Сб, 2024-04-20, 09:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 11 » Триває суд над Тимошенко та Луценко
10:55
Триває суд над Тимошенко та Луценко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський районний суд продовжив розгляд кримінальної справи по суті, порушеної проти колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Суддя Родіон Киреєв попросив залишити залу свідків у "газовій справі" Тимошенко.

Суддя Родіон Киреєв на прохання сторони обвинувачення видалив з зали суду Михайла Лівінського. Так на початку засідання прокурор Микитин звернув увагу судді на те, що Лівінський, який був видалений минулого разу, знову перебуває у суді. Після цього суддя наказав Лівінському залишити залу.

- Титаренко просить 2 місяці для ознайомлення зі справою щодо газових контрактів 2009 року
- Тимошенко почула, що Янукович зізнався в керівництві Печерським судом

Водночас сторона захисту Микола Титаренко зазначив, що поки не визначено, які свідки будуть допитуватись у залі, крім того, судове засідання має "гласний характер", тому він зазначив, що на даній стадії судового процесу "вилучення свідків з зали засідання неправомірне". Однак суддя все одно наказав Лівінському піти з зали.

У свою чергу Тимошенко зазначила, що сторона обвинувачення не називала Лівінського в якості свідка на цьому процесі. Під час виступу Тимошенко суддя знову зробив їй зауваження, щоб вона зверталась до нього стоячи. "Я не піднімаюсь, бо це єдиний засіб захисту, який у мене залишився", - заявила Тимошенко.

Тимошенко також заявила, що "навколо суду" перебуває "півтисячі озброєних беркутівців". "Будь-яка ваша дія, пане суддя, підкріплена Грифоном та Беркутом, тому ви дозволяєте підвищувати тут голос на людей, які є старшими за вас. Це – не суд. Тому я наполягаю на поверненні незаконно вилученої людини назад", - заявила Тимошенко.

Нагадаємо, 8 липня Печерський райсуд столиці переніс засідання у "газовій справі" Тимошенко на 11 липня після того, як її захисника Миколу Титаренка шпиталізували до відділення кардіології Київської обласної лікарні.

Тимошенко почула, що Янукович зізнався в керівництві Печерським судом

Юлія Тимошенко звинувачує Януковича в тому, що відбувається в Печерському райсуді Києва. Про це вона заявила журналістам 11 липня перед засіданням Печерського суду.

"Після прес-конференції президента стало зрозуміло, хто є організатором всіх цих незаконних, аморальних дій, які відбуваються в Печерському суді", - заявила вона.

"Я послухала декілька шматків його інтерв’ю – і зрозуміла, що він щодня відслідковує цей процес, що він постійно слідкує, як поводить себе суддя, і через своє оточення впливає на суддів", - сказала Тимошенко

"Тому що його репліка, що суддя став краще виглядати і став вести себе більш цинічно, більш безправно, антизаконно – все це тішить президента", - додала вона.

"Мені стало зрозуміло, чому адвокату не дають можливості вивчити справу: бо Янукович дав команду вести справу швидко всупереч закону", - наголосила Тимошенко.

За її словами, прес-конференція Януковича стала хорошим доказом керованості українського правосуддя.

Титаренко просить 2 місяці для ознайомлення зі справою щодо газових контрактів 2009 року

Захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Микола Титаренко заявив клопотання про додатковий час для ознайомлення зі справою. "Оскільки суд позбавив мою підзахисну можливості мати повноцінний захист, я ставлю перед судом питання про надання додаткового часу для ознайомлення зі справою", - підкреслив він під час засідання Печерського районного суду Києва.

"Судом було визначено 1,5 дня на вивчення справи, яка налічує близько 5 тис сторінок... тобто фактично судом було надано менше двох днів для ознайомлення зі справою", - сказав Титаренко.

Він нагадав про обов'язок суду надати достатню кількість часу захисту для ознайомлення зі справою і показаннями свідків, посилаючись як на національне, так і міжнародне право.

Титаренко зазначив, що якщо суд не вважає його доводи достатніми для надання часу, то суддя повинен пояснити в такому випадку, якими правовими нормами керується суд.

Захисник нагадав, що він все ще знаходиться на лікарняному, і в разі незадоволення клопотання не бачить можливості захищати Тимошенко. Раніше до справи була приєднана довідка про стан здоров'я Титаренка.

Тимошенко у свою чергу підтримала це клопотання, розповівши, як після величезного навантаження і безсонних ночей Титаренка забрала швидка допомога. Вона також підкреслила, що суд повинен надати 2 місяці її захиснику для ознайомлення зі справою.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 885 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ