Пт, 2024-04-19, 22:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 29 » Тимошенко знає, що суддям КС пропонують 1 млн дол за "тушки"
15:43
Тимошенко знає, що суддям КС пропонують 1 млн дол за "тушки"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Суддям Конституційного Суду пропонується 1 млн доларів за винесення рішення про легітимність створення нинішньої коаліції, заявила на брифінгу у понеділок у ВР лідер БЮТ Юлія Тимошенко, передає "Українська правда". Лідер БЮТ звинувачує президента України Віктора Януковича та Партію регіонів у тиску на КС з вимогою ухвалення рішення, що засвідчує конституційність утворення нової коаліції.
За словами екс-прем'єрки, суддів КС по одинці викликають для переговорів представники діючої влади. "В останні дні події в КС почали розвиватися досить стрімко", - сказала Тимошенко.

Зазначимо, що прес-конференція Тимошенко не транслювалася, як зазвичай, у прямому ефірі на "5 каналі".

"Всіх суддів КС по одному почали викликати до представників Януковича і почали вимагати або в супереч Конституції прийняти рішення, що коаліція і уряд легітимні, або їм було запропоновано кілька інших можливих дій: написати заяву за власним бажанням, і тоді їм пропонувалося непогане пенсійне забезпечення і менш значимі посади", - розповіла вона.

"Друге, їм пропонувалося не просто добровільно піти у відставку, а перед тим ще й освітити ці порушення Конституції. Крім того тим, хто залишається і погоджується працювати з Януковичем на будь-яких основах, за рішення, яке треба винести, пропонується 1 млн доларів", - розповіла Тимошенко.

Водночас вона не назвала імен суддів які повідомили їй про тиск, зазначивши, що "має інформацію безпосередньо з КС". Також вона не назвала представників діючої влади, які ведуть відповідні переговори з суддями. Водночас Тимошенко нагадала про рішення КС від 2008 року, яким був чітко визначений порядок формування коаліцій у ВР депутатськими фракціями.

"Конституційному суду сьогодні пропонується визначити позафракційних депутатів як фракцію і визнати, що після прийняття закону про регламент нібито відкриваються нові обставини. Але такі дії безумовно прямо суперечать рішенню КС (попередньому) і Конституції", - сказала вона. Тимошенко також звернулася до суддів КС з проханням не приймати неконституційних рішень.

За словами Тимошенко, команда президента вимагає ухвалити відповідне рішення від КС до 11 квітня, оскільки саме в цей час президент має поїхати до Сполучених Штатів і прозвітувати, що коаліція діє згідно з законом. "Але, по суті, у Конституційного Суду вимагають ухвалити неконституційне рішення", - сказала Тимошенко.

Вона також назвала дивним той факт, що до Конституційного Суду надійшли три подання щодо формування коаліції - від Партія регіонів, БЮТ та "Народної самооборони". При цьому, за словами Тимошенко, КС не хоче об’єднувати в одну ці справи, оскільки Партія регіонів вимагає ухвалити рішення тільки за її поданням.

Фракція БЮТ ініціюватиме звільнення суддів КС, які ухвалять рішення про легітимність нинішньої коаліції, заявила на брифінгу Тимошенко. Вона пообіцяла, що БЮТ ініціюватиме звільнення тих суддів, які "освятять легітимність нинішньої коаліції і уряду".

"Нам треба буде уважно розглянути, хто з суддів КС як голосував за рішення, яке однозначно буде неправосудним. І після того ми вже будемо ініціювати у Верховній Раді всі події, які пов’язані з порушенням присяги суддів. Безумовно, ми будемо ініціювати звільнення таких суддів, тому що це буде пряме порушення присяги", - сказала Тимошенко.

Водночас вона заявила, що опозиція не дозволить звільнити суддів КС, які виступлять проти рішення щодо легітимної коаліції. "Ми не дамо розглядати у Верховній Раді звільнення суддів КС, які дотримуються правової позиції", - сказала Тимошенко.

Вона нагадала, що судді КС обираються терміном на 9 років і, "згідно з законом, не можуть бути просто так звільнені, як будь-який інший чиновник - для цього має бути доведено порушення присяги". "Я думаю, що сьогодні ті чесні судді, які і далі готові стояти на позиціях Конституції, не порушували присягу", - сказала Тимошенко.

КС поки не приступив до розгляду скарги БЮТ про неконституційність формування коаліції. Проте суд розглядає відповідне представлення Партії регіонів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1081 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ